KIS-ÖSK 2-3 (2-1)

ÄNNU en snöplig, hedersam förlust. Vi kämpar in i det sista med det är väl just det där sista lilla extra som skiljer oss mot topplagen. Friläge för Bissen förvandlades till kontring som i sin tur ledde till hörna som blev mål... Otroligt små marginaler, tyvärr... Målskytt: Dennis och Dennis. "Kul att göra mål" tyckte Dennis.

***

Seriefinal på lördag. Jag tippar.... Tillberga till Elitserien. ÖSK kändes väldigt uddlösa, sen om dom vila inför lördag eller vad det var vet jag inte. Dom har Säfström, seriens bästa spelare som är hal som en ål och besitter en onödig mustasch enligt ÖSKs hemsida, men det räcker inte mot TBs bredd. Kval för ÖSK, där man antagligen är chanslösa. Ett lag som vinner med uddamålet på Krillan har nog ingenting att göra i Elitserien.

***

Men så är jag också en väldigt dålig tippare. Hade ju fel på 3 av 4 OS-kvartsfinaler, bara USA som gick in... :)

***

Träning imorgon, sista förberedelserna inför resan upp till Skutskär vilken kommer bli oförglömlig av olika anledningar. Naturis för att nämna en sak...


/// 0221


Kurvorna pekar uppåt...

Fem dagar kvar att hålla fokus uppe, sedan dags att summera säsongen men kan redan nu börja lite smått...

Många har utvecklats mycket dom senaste åren, och iår även tagit stora kliv.

En som inte fått så mycket cred här på bloggen är nog våran fotograf, J.

J&J FOTO har utvecklats enormt, kanske är det uppgraderingen av utrustningen men någon måste ju sköta den också och det har han gjort med bravur. Jämför man årets bilder med början av förra säsongen så ser man vilken enorm utveckling han har haft, kurvan pekar uppåt lika brant som Carlas vikt...

Här kommer ett gäng favoriter från dom senaste matcherna:

Copyright J&JFOTO

Bollen i nät efter en KIS hörna...

Copyright J&JFOTO

Av någon anledning ser inte undertecknad så intresserad ut på bilderna...

Copyright J&JFOTO

Actionbild! Otroligt hur lite skador det är i bandy med tanke på alla närkamper, vassa skridskor, klubbor och oskyddade ansikten. Här är det Linus modellkarriär som nätt och jämt klarar sig...

Copyright J&JFOTO

Carla, från sin bästa sida.

Copyright J&JFOTO

Försök att stoppa bollen med handen, men vaket av domaren att uppfatta. Ännu vaknare av J&J!


Detta var bara ett axplock av alla bra bilder som levereras från J&J. Fler finns på hans blogg.


/// 0221


KIS-Gustavsberg 7-1 (4-1)

STORVINST! Största den här säsongen iallafall.... Bissen 3 mål, Elmesiöö 2, Björken och Dennis var sitt. Karlsson stabil i kassen, Jocke Falk spelade bra igen på sin halvposition och Elme knegade på som vanligt och fick stänka dit två kassar.

Inget stort spel från våran sida, men stabil seger som aldrig var hotad. Skönt med vinst igen efter fyra raka...

***

Om ni missade matchen så var Västra Mälardalens Television på plats, dom sänder matchen ett par gånger innan det är dags för nästa match, ÖSK på onsdag. Se deras hemsida för vilka tider som gäller.

***

För övrigt kan man väl säga att man blir inte klok på våran serie och resultaten. Först vinner Ljusdal hemma mot Tillberga, för att sedan förlora borta mot Västanfors, som i sin tur åkte på en riktig käftsmäll borta mot Rättvik.

Serieledaren ÖSK på onsdag, sista hemmamatchen. Räcker som tändvätska...


/// 0221


OBS!! KIS-Gurraberg OBS!!

Matchen har pga snöovädret flyttats till SÖNDAG 21/2. Avslag 14:00.

Välkomna då!



Finspång-KIS 3-2 (1-1)

Om matchen ska väl sägas att det kunde slutat hur som helst. Vi skapar flera bra lägen, men bollen vill inte in. Eller ja, den var inne två gånger till utöver Björkens hörnmål men det redde ut sig tack vare herr domherre. Skott i ribban och missad straff. Möller i FAIK:s mål gör ett par svettiga räddningar. Lägen skapas men förvaltas inte. Dom gör ett spelmål och två på fasta situationer. Jaja, kampen går vidare...

***

Medgångsblogg? Kan ni fethajja. Inte många inlägg på sistone, och fyra raka förluster är nog förklaringen.

***

Kul läsning i Magazin24 om bandyglädje. Undrar var dom fått nys om den nyheten? :)

***

Träningsfritt idag. Kul för då har man tid att städa, handla, tvätta, laga mat etc. etc. Det är bra för då kanske man slipper tänka på randiga herrar som förstör ens kvällar och helger.

/// 0221



Bastutisdag

Liten veckouppdatering:

Vi tränade som vanligt måndag med en internmatch på programmet, där Karlssons lag till slut vann ganska klart efter storspel av båda målvakterna.

Sen väntar träning torsdag och fredag, sen ledig helg och full laddning av batterierna inför de två avslutande veckorna med 4 matcher.

I tisdags hade vi också lätt frivillig träning. Efter den blev det bastu där jag (Martin) och Wester skulle joina Mikko och basta på "riktigt" som han kallade det. Var helt seriöst den varmaste bastun jag varit med om, aldrig sett någon kasta på så mycket vatten. Helt slut var man efteråt.

Innan det blev bastu på "riktigt" hann vi även med att träffa på allas våran lårskadade Sömsta som satt där istället för att träna och följande konversation uppstod:

Sömsta: Jag var och vaccinerade mig idag. Fick hjälpa sköterskan med lite andra grejjer typ hur dubbelhäftande tejp funkar...

Wester: Blev det en "jaha-upplevelse" för henne?


Sömsta:
Näej, hon sa typ "jaha är det så det funkar?"...

Alla i bastun: Knäpptysta

Till slut kände sig Wester tvungen: Men då blev det ju kanske en "jaha-upplevelse"

Copyright J&JFOTO

Mycket mot Sömsta just nu men man kan väl lugnt säga att han bidrar med glädje till truppen trots sin skada och det tycker vi om!

// # 22


Stryk mot Fläkten

Rubriken säger det mesta. Behöver det kommenteras? Tycker inte det... Vi blickar framåt istället.

Fyra matcher kvar, två av dom hemma och VMtv sänder bägge, Gurraberg lördag 20 feb och ÖSK onsdag 24. Dock så har vi inom laget full fokus redan nu på Finspång borta, nästa onsdag. En match i taget. Vi har 8 poäng att spela om, vi ska helt klart kämpa och ge allt för att ta allihopa. Det vore en bra avslutning på en bra säsong.

*****

Det gäller att ta vara på dom små glädjeämnena här i livet säger folk. Själv har jag bytt dammsugarpåse. Ett glädjeämne för mig, fan va bra den suger nu! Ni ser, dom finns där även om dom är svåra att se ibland. Låter jag lite väl filosofisk måste det bero på allt våran eminenta bandyfilosof med det stora hjärtat säger i omklädningsrummet. Det är naturligtvis Socra.....menar Sömsta jag pratar om:

"Pengar är inte gjorda av träd"

Sömsta lär Axel lite granna om livet. Vi tar hand om våra yngre.

*****

Arbetet med nästa säsong börjar så smått. Måste vara världsrekord. Så tidigt ute har nog KIS aldrig varit. Med denna trupp som vi har nu finns alla möjligheter för något stort. Jag säger inte elitserien för att det sätter nog kommun stopp för, tro mig. Åldern är rätt på många spelare, spelarna utifrån är riktigt riktigt bra grabbar, ödmjuka och kloka. Finns en tro på sättet vi spelar och så har vi Kent.... :) Det kan nog bli bra.... Lycka till nästa vinter! :)


/// 0221


Bandy ÄR kul!

Igår var jag nere på en pojklagsträning. Dom tränar samtidigt som bandyskolan kör. Hur kul som helst att det är så mycket barn på Krillan! Vet dock inte vad deras föräldrar tycker, stå där och frysa.... :) Vill nu också passa på att hylla Andreas Falk som gör ett kanonjobb med bandyskolan! Underbart att ha dig i KIS Andreas, hoppas du får cred från fler håll...

Laget jag tränade med är KIS 99/00 (tror jag) och består av många glada, talangfulla KISar under ledning av bla. Jonas Thunberg. Har lite svårt att ta till mig detta men tydligen ser en del av dessa grabbar upp till mig, säger inte idol men nära på. Jag försökte ge lite tips till deras målvakter, körde ett par övningar samt ställde upp i en skottövning där alla utespelare fick chansen att överlista A-lagets målvakt. En del lyckades. Sved inte alls på samma sätt som när Björken får en felträff i krysset. Vilket jubel!!! Hånet efteråt fick man också ta... dom fick igen genom att få göra armhävningar! =)

Glädjen dom visar på plan, lyckan vid mål, det är sånt som man tappar bort på vägen mot A-laget. Herregud vad kul dom verkar tycka att det är med bandy. DET var hur kul som helst att få se det...

Hoppas jag är bjuden på fler träningar!!!


/// 0221


RSS 2.0