KIS - FAIK 090131

KIS lag denna dag:

                                                           Mikko

                                                         Anders
                                           Korken              Pürkner
                            Nagget                                            Linus

                                                    Erik Larsson
                                          Björken                  Bissen

                                               Sömsta      Wester

(Smulan)
(Erik G)
(Jocke)
(Max)
(HG)

Som syns på laguppställning så fattades ett par namn idag.
Martin, Erik Löfberg, Danne, Dennis, Marcus och Kvirre lämnade återbud pga magsjuka.
Den sistnämnda av dom sex herrarna var nog den som först kastade in handduken. Redan under fredagens träning blev han illamående och klev av isen. Sen under morgonen så fick PG ett sms efter det andra med återbud....

Anders vikarierar som libero, Korken gör sin första match sen FAIK borta och Pürkner tillbaka på backplats. "Bänken" känns väldigt orutinerad där t.om. HG sitter ombytt.....

Matchen börjar ganska bra från våran sida. FAIK skapar ett par chanser men tycker att vi har minst lika många. Ett flertal resultatlösa hörnor från båda lagen och 0-0 håller sig till den 32:a minuten då FAIK gör sitt första mål. Innan halvleken är slut så står det 0-3 på resultattavlan, vilket känns som minst ett mål för mycket....

Andra halvlek börjar riktigt illa för våran del. Redan efter 3 minuter gör FAIK 0-4 och det känns jobbigt så klart. Wester reducerar till 1-4 men bara en minut senare gör Finspång 1-5. Med 10 minuter kvar tilldöms KIS en straff som tyvärr inte skjuts bättre än att Möller i FAIK målet kan rädda. FAIK kontrollerar matchen med 10 minuter kvar. Håller bollen inom laget, försöker ibland men kommer inte till några lägen. Sömsta snor tillslut bollen av VM-spelaren In-fa-lin och assisterar Bissen som satte slutresultatet till 2-5 med nån minut kvar av matchen.

Vi ska hålla huvudet högt efter denna matchen ändå. Många nya positioner under matchens gång tack vare utvisningar och dylikt. Unga spelare som Jocke Falk och Erik Gustafsson ska ha beröm för sitt spel. Synd att vi inte får dit någon av våra 13 hörnor vi skapar men samtidigt ett fenomenalt defensivt rus där vi inte släpper in något mål mot ett erkänt starkt lag på fasta situationer.

Nya tag på onsdag då vi möter Gurraberg borta. Förhoppningsvis med alla friska och tillgängliga för spel.

KIS - FAIK 2-5 (0-3)
Målskyttar:
Wester, Bissen

Bilder från matchen: (fler finns på jojfoto.blogspot.com)

Copyright J&J FOTO

Inget mål från Björkens klubba denna gång. Sparar på krutet till februari?

Copyright J&J FOTO

Jocke "Sparven" Falk spelade mycket och gjorde det väldigt bra.

Copyright J&J FOTO

En ganska vanlig syn då Sömsta är på plan.... Vilket jobb han gör för laget!

Copyright J&J FOTO

HG hade chansen till succédebut. Målvakten ser måttligt besvärad ut....


/// #1


Läget i laget....

Ursäkta ordvitsen....... men det är det sjukaste jag varit med om!

6 man borta, kräksjuka.... juniorlaget tar på sig krigarstället idag!


/// #1

Kapten har ordet...

5 matcher kvar innebär 10-poäng att spela om. Ett realistiskt mål är att vi tar 7-8 poäng, vilket skulle innebära att vi landar på 17-18 poäng - och det skulle vara kanon!


Men vårt mål är nytt kontrakt och där är vi inte än.


I tisdags spelade vi mot Tillberga, torsk med 11-6 inget och säga om, då Tillbergas offensiv håller bra elitserieklass, och även om deras defensiv inte håller samma nivå tror jag  att deras offensiv räcker för att ta klivet upp i elitserien.


Vår insats var en 2 av 5 möjliga. Första 15 minuterna hade vi inte tanken med oss på Rocklunda, och vi släppte iväg Tillberga med 3 mål. Ger man Tillberga 3 mål handicap är det svårt att ta poäng.


Men det fanns ljusglimtar! Dennis gjorde sin bästa match i KIS- tröjan och använde sin fart och åkte dom rätta vägarna. Även Svensson den äldre gjorde sin bästa match.  Kanske inte med samma fart som Dennis, men han spelade smart och skickligt. Jag hoppas formen håller i sig,  för vi behöver Anders i form dom avslutande matcherna med hans rutin och energi. Mikko var också bra trots 11 i baken.  Själv har jag haft två  trassliga veckor men lovar bättring! jag förstår skidåkarna när de pratar om förkylningar; shit vad fort man tappar ork!


Så till matchen i morgon:

 Vi möter ett heltaggat Finspång som jagar en kvalplats, men det tänkte vi gula krigare sätta stopp för! (eller vad säger ni KVBS?)


Vi har lite förskylningar i laget men tror att alla är tillgängliga för spel. Och mot Finspång har vi chans, även om det blir en tuff sammandrabbning.


Kapten.


TB-KIS 090127

KIS ställde upp med följande lag:                                           

                                                          Mikko

                                                          Martin
                                               Dan                 Erik
                               Nagget                                    Linus                                                        

                                                         Anders
                                        Dennis                  Björken

                                                Sömsta    Bissen
(Smulan)
(Erik G)
(Wester)
(Pürkner)

Förmodligen KIS A:s  första inomhusmatch i seriesammanhang, givetvis är det då en minusgrad och vindstilla ute... Matchen kunde också ha börjat bättre. 3-0 till TB efter väldigt kort tid, vet inte hur kort men snabbt gick det och vi såg ut att gå mot en pinsamt stor förlust. Starkt av oss att komma tillbaka efter det. Mål i ungefär varje anfall efter det ledde till resultatet 6-4 till hemmalaget efter typ 35 min. Man började undra om det skulle krävas 20-30 mål för att få med sig poäng. Sista 10 min i första halvlek lugnade dock ner sig och resultatet stod sig halvleken ut. Kanske var det också våran bästa period i matchen, vi hade ett par halvchanser att krypa än närmare till vilan.

Halvtidsresult: 6-4

Kapten Bissen manade på oss i halvtid med: "Nu går vi ut och smygkämpar".

Andra halvan börjar precis som första, mindre bra för våran del. 7-4 kommer genom ett solonr av matchens bästa spelare Andreas Broberg, vill inte ta ifrån han prestationen men alldeles för snällt agerat av oss där. 8-4 kommer efter vad som troligtvis var matchen prestation: Först bra brytning sen en underbar framspelning av 22:an, tyvärr till en svartklädd som tackade tog emot och drog upp bollen i nättaket. Matchen avgörs väl definitivt där men vi kämpar ändå på och låter inte siffrorna springa iväg alltför mycket och det hela stannar vid 11-6.

Försvarslinjen i KIS hade ingen bra dag och bjöd på en del för enkla mål om man ska kunna ta poäng mot TB. Nagget och Linus får väl upp sina betyg lite tack vare bra offensivt spel. Dennis var riktigt bra, liksom bror sin. Sömsta är ett hot mot alla lag med sin speed och Björkens målskytte håller i sig. Mikko gör också väldigt många bra räddningar och vi får tacka honom att det inte blev fler mål i slutet.

Domaren skötte sig helt ok tycker jag även om det finns dom som inte håller med. Bland annat Fosshaug, men han ska nog vara glad att han fick stå kvar i båset tycker jag. Efter att KIS fått hörna i första halvlek efter gröt på kortlinjen så ser Fosshaug från 50 m att det SOLKLART borde varit målvaktens boll. Han springer ner till hörnflaggan och skriker på linjedomaren så att två spädbarn i Dingtuna vaknar. Hade PG gjort något liknande är jag säker på att han fått sett resten av matchen från läktaren. Jag tycker dessutom att det får min tia borta mot Finspång efter att jag i en liknande situation efter utdömd hörna skrek "HOPSLAG" att verka billig eller hur Augustsson....?

Vi får ta nya tag på lördag 15.00 på Krillan då Finspång kommer på besök.

Media om matchen:

http://www.vlt.se/article.asp?article=175424


http://www.sr.se/cgi-bin/vastmanland/sport/index.asp?programID=112&Nyheter=&grupp=3846&artikel=2596007


http://www.magazin24.se/bandy/2009/01/27/kis-forlorade-malrikt-derby


Bilder finns som vanligt på jojfoto.blogspot.com/

TB - KIS 11-6 (6-4)
Målskyttar:
Björken 2, Bissen, Nagget, Anders, Pürkner

// #22

22:ans tankar

* Dags för en uppdatering av bloggen tycker jag.

* Häftig match igår när "vi" körde över ryssen och bra tryck på läktaren.

* Hjärtat i halsgropen på Mikko igår när Finland kom undan med 7-5 mot Kazakstan i bronsmatchen.

* Möjliga kontraster i ABB-Arena på tisdag:   

1. Istället för Sverige-Ryssland - TB-KIS
                                                                               
2. Istället för fullsatt - Några tappra själar från Köping som håller på....Tillberga (22:an ruskar på huvudet)

3. Istället för Hedqvist - Björkdahl. (Hedqvist suktar efter mål och VM-guld, Björkdahl efter något att äta)

4. Istället för Anders Svensson i guldhjälm på bänken - Johan Karlsson som försöker trycka in ballerina genom gallret på sin vita globen på bänken

5. Istället för felfri Westh på liberon - 22 stelbent på lädret (tvungen att såga mig själv också kan bli jobbig träning ikväll annars)

* Jag kommer ta bort alla kommentarer efter det här inlägget som handlar om matchen mellan Västanfors-KIS. Kan helt enkelt inte bry mig mindre.

* En sak kan vi diskutera därifrån förresten: Otroligt kalla duschar på IP, nog för att man inte lirar i landslaget men lite bättre förtjänar man väl?

* Duschar där man inte får ställa in värmen själv finns dom fortfarande?

* Allas våran Sömsta har man kunnat se lite extra på Krillan senaste veckorna då han ryckt in och hållit i ett par träningar för P14-laget. Tydligen har han gjort det med den äran, för enligt rykten ska han dessutom agera coach för Ullvi idag under skol-SM. Vid allt annat en avancemang så anser iaf jag att du bör avgå Sömsta.

* Stjärnan-Surte 6-2 toppmatch i söderserien i lördags. En av Surtes bästa på krillan nr 11 Strömbäck saknades för dagen, han hade glömt grillorna!!! Händer sånt, Sömsta?

* Två gamla bekanta från våran serie gör upp om segern i Div 1 östra svealand som betyder kval till Allsvenskan, GT76 och Eskilstuna.  http://www.svenskbandy.se/Table.aspx?TournamentId=53631

* En annan bekant har det desto tyngre i samma serie, Derby. 2-4 mot Tellus i helgen betyder att laget är på nedflyttning. Vill det sig illa kan alltså Derby lyckas med bedriften att gå från att spela i landets högsta serie säsongen 05/06 till att spela i landets lägsta serie säsongen 09/10.

* Svenska Cupen i höst blir en rolig och nyttig erfarenhet!

* Träning ikväll sedan full laddning inför morgondagens match!

// #22

Förhinder...

Vi har tyvärr fått ett förhinder i laget som kommer att påverka oss allihopa...

"Hyllan" kan tyvärr inte närvara vid träningarna resten av veckan då han har blivit FARFAR!

Vi på bloggen vill naturligtvis ta tillfället i akt att gratulera Olavi (och Peter såklart!)



Världens bästa pappa säger nyckelbandet, nu också farfar! Grattis Hyllan!!!


/// #1

Bandylektyr

Har ganska mycket tid över denna veckan då man jobbar natt och fabriken går på sparlåga.
Man kan väl jämföra det vid att normal takt är en Björken hörna och takten just nu är Svensson mål mot Boltic....

Hittade ett par intressanta läsningar som jag nu tänkte delge er.

Den första är DN:s Martin Fransson som vill att bandyn tar efter softboll och curling.
Han menar att gruppspelet är helt betydelselöst, så som också första semifinalen som spelas mellan ettan och fyran i gruppspelet. Allt som oftast blir det en transportsträcka för vinnare av gruppen till finalen då fyran tar det lugnt då dom vet att dom inte vinner och sparar krafterna till bronsmatchen.
Håller med honom, vore intressant att prova. Sen tycker jag också att VM skall spelas varannat år samt efter säsongens slut. Nu finns det så pass många hallar så det borde vara möjligt att utföra.
Läs hela hans krönika här:
"Bandy VM borde lära av softbollen"

Expressens Håkan Wikström bloggar från VM. Där kan man läsa dom senaste nyheterna om det svenska landslaget.
Det var ett inlägg igår som fångade mitt intresse lite extra.
"Siffror som bevisar det - bandymålisjobbet är värst"
1848 bollar får det alltså plats i målet. Börjar ni nu förstå varför målvakter inte ska löpa i skogen och ev. tappa massa som skulle kunna användas för att täcka lite till av målet. I rest my case!

Det lokala utbudet idag gav också lite bandyläsning.
I Magazin kunde man få sig en resa tillbaka i tiden och läsa om 1979 års VM då det även spelades en match på Krillan. Det var på den tiden Krillan var en modern idrottsanläggning...
Bbl kunde avslöja att Pürkner lämnat in en polisanmälan mot Fulström i Västanfors och den försvarade sig med mycket konstiga påståenden. Vill inte gå in mer i den saken, det får det polis väsendet luska i ......


/// #1

Summering av helgen

En ruskigt bra helg för KIS!

Först seger i länsderbyt mot Västanfors med 3-1 på lördagen.
Otroligt skön seger då vi spelade 11 mot 12, domaren var inte på våran sida direkt. Sammantaget hade vi kanske 3 frislag mot Fläktens 78 i andra halvlek. Otroligt frusterande med okonsekventa domare för att inte ens tala om situationen då Pürkner får sin näsa avslagen på två ställen av en imbecill bandyspelare....
Sen att man får skrika ut sin glädje rätt i ansiktet på alla patriotiska Fläktens supportrar (läs: släktingar) gör ju inte saken direkt sämre!

Västanfors hemsida om matchen:
"Tung derbyförlust"
Magazin-24 om matchen:
"Ännu en vinst för KIS"

Söndagens match var en rolig historia. 3-2 i halvlek följdes upp av en sällan skådad målexplotion och när domaren blåste av matchen så hade vi vunnit matchen med 9-7. En gång var Surte i ledningen (1-0) och resten av matchen var det vi som var i förarsätet. Lite synd kan man tycka att vi inte fick möta ett Elitserielag i kvalmatchen, men nu blir det en resa till Västerås i höst och 3 matcher mot riktigt bra motstånd, minst....

Magazin-24 om matchen:
"KIS vidare i Svenska Cupen"
Bandysverige om cupskrällen:
"Köping och Tranås till slutspel"
Svenska Cupens kvalspel:
"Alla matcher och resultat"

Surtes hemsida har inte skrivit något om matchen...


/// #1

KIS - Ale/Surte 090118

KIS manskap till kvalmatchen:

                                                    Johan Karlsson
        
                                                           Martin
                                                  Dan             Erik
                                   Nagget                               Wester
                                                         Anders
                                       Dennis                      Björken

                                                Sömsta    Pürkner

(Mikko)
(Marcus)
(Sparven)
(Kvirre)

Linus fortfarande sjuk och på morgonen lämnade även Kapten Bissen återbud pga magsjuka.
Några omplaceringar blev det; Wester gick ner på halven och Dennis upp på mittfältet.
Johan "Smulan" Karlsson gör säsongsdebut i målet och Mikko tar kakätandet till en ny nivå på bänken...
Tunga ben sen gårdagens match, men inställningen var det inget fel på! Vi skulle vinna!

Första halvlek spelades i en ganska kraftig motvind för våran del och defensiven prioriterades för att spara lite på krafterna. Vi hade fått lite information om hur Surte spelade (Tack Andreas!) och det passade oss utmärkt. Mycket boll på nummer 11 och mycket spel i mitten. Vi gick med hem, tätade mitten och gjorde det tjockt för dom, sen ställde vi om snabbt och kontrade. Fungerade utmärkt då dom allt som oftast körde fast just i mitten.
Surte tog ledning men kvitteringen kom genom Björkens första mål innan dagens KISare, Sömsta, gjorde sitt första mål och ledning 2-1. 3-1 gör våran tyske tank, Pürkner, som för dagen spelar iförd ett galler efter gårdagens misshandel. Som vi i bloggen skrev igår, ska mycket till för att stoppa honom. Näsan var tydligen av på två ställen men det hade han rätat till själv men fick hjälp med 4 stygn på lasarettet men inte skulle det stoppa honom idag. Ovanan med ett galler framför sig gjorde att han såg bollen lite dåligt vilket Surte utnyttjade och spikade halvtidsresultatet till 3-2.
I halvlekens sista minut fixade Marcus en straff som dock inte slogs bättre än att målvakten kunde rädda.

I pausen kom Hyllan in och hämtade fler raketer. Undrar om han tittat i kristallkulan och visste att det skulle bli många mål för det var just vad som hände. En ren målexplotion! 6 mål på 10 minuter och resultattavlan visade 6-5.
Efter ytterligare någon minut satte Dennis 7-5 och nu skulle det väl vara klart? Icke då....
Två utvisningar på KISare gjorde att Surte fick övertaget och det resulterade i hårt tryck mot Smulans mål. Med kvarten kvar kvitterar Surte med sitt andra mål på hörna i matchen. Vi såg otroligt sega och trötta ut. Tjurigheten kom krypandes och det klagades allt mer på domaren istället för att lägga energin på sitt eget. Men så med 10 minuter kvar så håller sig Kvirre framme i straffområdet och kan på volley slå in ett ledningsmål till KIS. Ett riktigt Kvirremål!
Surte pressar på för en kvittering men lyckas inte tränga igenom den gula muren. Med endast två minuter får Martin bollen. Surte trycker upp sin backlinje för att ställa våra forwards offside. Istället för en långboll passar han ut bollen till Sömsta på våran höger kant som med en enorm vilja och fart trampar runt hela backlinjen och i friläget gör han inget misstag. Bollen säkert i nättaket, 9-7 till KIS och Svenska Cupen biljetten klar!

KIS - Ale/Surte 9-7 (3-2)
Målskyttar:
Sömsta 3, Björken 3, Dennis, Pürkner, Kvirre


Lite kort:

* Smulan gör en klart godkänd insats. Kan inte lastas för något baklängesmål och spelar lugnt och stabilt.
* Jocke "Sparven" Falk gör ett piggt inhopp och svarar för en assist. KUL!
* Kents sång börjar sätta sig, snart kan vi alla sjunga med. Ny hit på svensktoppen?
* Endast närmast sörjande på läktaren
* Hur bra är den södra allsvenska serien?
* Tänk er den här gruppen i höst: VSK, Edsbyn, SAIK, Köpings IS... :)

För bilder från matchen, se J&J FOTOs blogg!


/// #1


Västanfors - KIS 090117

KIS ställde upp med följande lag:

                                                          Mikko

                                                          Martin
                                               Dan                 Erik
                               Nagget                                    Dennis
                                                         Anders
                                        Pürkner                  Bissen

                                                Sömsta    Björken

(Smulan)
(Sparven)
(Marcus)
(Wester)
(Kvirre)

Linus lämnade återbud pga sjukdom på morgonen och Wester kallades in istället.
Och tur var väl det (?) för det var just Wester som satte 1-0 till oss efter ett kliniskt avslut på ett vackert anfall av KIS!
Nagget spelade hem ett frislag till Martin, som i sin tur slog upp bollen till Anders vid mittlinjen på våran vänster kant. Anders vänder upp och slår en krosspass till Bissen på offensiv planhalva. Bissen trampar vidare på högerkanten och slår en precis passning till Wester som blir fri strax utanför deras straffområde till vänster från våran synvinkel sett.
Årets vackraste KIS anfall? Tycker jag iallafall...
Fläkten skapade många hörnor, varav en blev så farlig att den slutade med straff. Straffskytt för Västanfors var inte den från förra mötet stupsäkra Jacobsson utan istället lagkapten Petter Andersson. Hårt skott men den tar i ribban!
Men så kommer kvitteringen efter ännu en hörna som denna gången bryts och spelas in framför målet och i gröten som uppstår kan dom peta in bollen till 1-1.
1-2 gör vi på våran första hörna, Björkdahl har tydligen finjusterat kanonen och bollen sitter klockrent i nättaket.
Spelet är ganska jämnt, dom har större bollinnehav men vi har våra chanser. Bla sätter Bissen en boll i  stolpen.

Halvtidsresult: 1-2

Andra halvlek var det ett hårt tryck från Fläktens sida. Stort bollinnehav men inga direkta farligheter skapades.
En boll studsade på våran mållinje men inte över densamma, ett trendbrott för oss i KIS.
Ju längre halvleken led, destå sämre blev isen och det långa spelet tog vid. Långa utkast och lyror från båda lagen.
Vi ville inte riskera att tappa bollen och dom hade kört fast i våran täta defensiv. Med 10 minuter kvar kom dock en chans till kvittering för Fläkten men avslutet fastnade i dom nedre regionerna på KIS målvakt. 5 minuter senare kan Björkdahl trycka in våran tredje hörna för dagen och fastställa slutresultatet 3-1. Otroligt skönt!

Det som händer i matchens slutskede är däremot mindre kul. Västanfors nummer 5, som inte är som alla andra människor, kör otroligt fult upp sin armbåge medvetet i ansiktet på Pürkner med ett brutet näsben som resultat.
Här kommer även domarens sista miss, då han inte ger något som helst straff för förseelsen. Nog för att dom missat det mesta under hela matchen men att med 3 domare på planen inte kunna se det här är för mig en gåta!
Ett sånt här överfall på stan hade nog gett ett ganska hårt straff men inte ens 10 minuter på bandyplan...

Västanfors - KIS 1-3 (1-2)
Målskyttar:
Björken 2, Wester

Bilder från matchen från våran resande fotograf J&J FOTO:

Copyright J&J FOTO

Strålande bandyväder! Solsken och ett par minusgrader.

Copyright J&J FOTO

Wester mitt i högen av jublande KISar efter hans 1-0.

Copyright J&J FOTO

Petter funderar.... Vad är det som händer? Jo, KIS gjorde precis 2-1.

Copyright J&J FOTO

3-1 i 86:e minuten och matchen är avgjord!

Copyright J&J FOTO

Från vänster till höger: KRIGARE!



Att människan kan sova om nätterna efter såna här överfall är konstigt men
nog kommer det krävas mer för att stoppa våran tyske tank.
Krya på dig Pürkner!

Fler bilder finns att beskåda på J&J FOTOs blogg.

/// #1 i samarbete med J&J FOTO

Hallå där...

.... Andreas Persson, Nässjö IF, tidigare hårdför back i KIS.

Hallå Andreas, kisbandy.blogg.se här!

Hej, va roligt att du ringer.


Hur är läget ikväll? Själv mår man helt OK efter en vinst mot Fläkten...

Det är väl OK, får duga...


En vanlig dag i Andreas liv, stilla våran nyfikenhet...

Jobbar på husfabrik halv sju till fyra, sen åker jag hem och käkar lite, slappar i soffan med tv och sen träning på kvällen.

Vi tränar 4 ispass i veckan. Det är mycket men i brist på annat....


Berätta om Nässjö, "staden" och bandylaget.

Mysig liten stad, sjö mitt i centrum. Som vilken annan stad som helst förutom att den ligger 300 meter över havet!

Laget är ett äggäng, ungt lag med bara 3 spelare över 30 år. Bra sammanhållning, lite likt Köping. Hittar på saker och umgås mycket utanför bandyn. Orutinerade dock som märks på resultaten, spelar bra mot bra lag och kan torska mot dåliga.


Ni ligger för närvarande på en 6:e plats i allsvenskan södra. Ni har gjort minst mål men släppt in minst. Är ni kass framåt och grymma bakåt?

Nja, vi prioriterar defensiven i första hand. En bra defensiv bäddar för en bra offensiv.


KIS möter Surte imorgon i kvalet till Svenska Cupen. Ni spelade mot Vetlanda igår fredag, torsk 6-3, berätta om matchen.

Dom hade första kvarten, vi var lite nervösa kanske. Bra drag på läktaren med två klackar på varsin sida planen. Dom saknade ett par spelare (landslagsuppdrag) men vi gör ändå en bra match. Märktes att det var ett elitserielag, bra tempo på allt men inte så dom körde över oss. Vi släppte loss lite mer än vanligt framåt, hade inget att förlora. Coolt att möta Claesson också, han var dock lite ringrostig. Vi hade stor respekt för honom och han fick sätta dit en hörna...


Surte, våran kommande motståndare, hur vinner man mot dom?

Vi lyckades ju inte så jag vet inte?! Dom har bra fart och spelar gärna i mitten. Flippar gärna på Kalle Ahlgren.


Du var nära att flytta tillbaka till Köping i somras, när ser vi dig i gulsvart igen?

Kan inte svara på... Man vet aldrig, är varslad från jobbet så det håller inte kvar mig. Kontraktet med Nässjö är 1+1, så det kan jag bryta efter säsongen. Delvis är det jobbfrågan som styr. Mamma och pappa vill ju ha hem mig!


Okej, Andreas, dags för 5 snabba....


Böj 1 eller Böj 5?

Böj 5
En hörna eller trippelhörna?

Trippelhörna

Orange eller cerise?

Cerise

Brytning eller propp?

Propp!

Spelarbussen eller zigenarbussen?

Zigenarbussen


Tack Andreas för att du tog dig tid, lycka till mot Frillesås imorgon och med resten av bandyspelandet!

Lycka till själv!



En glad Andreas var hemma och firade jul och passade på att träna med KIS.

/// #1


Kapten har ordet...

I helgen väntar då två matcher; Västanfors borta imorgon 13:15 och Svenska Cupen mot AleSurte hemma klockan 16. Efter den sköna vinsten mot Boltic i lördags har vi landat och är medvetna om att det krävs lika mycket hjärta och kamp som då om det ska bli poäng mot Västanfors.   

Träningarna i veckan har sett mycket bra ut och alla är tillgängliga för spel. Det betyder att konkurrensen är hård och många duktiga spelare får stå åt sidan. Angenäma problem för tränaren och positivt för laget då alla måste visa sig från sin bästa sida för att få spela. Speciellt har jag sett en stigande kurva hos Tobias Eriksson och Dennis Svensson, tror dom går mot sin formtopp. Tycker även att Västerås-Erik har växt in i den gulsvarta kostymen och blir bättre och bättre.  

I ett eget stycke vill vi även uppmärksamma vår lagledare Kent Björkdahl som också verkar ha lite utav en formtopp, då han fixar och donar för laget och lägger ner stort jobb på föreningen så att KIS kan fungera. Tommy och Tuomo, jag har er inte glömt ert stora jobb, men jag återkommer till det...

Kul att se att vår tränare Peter Gustavsson åter fått tillbaka färgen i ansiktet efter en efterlängtad vinst. Sex raka förluster är jobbigt för oss alla, kanske speciellt för de som har ansvaret, så det var skönt att se Peter grina av lättnad och glädje efter första segern mot Boltic i KIS historia, gammal karlstadbo som han är. Alla är dock medvetna om att vi fortfarande befinner oss i ett pressat läge och att vi måste hålla samma nivå, och helst högre, om vi ska sikta högre upp i tabellen.  

Västanforsmatchen är fokus nummer ett i helgen, så det blir svårt att skriva något om bonusmatchen vi fått i Svenska Cupen. Vi kommer givetvis göra allt för att vinna den (tänk er den här gruppen i Svenska Cupen: VSK, Edsbyn, Sandviken och Krigarna från Köping. Det vore fett coolt! (Bissen, 33) men det får vi ta efter seriematchen på lördag.  

Och i omklädningsrummet är stämningen som vanligt hög. Fem-i-topp just nu:
1. Anders Svenssons mjukisbyxor (99 kronor på Skinngubben. Vi förstår det.)
2. Broder Svenssons överladdning i halvlek mot Boltic.
3. Kent Björkdahls sång efter segern mot Boltic.
4. Hur Sömsta lyckas få ett blåöga när han ska ta ner en lyra. (Händer bara Sömsta...)
5. Att det blir gemensamma skiddressar i Sälen 26:e-29:e mars.


/// # 14 - Kapten

Hänt i veckan...

Måste först och främst be om ursäkt till alla att uppdateringarna inte riktigt har kommit i den raska takt som alla bloggläsare önskar. Lovar att det ska bli bättring på den fronten!

Mycket händelserik vecka i bandyvärlden men kanske lite lugnare i våran lilla KIS-sfär...

Måndagagen var som storebror Svensson sade mycket lättare att ta sig till jobbet. Eller nja, till jobbet var det nog precis lika jobbigt att ta sig när klockan ringde 05:15 men väl där så kom många fram och gratulerade till segern mot Boltic. Lättare att vara trevlig och diskutera med folk efter en vinst men man får alltid höra vilket såll man är ändå. Inte lätt och vara målvakt, men man är som en gås - det rinner rätt av mig! =)
Matchen mot Boltic måste ha varit underbart skoj att se från sidan, för den var riktigt skoj att spela nu när resultatet gick våran väg....

Citat från matchen:
"Ni måste visa bättre arrangemang!"  Boltics ledare manar på.....

När vi väl är inne på Boltic så har det nog inte undgått någon om vad deras sk. fans ställt till med. Jag ska säga på en gång, det är några enstaka som förstör för alla. MEN det är inte första gången och hur mycket man än från klubbens sida påtalat att saker ska göras och man tar helt avstånd från dylikt så är det ändå alltid Boltics fans som skapar dom svarta rubrikerna. Om man jämför deras klack med våra härliga Getingar, så kan man snabbt konstatera att Blues studieskulder inte är så höga!

Boltic känns avhängda från striden om en elitseriekvalplats med det spelprogram dom har kvar. Tillberga har det i egna händer och KVBS måste klappa ihop för att missa den andra platsen. Finspång kan utmana katrineholmarna men nog ska vi kunna sätta käppar i hjulet för dom på Krillan...

Bandy-VM börjar. Ett pajas mästerskap säger många, till viss del håller jag med. Vilken annan sport har VM mitt i seriespelet och med endast tre olika vinnare sen starten....
Men men, ett VM är ett VM, och då håller man ju på sitt lag - FINLAND!
Jaja, kom igen, hugg sönder och samman mig i kommentarerna. Är ganska van efter 27 år...
Tror på Finland - Sverige i final, och där kan allt hända. Ni minns väl 8 februari 2004?
Oksanen kastar ett lugnt och fint utkast på cirkus 100 meter, Laakkonen tar ner med två svenskar hängande på sig, vänder sig om och knackar in bollen i mål. 5-4 och den svenska champagnen som stod på kylning i snöhögen fick snällt stå kvar där.... Står den kvar än eller försvann det då Rocklunda blev ABB Arena?

KIS då? Träning måndag, torsdag och fredag. Lite tunga ben i måndags men bra fart både torsdag och fredag.
Alla friska och alla skadefria! Defensiva spelet börjar sitta bättre, folk lär sig sina uppgifter och kämpar tillsammans. Känns bra inför helgens två bataljer. Först länsderby mot Fläkten och sen kvalmatch till Svenska Cupen mot Ale/Surte. Västanfors IP har vi bra och dåliga minnen ifrån. 10-2 i baken annandagen tre år sen var en mindre rolig upplevelse. En viss Klas Nordström gjorde 6 mål.  Efter 6-6 hemma på annandagen vann vi på 2007 år:s sista dag med 4-3 borta mot Västanfors. En helgjuten laginsats och så otroligt skönt! Det är med den bilden i huvudet vi åker till Fagersta imorgon och tanken är att två poäng ska bärgas hem till Köping... Läs om matchen här imorgon, då tar vi och skriver lite mer om kvalet också.


/// #1


Veckans bildgåta

Förra veckan trodde jag skulle vara en lite knepig gåta att lösa.
Men den knäcktes av våran eminenta fotograf redan efter knappa 3 minuter(!!!). Nu har han lite fördel pga av att det var en av hans gamla bilder som användes men all heder åt hans öga för detaljer och sargkunskap. Grattis!

Rätt svar var alltså ett sargstöd.

Veckans fråga:
Vilket företag tillhör loggan?


              

Som vanligt, välkommen att gissa bland kommentarerna!


/// #1

KIS - Boltic 090110

Krigarnas lag:

                                                                                  Mikko

                                                                                  Martin
                                                                    Erik                     Pürkner
                                                  Nagget                                                    Linus

                                                                                 Anders
                                                                Dennis                     Bissen

                                                                     Sömsta           Björken

(Smulan)
(Wester)
(Kvirre)
(Marcus)
(Sparven)

Med 2-12 i baken senast så var det OTROLIGT revanschsuget KIS som ställde sig på Krillans is idag.
Det började för ovanlighetens skull inte med ett baklängesmål utan istället fixade Sömsta en straff som Björken förvaltade på bästa sätt. Boltic kvitterade men med vinden i ryggen så dundrade Anders in 2-1 från nästan halva plan! Årets mål? Bissen spädde på med en till kanon innan Björken satte sitt andra för dagen. En reducering hann Boltic med innan halvtidsvilan. Vi spelade bra och läget kändes under kontroll, länge sen vi var så bra med i en match!
Höjdpunkten från första halvlek måste vara Martins brytning då två Bolticspelare var igenom. Sjukt snyggt!!!

Halvtidsresultat: 4-2

Efter att Dennis peppat laget med ett skönt konstaterande satte andra halvlek igång. Vinden hade ökat lite i styrka och med den i ryggen kunde Boltic både reducera och kvittera, då såg vi ut att tappa matchen men en styrning på volley av kapten Bissen skickade oss tillbaka i förarstolen. Matchen skulle dock svänga flera gånger till och man kastades mellan hopp och förtvivlan i totalt 95 minuter innan vi kunde skriva in slutresultatet till 8-7. RIKTIGT JÄVLA SKÖNT!!!!!

Finns så mycket man vill och skulle kunna skriva om matchen men det har vi varken tid eller ork med. Dom som var där nere trots våra dåliga resultat kan vara glada att dom fick se en rolig match och vi tackar er för erat stöd i vått och torrt. Ni som inte var där och hade räknat ut oss får skylla er själva =)

KIS-Boltic 8-7 (4-2)
Målskyttar:
Björken 4, Bissen 2, Anders och Kvirre

Några tankar:

* Positiva ord från läktaren, men inte var väl alla nöjda? Många experter där....
* Kul att se Erik och Marcus ta för sig, smäller på som fan. Härligt! Behöver man inte be om ursäkt för...
* Nagget spelade fram till många mål, bla. Kvirres avgörande 8-7. Player och playmaker?
* Synd att andra assist inte existerar i bandy
* Boltics ledare tog inte förlusten bra... glömde visst tacka för matchen!
* .... men KIS ledare var nästintill tårögda! Njut PG, det är du värd! Härlig sång Kent!

Nu kommer några bilder från matchen som våran eminenta fotograf tagit:

Copyright J&J FOTO

Sömsta bär iväg och fixar straffen som gav 1-0.

Copyright J&J FOTO

Björken efter sitt andra för en 3-1 ledning. Två till mål skulle komma från hans klubba...

Copyright J&J FOTO

Dagens domare var Håkan Nystedt, det bästa Sverige har att erbjuda trots att Martin fick 10 min.

Copyright J&J FOTO

Nagget i mitten av högen: Riktigt skönt!!!

Fler bilder finns på jojfoto.blogspot.com


/// #1 och #22 i samarbete med J&J FOTO.

Kapten har ordet...

6 raka utan poäng svider, men som jag ser det har vi spelat bra i fyra av dom matcherna (dock bedrövligt i de andra två!) 
Vi i laget jobbar hårt för att det ska vända - tro mig!

Innan vår träning idag tränade Thunbergs gäng, ett lag som består av grabbar och tjejer i åldern 7-9 år. Vilken energi och glädje det var! Jag brukar samla kraft och inspiration genom att titta på elitbandy på video men inför den här matchen behöver jag inte göra det - nu har jag inspiration så det räcker!!!

Match imorgon igen, på Krillan, inför våran trogna (?) numera storpublik. Ni kommer att få se ett hårt arbetande KIS som kommer göra allt för poäng. Sen hur långt det räcker får vi se efter matchen, men då ska vi känna att vi verkligen gjorde allt!  

Vi ses på Krillan!

/// #14 - Kapten

Lika som bär...

Jaha, dags för en till omgång lika som bär.

Denna gång en klassiker!
Själv har jag sett likheterna länge men kan inte förstå varför jag inte lagt upp denna tidigare.
Håll till godo och förlåt Sömsta.... nej förresten, tar tillbaka det sistnämnda! ;)

     

                     Sömsta?                                                                       Victoria Svensson?

Tycker att händerna är rätt så lika om inte annat....


/// #1

Svenska Cupen

KIS får tydligen spela kvalet till Svenska Cupen.
13 lag från Elitserien (endast Bollnäs tacka nej) och resten från Allsvenskan.
Fem lag från norra (Haparanda och Kalix tacka nej), sex lag från södra och sedan åtta lag från våran serie (Boltic inte med). Lottningen görs via någon slags geografisk uppdelning. Därför blev det Ale/Surte som KIS får möta.....
Inte det minsta logiskt, men väldigt lite som är logiskt med vårat kära bandyförbund.

Här är alla matcherna i kvalet:

Ljusdal - Edsbyn
Selånger - Sandviken
Skutskär - Broberg/Söderhamn
Helenelund - Hammarby
Gustavsberg - Örebro
Katrineholm - Sirius
Finspång - Västerås
Nässjö - Vetlanda
Tranås - Kungälv
Jönköping - Motala
Lidköping - Villa Lidköping
GAIS - Vänersborg
Frillesås - Gripen Trollhättan
Köping -  Surte
Söderfors - Tillberga
Västanfors - Falun

Dom tre sista matcherna är allsvenska möten, där det bäst placerade laget spelar borta.
Speldag 18/1.

Spännande matcher, roliga avbrott för oss i allsvenskan. Nu var det dock synd att vi inte fick elitseriemotstånd men ändå en riktigt värdemätare mot Ale/Surte som leder den södra serien och som är "halldopade"....
Bloggen återkommer med mer info ang. motståndet och speldagen


/// #1


Boltic - KIS 090106

Årets första KIS lag:

                                                        Mikko

                                                        Martin
                                         Danne                 Pürkner
                       Nagget                                                   Linus
                                                  Erik Larsson

                                    Björken                        Bissen
                                                       Dennis

                                                       Sömsta

(Smulan)
(Kvirre)
(Wester)
(Erik G)
(Marcus)

Detta är laget som blev totalt överkörda av Boltic denna första match år 2009.
Ingen kom upp i närheten av sin normala standard, alla vet om det.
Som Dennis sa i bilen på väg hem: "Det kan bara bli bättre..."

Ja, vad ska man säga.... ingenting! Skäms på oss!

Boltic - KIS 12-2 (7-0)
Målskyttar:
Nagget (en riktig rökare i krysset) och Sömsta.

Tonys gäng fick däng....

Team Andersson - KIBF 4-7 (2-1, 0-3, 2-3)

Matchrapport från bandylirarnas insats:
* Calle sjuk så medverkade inte.
* Bissen spelade bara powerplay (ett byte 5 mot 5), ljumsken höll och innebandyskottet var obetfintligt!
* Spelsinnet i innebandy bra, assist till Denny Hedenströms 2-0 mål.
* Svårt att komma in i matchen då man bara spelar PP, ger ett slutbetyg: 2 av 5. (OK)

Veckans bildgåta

Ja, det var många som gissade rätt på förra veckan gottegris...
Visst var det Dennis som fått choklad av tomten.

Denna veckans bildfråga blir lite knepigare för den som kanske inte följer bandyn med ett hököga.

Veckans fråga lyder:
Vad föreställer bilden?



Som vanligt, välkomna och gissa i kommentarerna!


/// #1

RSS 2.0