1170 poänglösa minuter är över...


Det var ett tag sen jag skrev. Mycket som man vill skriva men jag låter nog bli. Bäst så. Finns inga bra domare. Finns inget bra bandyförbund. Nog om saker som vi i småklubbar inte kan påverka...
 

 
Tänkte lämna över den här veckan till Zocke men han "hade inte tid". Ryktet säger att han fick jobb som vaktmästare på Hubbovallen. Jag är lite misstänksam av mig som person, varför spenderar någon så mycket tid nära en anstalt? Han missade även torsdagens träning. Hoppas han får permis idag....
 

 
Igår kväll var gänget utan liv (Undertecknad, Glenn, Dennis, Wetter) på en extra träning igen. Vi besökte Thunberg och smågrabbarnas träning. Törs man skriva smågrabbar längre förresten? Olsson var ju större än Wetter. Otroligt vad passningsskickliga och bandykunniga grabbarna var! Hoppas dom tyckte det var lika kul som vi tyckte, hoppas köra några fler träningar med dom. Hoppas inte vi störde allt för mycket. Tungt bara att tränare Löfdahl fick trycka dit 4 av 5 skott från linjen. Men, som alla målvakter alltid säger, svårt för oss att veta var skotten kommer då inte ens skytten vet.
 

 
Roligast den här veckan: Melker 5 år. Ställde upp på straffpunkten, sade åt mig "Nu ska jag skjuta mitt hårdaste", sköt och bollen gick i mål. Otagbart i stolproten! Vilket jubel och målgest på det! Härligt.
 
Näst roligast: "X:et kan inte spela med galler pga sin näsa" Pelle F - bandyexpert
 

KIS i elitserien:
 
Calle Johansson hängde tre mål mot Villa tidigare i veckan. Räckte inte för seger men han gjorde ju sitt iaf. Calle har egentligen ett bra skott. Alla tre KISar i GAIS spelade igår mot Broberg. Tyvärr förlust men jävligt kul att alla tre spelar. Båda tre får mycket beröm, det är dom värda!
 
Simon Jansson och hans Edsbyn vann mot Hammarby igår på tv. Såg inte mycket annat än en världsmålvakt som släppte in lite billiga mål (skönt, inte bara jag som gör det) och en snart 18-årig kille i andra målet som imponerade stort! Hur häftigt som helst.
 
Jens Blixt har synts till lite oftare i målprotokollet på sistone. Underarm. Tyvärr går det just nu väldigt tungt för grönvitt. En kan undra hur många matcher till dom måste förlora för att finansiera köpet av Esplund.
 

VM-tankar
 
Franco petade David Karlsson igen. Vinner Sverige gör det inte mycket. Gör dom inte det, då får han kamma ögonbrynen och se sig om efter ett nytt jobb.
Suomen joukkue on erittäin hyvä. Saa nähdä jos vaikka vois voittaa koko turnauksen, sitä en uskalla sanoo ruotsiksi mutta minulla on hyvä fiilis. Jos vain Harri ja Pasi olisi ollut mukana...
Ryssarna kommer nog att ta hem det här ändå. Eller?
Som alla alltid säger men som ingen gör något åt..... Spela VM varannat år!
 
 

Nu är det bara 5 timmar till matchstart. Packa väskan och planera maten.
Vi ses väl på Krillan kl 15?
Heja Nyborg!!!!
 
PS. Köping står i 4.40 gånger pengarna på Oddset. Bara så ni vet...... Katsching!
 
 
 
/// # 1

Vila för kropp och öron

Då är vi åter hemma i södra Sverige. Alltid trevligt att komma upp till Norrbotten. Mindre trevligt att åka därifrån utan poäng. Vi blev krossade av Kalix men hoppfullt mot Haparanda.
 
Matchen mot Kalix började katastrof, sen hade vi en bra period men fick två psykologiskt tunga mål strax innan halvtid i baken. I andra så var det inget snack om saken, Kalix är det bättre laget. "Smulans" spel i målet var en ljusglimt där en räddning i första halvlek skulle kunna bli ett frimärke.Om nåt positivt skall tas med så släppte vi bara in ett mål på Kalix 15 försök på hörna.
 
Att möta Haparanda är kul, definitivt en höjdpunkt för mig. Förra året gjorde vi en grym kämpainsats och känslan innan matchen var att ett liknande resultat var en möjlighet. Efter första halvlek så var jag säker på att poäng skulle bärgas. Absolut, Haparanda hade sina chanser, skulle haft någon straff till men vi saknade inte chanser vi heller. Fyra-fem i virket (svårt att se i dimman och snöfallet) men det är som man säger, tur förtjänar man! Bäst mot Haparanda: Nagget. Matchens lirare: Mikko Peööö. Enda killen i Köping med finskt namn och matchseket fixa inte att uttala det rätt. Avgå. Även iår fick man med sig en router hem. Ny modell. Kul med variation.
 
Resan hem gick bra. Även hemåt fastnade Anton "Knife" Nystroem i säkerhetskontrollen. Denna gång med en kniv i väskan, fast inte av modell Mora utan en matkniv. Som sagt, kul med variation.
 
Norwegian kan förvänta sig två fakturor. En från Sömsta som håller i våran lagkassa. 50 kronor för att dom var försenade. Den andra kommer från Axelssons. Carla passade på att lära ut lite EcoDriving till piloten på väg upp. Bad honom släppa gasen vid Sundsvall och sedan bara glida resten, sparar både bränsle och tid som han säger.
 
Nästa match är Kalix hemma på lördag.
Garanterar en tuff match där vi INTE kommer att ge oss utan en stenhård kamp.
 
Nu har vi alla fått vila våran öron från Zocke. Dags igen på onsdag att få höra historier om allt och inget.
Får se om jag kanske avslöjar hans idé om hur vi ska freda målet på straffslag emot oss.....
 
 
/// # 1
 
 

Nya tunga Kis på turné

Då var vi på turné igen. Idag Kalix, imorgon Haparanda. Vi började resan väldigt väldigt tidigt idag, kl 05.00 rullade två minibussar från Krillan mot Arlanda. Just nu sitter vi bussen mellan Luleå och Kalix. Kungen har hittills sett fyra älgar och en människa.
 
Vi är ett tappert gäng som är här, ett gäng killar som har kul helt enkelt. Vi höll på att tappa en i säkerhetskontrollen. Av någon underlig anledning bestämde sig Anton att packa med sig sina nya fina Morakniv i handbagaget. Detta uppskattades inte av personalen, som fick göra en fullständig kroppsvisitering av Anton, vilket han inte hade mycket emot. Nytt smeknamn klart: Kniven. 
 
Solen gick nyss upp. Nu är den på väg ner.
 
Kommer fler uppdateringar om allt tok som händer vårt härliga gäng. Nu börjar Zocke härja bakom mig. Han var nyss tyst i tre minuter och genast spred sig en oro om han levde...
 
/// # 1

RSS 2.0