Slottsbrons IF

http://slottsbrons.sida.nu/


Presentationen av motståndarlagen rullar på. Om tidigare föreningar varit anrika vad ska vi då kalla "Blåtomtarna" från Strandvallen i Grums kommun. Bildad 1918, 31 säsonger i högsta serien och fyra SM-guld. Från slutet på nittiotalet och fram till nu har Slottsbron dock varvat mellan att vara topplag i division 2 (nuvarande division 1) eller mitten-/bottenlag i division 1 (nuvarande Allsvenskan).


Förra säsongen slutade laget som nästjumbo i Allsvenskan mellersta och tvingades till kvalspel för att rädda kontraktet. Där besegrades Kareby IS med sammanlagt 14-6 efter dubbelmöte. Enda segrarna i grundserien kom mot jumbon Djurgården x 2 och mot Derby hemma.


Sedan KIS tog steget upp i seriesystemet för den här gången har vi mött SIF fyra gånger på två säsonger. Detta har slutat med idel segrar för gulsvart. Förra säsongen efter två stenhårda matcher, 4-3 på "Krillan" och 7-6 på Strandvallen.

Nytt för i år i Slottsbron är att förra årets spelande tränare Kaj Nordin inte finns kvar. Nytt tränarpar är målvakten Fredrik Bergvall och anfallaren Mattias Green, där Green endast ska figurera som tränare. Dessutom har man tappat den ena av sina två Niclas Andersson och Daniel Johansson till Boltic. På nyförvärvssidan ser det dock tunt ut, i alla fall vad som offentliggjorts. Det verkar vara en klubb som satsar på egna talanger vilket är kul om det lyckas.


Det finns flera likheter mellan KIS och SIF. Förutom att båda klubbarna satsar hemvävt och åkt jojo i seriesystemet senaste åren så är väl SIF det enda laget i serien som brukar ha is på hemmaplan senare än KIS.


Med dessa förutsättningar är det ganska lätt att tippa Slottsbron i den nedre regionen av tabellen. Dock så tror vi inte att laget blir några slagpåsar, dom kan mycket väl överaska och klara nytt kontrakt. Mycket tack vare deras tuffa spel, sammanhållningen och kämpaglöden som brukar finnas i SIF. Man ser sällan att resultatet rinner iväg i deras matcher, men dom bör nog vara inställda på en tuff säsong.


Lägesrapport 081030

Idag har vi gjort vårat sista pass i baljan!!!! (peppar peppar, ta i trä)
Fortfarande många sjuka/borta, ingen träning som kommer gå till historien som den bästa.....

Från och med måndag så kommer våra träningar att bedrivas på bandyplan, tack för det Kung Bore eller kommun eller vaktmästarna eller vem man nu ska tacka. Det var på tiden, då hockeyrinkenbörjar gå oss alla lite på nerverna.
Isen ser redan bra ut. Kalkning stod på kvällens program och vaktmästarna jobbade på....



Inte den bästa av bilder, men man kan iallafall se att det är is på Krillan!

På tisdag klockan 19:00 står vi gulsvarta krigare på planen för säsongens första hemmamatch.
Matchen kommer att spelas mot VSK-U, som ställer upp med en blandning av unga spelare, U-19 samt kryddat med en och annan från A-truppen. Blir åka av, garanterat. Match i matchen blir det mellan Linus och hans lillebror, spännande! Välkomna!

Bandy på stan!
Lördag den 8 november mellan klockan 11:00 och 15:00 så kommer KIS finnas representerade på stan, närmare bestämt vid Hökartorget. Spelartruppen kommer att presenteras, det blir korvgrillning, testa och skjut straffar på våra målvakter mm. Försäljning av årskort, mössor, KIS-TIPS, 1000-klubben och allmänt mingel med oss spelare inför årets säsong.
Kom ner på stan och träffa oss!!!


Säsongskort

Nu är säsongskorten ute för försäljning!

Pris: 300 kr
Medlemspris: 200 kr

Detta ingår:

• Inträde på alla KIS tävlingsmatcher

• 10 % rabatt på skor hos Bissens INTERSport

• 15 % rabatt på hårprodukter hos Barrbaren

• 10 % rabatt på jeans hos JC


Korten finns att köpa på kansliet samt hos Bissens INTERSport.

OBS Glöm inte bandy på stan den 8 november OBS




Helenelunds IK

     http://www.helenelund-bandy.nu/

Hemmapremiären för KIS kommer att spelas den 22/11 på "Krillan", motståndare då är Helenelunds IK från Sollentuna. Också det en anrik förening där det har spelats bandy ända sedan 1930. Laget spelar sina hemmamatcher på Sollentunavallen.


Förra säsongen gjorde laget comeback i näst högsta serien och slutade då på en åttondeplats och kom därmed som sista lag ovanför nedflyttnings- och kvalstrecket i den norra Allsvenskan. Till den här säsongen har laget flyttats till den mellersta Allsvenskan, vilket borde göra åtminstone kassören i klubben glad. Dessutom kan laget se fram emot derbymatcher mot Gustavsberg.


Senaste gången KIS och HIK möttes var säsongen 99/00 då lagen möttes hela fyra gånger. Först två gånger i division 1 östra, matcher som HIK vann med 5-3 på "Krillan" och 11-0 i Sollentuna. HIK vann även grundserien då medan KIS slutade på femte plats. Tack vare ett lite halvkonstigt upplägg skulle lagen mötas två gånger till under säsongen, då i kvalet till Allsvenskan. Dit kom HIK tack vare en tredje plats i Play off-serien medan KIS var bäst av dom "sämre"lagen. Ingen bättre lycka för KIS den här gången utan torsk med 3-10 hemma och 2-17 borta. Som tur är för KIS så är det nog bara Anders Svensson och Johan Björkdahl kvar från den säsongen. HIK fick dock nöja sig med en andraplats i kvalserien bakom Katrineholm och därmed fortsatt division 1-spel.


Till säsongen har Helenelund ny tränare i form av Stefan Johansson tidigare tränare för bland annat UNIK bandy. Dessutom både svensk och norsk mästare som spelare. Nytt på spelarfronten är Fredrik Larsson från Djurgården. En annan som tränat med HIK är Calle Klingborg (förra säsongen i Sirius), vilket skulle vara ett mycket bra nyförvärv. På minussidan finns Martin Mentell, Patrik Jonsson, Patrik Lundin, Christopher Lunde och Jasper Felder. Försäsongens resultat har varit  både upp (såsom vinst mot Västanfors 7-2) och ner (såsom förlust mot Ljusdal U23 8-3).


Det som talar för HIK är att det är ett ganska rutinerat lag med spelare som gjort ganska många säsonger i näst högsta serien, plus att truppen är bred. Dock så ställer vi oss frågande till spetskompetensen. En åttonde plats förra året, ok som nykomlingar men inget som skrämmer direkt. En klassiker är ju att andra året alltid är svårast. Dessutom med mera spelare tappade än antalet nyförvärv så tippar vi laget i den nedre regionen av tabellen.


Hallå där....

.... Joel Pettersson, som har bytit ut det gulsvarta krigarstället mot Jönköpings röda.

Hej Joel, kisbandy.blogg.se här!
Tjena!


Hur är läget en gråmulen höstdag som denna?
Solen skiner i Jönköping...


Där ser man, orättvist. Varför blev det Jönköping efter din utlandsresa?
Plugg. Läser ekonomi.


Hurdan är Jönköping som stad?
Soft stad. Regnar dock mycket, dom säger att det regnar mest här i hela Sverige.
Bor i en etta på 27,5 kvm. Asfräsch lägenhet, behöver inte större. Har kök och toalett!

Bandylaget JB, exotiskt med amerikaner men ni saknar finnar?!
Inte en finne har vi! Amerikanen är störtskön, Darren. Han kan ingen svenska och dom flesta i laget är dåliga på engelska. Blir lite roliga situationer. Annars är vi individuellt ganska duktiga, håller nog samma klass som KIS.
Men bandytänket är det sämre med, mera tuta och köra här. Sen tränar vi lite mindre än KIS...


Vad har ni för målsättning med säsongen?
Inte diskuterat den ännu, men vi ska hålla oss kvar utan kval och sånt skit.... mitten kanske?

Ni mötte (och vann förövrigt) BOIS i KOSA Cupen helgen som var. Inside information, tack! Hur var Tranås som lag?
Det var ett grinigt gäng. Dom spelade med stort tålamod och vände mycket. Sen försökte dom med krossbollar, typ sprätt. Deras bästa spelare var bröderna från Derby. (Hagström bloggens anm.) Men jag tror ni slår dom!
Jävligt skönt att vinna i förlängningen....

Följer du KIS via bloggen? Vad tycker du om den?
Varje morgon går jag in på Magazin24, och eftersom det sällan är några nyheter så klickar jag mig till eran blogg.
Läser även Tonys blogg och ibland Juborgs. Riktigt bra blogg ni har grabbar, läser garanterat vidare!

Okej Joel, nu kommer det fem snabba.......

Böj ett eller böj fem?
Böj ett
Rajder eller urvändningar?
Rajder
Mål eller assist?
Assist
En hörna eller trippelhörna?
Trippelhörna
Rolles mössa eller Carlas långkalsonger?
Carlas långkalsonger får det nog bli....

Då får jag tacka för att du tog dig tid, önska dig lycka till i vinter och du är välkommen tillbaka till KIS!
Tack själv! Kommer att träna nåt pass i jul, här nere kör vi mycket med knackskott, jag ska visa.....



Joel (t.v.) i sina nya arbetskläder tillsammans med ett annat nyförvärv, Holken...
(Bilden från Jönköpings officiella hemsida)


/// #1


Tranås BoIS Bandy

      http://www.tranasbois.se/


Nedräkningen till seriepremiären har som sagt börjat, första matchen för KIS spelas på Bredstorps IP mot Tranås BoIS Bandy. Där har dom spelat sina hemmamatcher på konstfrusen is sedan 1970. Tranås är en anrik förening som bildades 1941, och har hela 22 säsonger på nacken i högsta serien.


Förra säsongen kom man på andra plats i division 1 södra Götaland, bakom IF Stjärnan. Detta betydde kvalspel där man i första omgången slog Borgia BK från Norrköping med sammanlagt 8-2 på två matcher. I slutkvalet väntade sedan Jönköping Bandy där man missade uppflyttning med minsta marginal: 2-2 borta och 5-5 hemma. Alltså mindre gjorda bortamål. Dock så skulle Tranås få jubla, den enes bröd..... BK Derbys spelarmaterial visade sig vara för tunt för att spela i näst högsta serien och begärde sig ner en division. Tranås som stod först i kön tackade ja till friplatsen och tog Derbys plats rakt av i Allsvenskan mellersta.


Vad tror vi om säsongen för Tranås då. Jo det är en nykomling som är väl rustade för spel i Allsvenskan. Tranås spelade så sent som säsongen 06/07 i näst högsta serien och åkte då ur med liten marginal. Många spelare finns kvar från då och vet vad som gäller. Dessutom har dom bland annat förstärkt med ännu mer rutin från spel högt upp i seriesystemet. Så som bröderna Hagström från BK Derby och Henrik Hermansson från Örebro SK. Dessutom finns meriter från högsta serien i form av Jon Ljungberg och i tränaren Patrik "Putte" Johansson.


När vi tippar utgången på säsongen är vi lite fega och för att inte ge dom andra lagen i serien allt för mycket extra tändvätska kommer vi placera lagen i delar av serien. Antingen nedre regionen av tabellen, mitten/övre regionen eller toppen. Som nykomling så borde målsättningen för Tranås vara att fixa nytt kontrakt, något som vi mycket väl tror laget kan göra. Dock så tror vi på en slutplacering i den nedre regionen. Något vi inte hoppas få äta upp den 15 november.


Om det är någon som vet när KIS och Tranås möttes i tävlingssammanhang senast kommentera gärna det med resultaten också.


Nedräkning...

Fram till seriestart kommer vi presentera våra kommande motståndare lite närmare.
Vi kommer köra presentationen i samma ordning som vi möter dom, och presentationen av alla lag ska enligt tidplanen vara klar innan seriestart. Detta för att Ni ska få lite extra hjälp med erat KIS Tips.....

För er som undrar hur lång tid det är kvar till avslag...... klicka här!


/// #1

Krillans is *uppdatering*

..... fick nyss ett samtal som tillkännagav följande glada nyhet:

AGGREGATEN ÄR PÅSLAGNA!

Nu är det bara spolning som saknas. Frivilliga räcker upp en hand! Någon?

/// #1

Krillans is

Är det inte läge att sätta igång att spola isen i veckan??!




Både kyla och regn i veckan. Dom ingredienserna som kommun kräver för att sätta igång....
Och för kommuns vetskap, det finns is utomhus på många ställen i Sverige just nu!
Vi blir inte först om det är det ni är rädda för......


/// #1

SVT:s inslag från World Cup

Man kanske inte ska vara så hård mot dom lokala medierna när inte ens den "statliga" ger bandyn större utrymme än vad Sportspegeln gjorde ikväll. Ett reportage från bandyns fest nr.1, World Cup i Ljusdal (Edsbyn)....

* Inga matchbilder (räknar inte det som rullade i bakgrunden som en matchbild)
* Inga resultat i inslaget (att hon i studion var tvungen att berätta resultat kändes för mig påtvingat, för att dom kommit på att reportaget var dåligt)

Det enda som var intressant att rapportera om var avsaknaden av bandyhall i Ljusdal.
Visst, jag håller fullt ut med om att det är en döende sport vi sysslar med, och hallarna verkar vara det enda rätta för att rädda den, men hur ska man kunna marknadsföra en sport som inte får chansen att göra PR i tv eller tidningar?
Inslaget som gjordes var bra PR för alla som jobbar med (eller ska man säga mot) den sk. globala uppvärmningen.
"World Cup har alltid spelats vid denna tidpunkt på året, och det har alltid gått bra med vädret. Men titta hur det ser ut nu?! Går inte att få till en is i denna värme. Och allt detta pga alla bilar som sprutar ut avgaser och alla som inte sopsorterar......"  Ser framför mig en tjurig aktivistkärring som antagligen kommer till en slutsats att all sport är dåligt för miljön... *huga*

Är jag gnällig för att det gäller just min sport? Kanske. Antagligen känner alla varpaälskare likadant men nog är bandyn lite för stor i det lilla landet lagom (Sverige) för att inte få med en av sina höjdpunkter i en 45 minuter lång sportsändning....

Jaja, nu fick jag gnälla lite igen.... känner mig på bättringsvägen! =D

( För den som vill se liveresultat från World Cup...... www.bandybyn.se  )

/// #1

KK Cup summering

Tre matcher - En vinst - Två förluster - Manfall.....

Själv tillhör jag den skaran som var tvungen att lämna återbud pga sjukdom så har inte så mycket att säga om cupen förutom den rapportering jag fått till mig via telefonsamtal från soffan. Dom andra sjuklingarna var Dan och Linus, samt på söndagen även Erik och Anders... (Två falkar fortfarande inte 100% kurerade efter den berömda influensan)

Vinst mot UNIK. Dålig bandy och det känns starkt att kunna vinna fast spelet inte fungerade. Skönt med en stabil vinst och ingen uddamålshistoria som tyvärr blivit en vana när vi spelar...

1 timme 30 minuter efter första matchen var det dags att tagga igång inför nästa match, mot Skutskär.
Ledning med 4-1 vid första telefonkontakten. I halvtid 4-4. Sen följdes laget åt men KIS drog det kortaste strået...
Förlust med 6-7 mot ett Skutskär som är ett erkänt bra bandylag är ingenting att skämmas över, men aldrig kul att förlora!

Placeringsmatch på söndagen. Många slitna kroppar och knoppar, fler sjukdomar och endast 13 spelare tillgängliga blev en för svår uppgift. Gustavsberg vann med 6-2....

Förra årets första plats förvandlades iår till en fjärde. Nya tag nästa år.....?
Nästa träningsmatch för KIS är på fredagkväll mot KVBS i Katrineholm. Läge för en liten revansch....

Länk till cupens hemsida: http://www.kvbs.se/kkcup/

GRATTIS SKUTSKÄR!


/// #1

Inför KK-Cupen...

KIS spelar i samma grupp som UNIK och Skutskär. Vi har mött båda lagen tidigare under försäsongen med blandade resultat. Vinst mot UNIK och oavgjort mot Skutskär efter en stark andra halvlek då vi tog ikapp ett 2-7 underläge.
Men det har ni säkert redan läst om i bloggen.....

I andra gruppen spelar hemmalaget KVBS, Gustavsberg och Derby. Otur med lottningen för KVBS......

Gruppmatcherna spelas på lördagen enligt följande:

08:00    KVBS - Derby
10:00    KIS - UNIK
12:15    Derby - Gustavsberg
14:15    KIS - Skutskär
16:30   KVBS - Gustavsberg
18:30   UNIK - Skutskär

På söndagen spelas placeringsmatcher enligt följande:

09:00   Match om 5-6 plats.
11:30   Match om 3-4 plats.
14:00   Finalmatch


Läget i laget:

* Linus är sjuk (feber) och missar helgens cup.
* Anders varit krasslig i veckan men borde vara fit for fight i helgen.
* Dan har farit runt i Norrland hela veckan, finns risk för lappsjukan men ska spela hela helgen.
* Undertecknad känner sig halvkrasslig. Legat vaken hela natten med magknip och halsen fylld med slem.
* Inga skador att rapportera om.

Garanterade 3 matcher på storplan under en helg. Kan bli jobbigt om vädret inte är med oss men vi har många i truppen att gå runt på så det borde inte vara några problem. Målsättning?  Topp 3 ......

Laget mot UNIK på lördag morgon:

                                                                                   Smulan

                                                                                      Dan
                                                                 Martin                          Pürkner
                                              Nagget                                                              Anders

                                                                                    Dennis
                                                               Björken                           Bissen
      
                                                                       Wester               Kvirre

(Mikko)
(Erik L)
(Legenden)
(Erik G)




/// #1

Träningsfria och fräscha...

Ikväll onsdag är vi träningsfria. Tid över att ta igen lite hemsysslor. Själv har jag tvättat bilen (fågelbajs) och lagat mat (pastagratäng - fullkornspasta såklart ). Nu måste man ligga på plus.... ;)

Träningen igår var en helt ok historia för att vara i baljan. Uppvärmningen följdes av en 2 mot 2 övning.
Övningar i hallen får man ta med en klackspark. Blir inte alls samma sak som på stor is. Som målvakt har man inga markeringar att gå efter när man ska ut och täcka vinklar. Försvaret vet inte hur långt han ska backa. Forwards har begränsat med yta att röra sig på. Men kampmomentet det samma.... Man vill ju inte låta motståndaren göra mål.

Skadeläget i truppen är bra! Igår var alla utom Dan och Kvirre tillgängliga. Dan pga arbete (i Piteå!) och Kvirre i Uppsala med sin lilla Edwin. Sparvens storebror A.Falk har kommit igång efter sin fågelinfluensa/lunginflammation. Joggade igår. Max Falk har en bit kvar till sin toppform men är sakta på G. Fågelinfluensan är en farlig sjukdom!

Laget är förundrade över BBLs insats efter helgens matcher. Tunik BK?!?  Jaja, redaktören på Sporten har lite att jobba med, om man säger så..... och sen att Kungsörs IK:sTeam 97 hade träningsspelat mot Örebro var spännande att läsa om på Magazin24.se. Måste vara talangfulla grabbar som får lika stora rubriker som ett representationslag i näst högsta serien.

KK-cupen i Katrineholm i helgen. KIS är regerande Cup-vinnare. Försvarar vi titeln?  Vi får se......


Dagens citat:   " Spelade ni hemma, eller?"
BBLs reporter har koll på läget när han ringer....


/// #1


Vinnare KIS OPEN -08

En gammal klyscha måste användas här: bättre sent än aldrig!

Bloggen gratulerar Dan Kåberg till vinsten i årets KIS Open i golf.
Under sommaren spelades det tre deltävlingar där Dan lyckades skrapa ihop den bästa totala poängen.
Det blev en rafflande sista runda där hela tävlingen avgjordes med Dans sista putt. Starkt!

Till nästa år hoppas vi kunna utöka golfmästerskapet till en större tävling med både spelare, ledare och sponsorer.
Vill du hänga på? Håll utkik i vår och anmäl gärna ditt intresse redan nu så vi vet....

Ännu en gång....... STORT GRATTIS DAN!


Dan som glad golfvinnare......


Dan som halvglad junior med alldeles för stor hjälm.... ;)


/// #1


KIS - Otterbäcken 081019

KIS ställde följande manskap på benen:

                                                                        Mikko

                                                                         Dan
                                                     Martin                        Pürkner
                                 Nagget                                                            Anders

                                                                      Dennis
                                                 Linus                                      Bissen

                                                           Wester            Björken

(Smulan)
(Sparven)
(CP-Erik)
(Legenden)

Resultat: 9-3 (3-1)
Målskyttar: Björken 3, Bissen 2, Anders, Martin, Wester, Pürkner

En bra halvlek igår, och en dålig. Vi va inte nöjda med spelet igår och skulle ta revansch idag.
Vinst skulle det bli, och visst.....det började riktigt bra!
1-0 av Bissen
2-0 av Bissen på hörna
3-0 av Björken på en hörnvariant.
Reducering men till halvtidsvila med en betryggande 3-1 ledning.
Halvleken var bra genomförd. Ruskigt effektiva på fasta situationer! Otterbäcken inte helt ofarliga men kom inte till dom riktigt vassa avslutningslägena pga bra defensivt arbetet i KIS lägret.

4-1, 5-1, 5-2, 6-2, 7-2, 7-3, 8-3, 9-3...... full kontroll i andra halvlek!
Spelet fortsatt bra, och chanserna till att göra minst 15 mål fanns men inte den riktiga skärpan i avsluten.
Summering av helgen:
SKÖNT MED TVÅ VINSTER!!!



/// #1

Några bilder från KIS - UNIK


Alla bilder tagna av J&J FOTO (KIS MEDIA)

Copyright J&J FOTO

Inomhus i ABB Arena, borde varit bra förutsättningar men isen va sådär....

Copyright J&J FOTO

Legenden petar in sitt första för iår...

Copyright J&J FOTO

Hörnskyttet fungerade bra hela helgen.
Här är det #14 och #8 in action med sina fina vita handskan från XBEND......

Copyright J&J FOTO

Hörnruset lika bra som skyttet. Inget insläppt mål under hela helgen!
#27 vaktar stolpen och #22 vaktar #1....


/// #1

KIS - Otterbäcken 081019

KIS ställer följande manskap på benen:

                                                                        Mikko

                                                                         Dan
                                                     Martin                        Pürkner
                                 Nagget                                                            Anders

                                                                      Dennis
                                                 Linus                                      Bissen

                                                           Wester            Björken

(Smulan)
(Sparven)
(CP-Erik)
(Legenden)

Sparven byter på topp. Erik def.mitt och Legenden flänger runt på alla platser.
Ny vinst siktar vi på, såå mycket skönare att vinna än att förlora....
Avslag klockan 12:00, rapport kommer ikväll. På återseende!


/// #1

KIS - UNIK 081018

KIS ställde upp med följande lag:

                                                                                Mikko

                                                                                 Dan
                                                        Martin                               Pürkner
                                     Nagget                                                                   Anders

                                                                              Dennis
                                                      Linus                                         Bissen

                                                                   Björken          Wester
(Smulan)
(Legenden)
(Marcus)
(Kvirre)

Resultat: 8-6 (3-1)
Målskyttar:
 Bissen 3, Björken 2, Kvirre, Wester, Legenden.

Första halvlek va inte lik någon annan hittils iår. Enormt bra hemjobb och bra offensivt spel.
Laddningen va lite annorlunda idag, mer seriematchlik. Taggade till tusen, och det märktes även på isen.
Andra halvlek va vi dock tillbaka i samma gamla skit. Hawaii-bandy och mer individuella misstag. Sämre hemjobb och långt lag. Uddlöst i offensiven. Men vi red ut stormen och vann. SKÖNT!
Nya hörnregeln, summering: gynnar nog oss. Vi stänkte dit tre medans vi inte släppte in nåt....
Matchen avbröts med en halvminut kvar då en uppsalaspelare skadade sig, misstänkt näsbensfraktur.
Nya tag imorgon förmiddag, nu laddar vi med lite kolhydrater.

Bloggen skänker även en tanke och håller tummarna för Edwin. Lycka till på operationsbordet!!!

Kapten har ordet...

Vill börja med att säga att jag tog revansch på kortet.... =)
Och jag håller med om att nu spänner vi musklerna efter senaste förlusterna. Två nya matcher, ett revanschlystet KIS!
 


Min sambo Emma skålade med mig förra helgen och sa, 'Vi ses i mars'. Och ja,det är lite mycket just nu, med styrelsemöten, sponsorjakt och spelarjakt, och på det träningar 5 dar i veckan, toppat med matcher på helgerna. Oktober är nog säsongens mest intensiva månad, med konstiga match- och träningstider, plus att mycket ska hända vid sidan om innan serien och säsongen drar igång på allvar. Många spelare med mig är engagerade i föreningen även utanför isen, och det är bråda dagar så här års. Och nästa lediga helg, den är faktiskt i mars... 
 
En stor eloge från mig och grabbarna till spelarfruar, föräldrar och far- och morföräldrar för all stöttning vid sidan av. Utan er skulle KIS a-lag inte fungera!  



I helgen spelar vi de två sista matcherna inomhus för en lång tid framöver, och jag kan avslöja att vi ställer upp med ett något förnyat KIS, med spelare på andra positioner än vi är vana att se dem. Bland annat har Anders Svensson flyttats till vänsterhalven, och med hans smarta spel tror jag att det blir kanon. Tobbe i sin tur får lite friare tyglar på höger halven, det tror jag att han kommer gilla. Den mannen har en grym kapacitet, jag hoppas att han fattar det själv snart också. Så har vi evighetsmaskinen Dennis Svensson som kommer spela på mittfältet. Jag tror på den här uppställningen, det känns som att vi har hittat rätt nu!
 
Så, som sagt var grabbar, - Nu spänner vi musklerna och tar två segrar i helgen!
 

/// #14 - Kapten

KIS - UNIK 081018

KIS ställer upp med följande lag:

                                                                                Mikko

                                                                                 Dan
                                                        Martin                               Pürkner
                                     Nagget                                                                   Anders

                                                                              Dennis
                                                      Linus                                         Bissen

                                                                   Björken          Wester
(Smulan)
(Legenden)
(Markus)

Matchstart 19:00 i ABB Arena. (matchrapport ev. sent ikväll)

I väntan på kaptens ord...



I HELGEN SPÄNNER VI MUSKLERNA.....
UNIK lördag kl 19.00
Otterbäcken söndag kl 12.00
Båda matcherna i ABB Arena



KIS-MÖSSAN

Trycket har varit hårt men var inte oroliga, vi har fler mössor!




KAMPANJEN FORTLÖPER, 2 stycken mössor för 100 kronor! (ord.pris 50 kr/styck)


/// #1

1.....X.....2



Nu kan ni tippa på KIS matcher i vinter!
Tipset kostar 100 kronor och innefattar alla 18 matcher KIS spelar i allsvenskan 08/09.
(ej eventuellt elitseriekval)

Vinstplanen ser ut som följer:
1:a - 2500 kr
2:a - 1500 kr
3:a - 1000 kr
4:a - 500 kr
5:a - 250 kr
Sista plats - insatsen tillbaka!

( Vid lika antal rätt tecken gäller utslagsfrågan: Antal gjorda KIS mål? )

Tipset går att köpa via KIS A-lag, kansliet samt Bissens Intersport.


/// #1


Bandybomben, sportplank och kommun...

Bomben med stort B. Vi har ännu inte gett upp hoppet. Vi har förhandlat med Herra X i en månad nu och är fortfarande i kontakt med varandra. Hur det blir får tiden utvisa. Imorgon får ni nog läsa om det i tidningen också....
(Tule nyt vaan tänne pelaamaan. Vai mitä? Pari kuukautta täällä meidän joukkueessa olisi aika hauskaa, ainakin meidän mielestä... Olen varannut paikan sinulle meikäläisen viereen.... Tervetuloa!)

Sportplanket är en ny lokal sportsatsning. SKITKUL! Hoppas killarna med sitt nytänkande och ett nytt forum kan konkurrera/samarbeta med annan lokal media och få dom att bli (ännu) bättre... Bloggen önskar grabbarna all lycka till och hoppas på en inbjudan!!!  ;)

IP rustas för 7 miljoner kronor! GRATTIS till IKW Friidrott! Många talanger får nu en ärlig chans att utveckla sig på hemmaplan. Jag unnar er alla pengar men min fråga är hur i helvete kan kommun helt plötsligt bara hosta upp 4,4 miljoner EXTRA när vi i KIS får svaret att det inte finns några pengar när vi vill få ner en grävmaskin till Krillan....
Skulle ett företag skötas på samma sätt som kommun sköts, kan jag tänka mig att det skulle gå under rätt fort.
Jag undrar om vårat plank och entrén ens kommer att bli färdigt... kanske pengarna tar slut innan?!


/// #1


Måndag vecka 42

Ny vecka, nya möjligheter........ jo tjena!

Först får man ett SMS om att vi har barmarksträning, och sen ett varsel på det.
Vilket som sved mest? Vi tar och smälter båda imorgon och bedömer situationen då...

Barmark ikväll, isträning i baljan tisdag och torsdag, matcher lördag och söndag.
Känns som evigheter sen man snöra på sig skridskorna.... Är grymt sugen!

Någon som har ett jobb över till en finsktalande bandymålvakt? Tveka inte att höra av er.....



/// #1

Svenska Cupen 081011




Vi kommer att finnas på plats idag också. Kolla i kommentarerna för matchrapporter!
För mer spänning, satsa en slant på NordicBet....


/// #1

Svenska Cupen 081010

Spelledigt hela helgen, så vad gör man då? Tittar på bandy, såklart....

Bloggen begav sig till Västerås och ABB Arena för att se och lära. Finns mycket inspiration och hjälp att hämta bara genom att titta på dom bästa lagen.
Matcherna som spelades denna kväll var:
Västerås - Vetlanda 3-0
Hammarby - Villa/Lidköping 0-7
Edsbyn - Ljusdal 4-2

Kort om matcherna: Vetlandas målvakt var GRYM! Domaren katastrof.... Först blåste han frislag till VSK, bollen gick vidare till en fri VSKare som lade bollen i mål, efter avblåsning. Domaren tog en utvisning på en Vetlanda spelare, tecknade mål men gav Vetlanda frislag på egen planhalva??!?!  Sjukt.....

Villa krossade Bajen. Bryngelsson är knappa 170 cm lång, men var planens gigant tillsammans med Daniel Andersson. Sjukt roligt att se Daniel leka med Bajen spelarna på slutet, det var Zlatankonster på skridskor!

Edsbyn är en maskin. Många nya namn luftades mot allsvenska Ljusdal, men samma spelsätt. Kul att se för ett bandynörd, kanske inte för den delen av publiken som vill se mål i varje anfall.... Såg bara första halvlek, såg bara ett lag på isen...... Mästarna från Hälsingland!

Imorgon hoppas vi på att få en ny rapport, många KISare på väg dit. Lätt att känna igen dessa, då storsponsorn NordicBet har fixat schysta jackor åt oss.



Bloggen på plats i ABB Arena

Lägesrapport ex-KISarna:
* CJ spelade på mitten mot Kalix och gjorde detta bra enligt källor.
* Junisen Jansson spelade halv i SAIK idag. STORT!
* Blixt, Sami och Rofelt spelade alla när Tillberga besegrade Falun.
   Villa måste slås tillbaka imorgon för en kvartsfinalplats.
* KS satt på bänken när Kjörling och VSK höll nollan.
   När VSK imorgon möter Kungälv vaktar KS dock målet.


/// #1

Grattis...

.....Jocke Falk, 17 år



Sparven - överlevde fågelinfluensan!

BBL:s (BordtennisBLaskan) fel hittils...

En återkommande punkt här på bloggen, antar vi.....

Vi skall rätta till allt som pingistidningen skriver fel, så att alla intresserade inte blir vilseledda.
Vi börjar här och nu med det som vi kommit på har blivit fel hittils:

BBL: Nyförvärvet Jonas Pürkner 34 år
RÄTT: Han är 37 år ung

BBL: KIS Bandy träningsspelade i Ljusdal
RÄTT: Vi var på läger i Edsbyn

BBL: Juniorerna Martin Kåberg och Jocke Falk väntas få speltid.
RÄTT: Junioren Kåberg heter Markus i förnamn.

BBL: Målskytt mot Gustavsberg: Benny Svensson
RÄTT: Målskytt mot Gustavsberg: Dennis Svensson

Sen kan man ju tolka skrivandet om David Erikssons återkomst hur man vill. Sömstas kämpaglöd är enorm, flosklarna många men en legend vid 23 års ålder är väl ändå att ta i. Missanpassning utav ordet enligt oss!


/// #1


PS. Vi saknar dig Westberg

Hallå där...

..... Calle Johansson, IFK Vänersborg, som i helgen spelar Svenska Cupen i Västerås.

Hej CJ! Tack för maten!!!
- Varsågod. Hoppas det smaka bra...

Det var mycket gott. Hur är läget i Vänersborg? Känner du dig hemmastadd?
- Absolut. Jag bor i Vänersborg och Karin i Göteborg så vi har två lägenheter. Ibland är jag där och ibland är hon här.
Trivs jättebra i staden, Vänersborg är lika stort som Köping ungefär, eller ska man säga lika litet....

Bandymässigt, känns det som du kommit in i elitserietempot?
Det var ovant dom första träningarna. Man var van att kunna ta det lite lugnt efter att ha slagit en passning men nu måste koncentrationen vara på topp hela tiden, man kan inte slappna av en sekund! Största skillnaden är tempot, både på boll och skridskoåkningen. Träningarna känns lite hårdare men mest just beroende på tempot.

Svenska Cupen i helgen, lagets resp dina egna mål med turneringen?
Pratade inom laget igår och vi konstaterade att vi har en bra lottning. Semifinal är målet.
Naturligtvis vill jag spela alla matcher i helgen men vi får se. Det är hårt om platserna.
Har gått bra för mig hittils på försäsongen, har fått spela många matcher. I Champions Cup gick det riktigt bra!

Hur tänkte du när du skulle göra en "Foppa" mot ryssarna i Champions Cup?
Haha! Tappa bollen och nästan skäret, därför såg det ut som en "Foppa". Närmare spetsning än en "Foppa"....

Vad har ni i IFK satt för mål i vinter? Personliga mål?
Vi har inte satt några än. Vi ska spela Svenska Cupen och Ethos Cup först och därefter sätter vi mål. Men nog ska vi till slutspel. Jag ser mitt första år som ett läroår, sen blir det Ryssland nästa. Haha, skämt o sido, jag vill spela så mycket som möjligt, har inga speciella mål uppsatta. Alla säger att första året är tufft, så vi får se.....

Till sist. Hur mycket har du bidragit med till din nya "klubbkassa"?
Noll kronor, hittils. Mest pga att vi inte har någon.....

Tack CJ för pratstunden, lycka till i helgen och vi ses på läktaren!
Tack själv!


Copyright J&J FOTO

CJ oroar Västanforsförsvaret annandagen -07...


/// #1

Måndag morgon och BBL/AT

Kaffe och en snabbtitt i Bärsingen hör till mångas morgonrutiner i KAK området. Är själv en av dom. Läser förstasidan, konstaterar att nån gått vilse i svampskogen och Canada Goose jackor kommer att kunna köpas billigt i den undre världen, sen bläddrar jag snabbt till sporten, eftersom det ligger mig varmast om hjärtat, sportnörd som man är!

Sporten idag i Bärsingen, 3 sidor med reportage och en sida med resultat. I helgen sportades det friskt i KAK:

* Premiär för KIBFs damer i innebandyns div1
* KIBK spelade hemmamatch i innebandyns div 2...
* Kolsva OCH MBK klarade kontraktet i fotbollens div 4...
* IFK Arboga fixade första segern i hockeyns div 1 (C, vad det nu står för?!)...
* MBK och Forsbys damer som avslutade sina säsonger...
* KIS träningsspelade två matcher.....

Så mycket sport med lokal anknytning, flera höjdargrejer med tanke på vikten av matcherna. Kolsva och MBK slogs för sin plats i divisionen, och innebandytjejernas första match i en hög serie. Läste nog alla tre reportage på mindre än fem minuter. I och för sig bra, för jag brukar ha lite bråttom på morgonen, men ändå..... Komigen nu BBL! Ge oss lite mer att läsa!
Pricken över i:et är nog att i dessa små alster finns lite felaktiga saker med.... Benny Svensson?! Vem fan är det?
Visst kan man göra ett stavfel (har antagligen gjort flera jag med) men att ta helt fel på ett namn? Inte ok...

Synd om oss idrottare och framförallt alla intresserade, att inte våran lokaltidning "orkar" satsa mer på rapportering om oss som utövar våra idrotter och representerar våran stad/kommun land och rike runt.

Det är tur att det finns bloggar, så man kan hålla sig "up to date"..... och dessutom gratis!


/// #1


KIS - Gustavsberg 081005

KIS ställde följande lag på benen i matchen mot seriekonkurenterna från Värmdö:



                                                                                        Mikko


                                                                                         Dan

                                                               Martin                                  Korken

                                   Pürkner                                                                                     Nagget


                                                                                     Anders


                                                         Wester                                          Dennis



                                                                      Kvirre                    Björken

(Smulan MV)
(Sömsta/Legenden)
(Linus)

Gårdagens match i benen och framförallt i huvudena åkte vi återigen till Västerås. Nu j*vlar skulle vi vinna!
Alla vet att resultatet inte är det viktigaste i träningsmatcherna, men allvarligt? Hur kul är det att förlora?!?!
Ännu en match som börjar med mål i baken. Ett vinkelskott i första stolpen, illa! Sätts in på mitt konto....
Men vi kvitterar deras ledning. Skönt!!! Ett trendbrott idag känns det som, men innan halvleken är färdigspelad så har vi 3-1 i arslet. Och ännu en gång så är det vi som bjuder motståndarna på målen...

Andra halvlek är väl lite bättre. Mycket bra stundtals MEN katastrof när det går som sämst!!!
Vi vinner den med 4-3 men torskar matchen med 6-5. Fy fan! Men det är väl bättre att förlora på försäsongen än i seriespelet... men likförbannat så känns det förjäkligt! Eller hur Legenden?!

Målskyttar mot Gurraberg: Björken 2, Linus, Dennis, Wester


Dagens citat:
"Mikko, har du schampo?"
"Ja, det här luktar riktigt gott!"
"Jag ser det!"
Björken har full koll på sina sinnen..... ;)



/// #1


KIS - LAIK 081004

KIS ställde upp med följande lag mot LAIK i kvällens träningsmatch:

                                                                         Smulan

                                                                          Danne
                                                      Martin                             Erik
                          Dennis                                                                          Nagget

                                                                         Anders
                                                                               
                                             Wester                                           Linus
                              
                                                          Kvist                     Björken

(Mikko MV)
(Kåberg)
(Sparven)
(Sömsta/Legenden)

Säsongens första match för Sömsta, även kallad Legenden av BBL/AT. Hur uppnår man legendstatus vid en ålder av 23 undrar bloggen...

Första halvlek är stundtals OK. Vi spelar som vi sagt innan matchen men ibland går det lite sakta. Dock så får LAIK göra mål på misstag av oss. Det är inte bra, alldeles för mycket sånt har det varit på sistone. 4-4 är ställningen efter 45 min.
Sömstas comeback hade kunnat ge en hel bilaga i Bärsingen men målvakten räddade...

Starten på andra är helt OK. Vi skapar lägen och har ledningen med 6-4 när det är 25 minuter kvar.
Vad som hände sen är svårt att förklara. Två utvisningar visserligen men vi SKA inte tappa spelet så totalt...
När domaren blåser i sin pipa så har LAIK vunnit matchen med 6-9...... mörker!
Målskyttar: Kvist 2, Wester, Björken (straff), Martin och Anders (hörna).

Nya tag imorgon. Match mot Gustavsberg klockan 12 i ABB Arena.

Kapten har ordet...

En snuvig kapten har ordet...

Ett lyckat läget i bandybyn! Verkar som att grabbarna var nöjda med både hallen och maten. Skönt som arrangör. Våra materialare som var med gjorde ett grymt jobb också, som fixade och släpade hela helgen. Tack ska ni ha!

Två matcher spelades, med blandade resultat, som bekant. Jag tycker att vi i laget har tagit ett steg till i proffsighet och beslutsamhet gällande den kommande säsongen. Spelet sitter inte till hundra procent ännu, men vi nöter vidare och har ju fortfarande lite tid kvar till seriepremiären. Efter helgen som kommer har vi 6 matcher på stor is i ryggen, och därtill 5 träningspass. Samma tid förra året låg vi på noll. Första matchen var 11 oktober och första träningen på stor is 11 november (!). Så nog är vi bättre prepade den här säsongen!

Jag tog ju med mig en hälsingeförkylning hem. Så helgens matcher ser jag från sidan. Sportchefen/Rådgivaren får därmed chansen att se sitt lag från första parkett, något som ska bli mycket intressant.
I Edsbyn tyckte jag mig se framfötterna på Jocke Falk, 17-åringen på mittfältet/halven och Martin gjorde ett stabilt intryck i defensiven. Poängligan vittnar för övrigt om att gammal fortfarande är äldst. (nästan) :-)

Angående arenan (eller vad vi kallar Krillan) i våra hjärtan så kan vi meddela att dialog för med kommunens representanter, och det börjar röra på sig. Nya planket ska stå färdigt 1 november och den nya entrén är på gång, den kommer att ligga mitt emot Hotell Scheele. Det kommer bli bra.

Väntar på ett förhoppningsvis explosivt besked om en bandybomb inom kort också...

/// #14 - Kapten

RSS 2.0