Slottsbrons IF

http://slottsbrons.sida.nu/


Presentationen av motståndarlagen rullar på. Om tidigare föreningar varit anrika vad ska vi då kalla "Blåtomtarna" från Strandvallen i Grums kommun. Bildad 1918, 31 säsonger i högsta serien och fyra SM-guld. Från slutet på nittiotalet och fram till nu har Slottsbron dock varvat mellan att vara topplag i division 2 (nuvarande division 1) eller mitten-/bottenlag i division 1 (nuvarande Allsvenskan).


Förra säsongen slutade laget som nästjumbo i Allsvenskan mellersta och tvingades till kvalspel för att rädda kontraktet. Där besegrades Kareby IS med sammanlagt 14-6 efter dubbelmöte. Enda segrarna i grundserien kom mot jumbon Djurgården x 2 och mot Derby hemma.


Sedan KIS tog steget upp i seriesystemet för den här gången har vi mött SIF fyra gånger på två säsonger. Detta har slutat med idel segrar för gulsvart. Förra säsongen efter två stenhårda matcher, 4-3 på "Krillan" och 7-6 på Strandvallen.

Nytt för i år i Slottsbron är att förra årets spelande tränare Kaj Nordin inte finns kvar. Nytt tränarpar är målvakten Fredrik Bergvall och anfallaren Mattias Green, där Green endast ska figurera som tränare. Dessutom har man tappat den ena av sina två Niclas Andersson och Daniel Johansson till Boltic. På nyförvärvssidan ser det dock tunt ut, i alla fall vad som offentliggjorts. Det verkar vara en klubb som satsar på egna talanger vilket är kul om det lyckas.


Det finns flera likheter mellan KIS och SIF. Förutom att båda klubbarna satsar hemvävt och åkt jojo i seriesystemet senaste åren så är väl SIF det enda laget i serien som brukar ha is på hemmaplan senare än KIS.


Med dessa förutsättningar är det ganska lätt att tippa Slottsbron i den nedre regionen av tabellen. Dock så tror vi inte att laget blir några slagpåsar, dom kan mycket väl överaska och klara nytt kontrakt. Mycket tack vare deras tuffa spel, sammanhållningen och kämpaglöden som brukar finnas i SIF. Man ser sällan att resultatet rinner iväg i deras matcher, men dom bör nog vara inställda på en tuff säsong.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0