Summa summarum

Dags att summera säsongen. Ganska mycket har hänt, kommer antagligen glömma en hel del saker men så får det bli. Ett par höjdpunkter samt lite egna tankar, här kommer, varsågod:

FÖRSÄSONG

Som vanligt i KIS när träningarna drog igång så var vi inte allt för många spelare. Men det ramla in fler och fler, ju längre tiden gick. Två nya bekantskaper, Per Engström och Andreas Elmesiöö. Visade sig vara två toppenkillar! Men vi återkommer till dom. Ishallen i Köping behövdes renoveras, kära Köpings kommun tänkte att vi gör det ungefär samtidigt som lagen behöver ha tillgång till den. Begåvat, hur tänkte dom där?... Blev isträningar i Arboga och Kungsör vilket gjorde försäsongen lite jobbigare än vad den ska behöva vara. Ett par ispass i ABB hann vi också med innan höjdpunkten; SVENSKA CUPEN!

Copyright Xfoto
Sömsta vill byta tröja med Johan Andersson

Torsk mot Villa med 9-1 och mot Edsbyn med 8-3 avslutades med vinst över Fläkten med 4-1. Vi fick beröm på läktaren för att vi försökte spela vårat egna spel och inte bara backa ner och försvara oss. Helt klart en lärorik upplevelse att möta dessa världsstjärnor, Johan Andersson är helt sjuuk med bollen och hur sjukt hårt skjuter inte Jocke Hedqvist? Fråga mitt vänstra bröst! Björkdahl visade klass då han gled ut mot Edsbyn i gula strumpor, medan resten av KIS spelade i svarta...

Försäsongen annars gick precis som försäsonger brukar, upp och ner. Mot slutet hittar vi in i våra roller och det "nya" spelet sitter bättre. Finspång spöades med 7-4 vilket var ett kvitto på att vi tagit kliv i rätt riktning. Fy fan va bra Jocke Falk var mot Finspång, riktigt jävla bra!

ALLSVENSKAN NORRA

Serien drog igång den 14 november. Ett par plusgrader och spöregn. Skutskär besegrades med 3-2 inför kamerorna från Västra Mälardalens Television. Riktigt kul att dom vågar satsa på att visa lokal idrott och just bandy som är erkännt svårt att filma. Efter sex spelade matcher kom då höjdpunkten; annandagsbandyn!

Copyright J&JFOTO
Glada gula krigare!

Vinst i länsderbyt mot storfavoriten Tillberga. Blir inte bättre än så! Sen att just Sömsta får avgöra tycker jag är underbart. Unnar honom verkligen det! Toppenkille med tungan sällan rätt i mun men hjärtat på rätt ställe... :)
Som han själv hade sagt: Segern mot Tillberga smaka mamma!
Vinst mot Finspång på nyårsafton och vi låg bra med i toppen av tabellen vid årsskiftet. Getingarna förgyllde våra hemmamatcher, vilket drag på läktaren. Hela läktaren gunga - verkligen! Tur vi har en stabil sådan...

Resten av säsongen; vi hade väl inte samma flyt som vi haft under första delen. Uddamålsvinster böts ut mot förluster med just det där förjävliga uddamålet. Om man kollar in tabellen så ser man klart och tydligt att våran defensiv är otroligt bra, endast Tillberga och Örebro släppte in mindre. Offensivt finns det helt klart mer att önska då målskörden inte var så stor. Vi skapar en hel del men missar alldeles för mycket. Straffar - tydligen svårt i år. En sjätteplats tillsist, får väl anses som helt klart godkänt. Missar Svenska Cupen vilket är surt, självklart, men vi har Västanfors och Finspång bakom oss. Lag som alltid placerat sig för KIS i tabellen. Vi är på rätt väg medans deras lag kanske är på väg åt andra hållet. Skutskär, Ljusdal och Kalix är otroligt duktiga lag men vi har visat att vi kan rubba dom också. Vi har helt klart gjort intryck i bandysverige som ett duktigt lag som är starka på Krillan.

LAGET

Som sagt, Per och Andreas, våra två nyförvärv. Per Engström, defensiv mittfältare, kom närmast från Drammen i Norge. Började sin första ishallsträning med ett skott som ven förbi allas huvuden i sarghörnet. Satte nivån direkt! Otroligt ödmjuk kille som alltid ger allt och alltid puschar och hjälper sina lagkamrater. En otroligt lojal lagspelare som sällan får dom stora rubrikerna men som verkligen förtjänar det, ett enormt jobb i det tysta! Tack Per! Andreas Elmesiöö, från VSKs ungdomsled, var på väg till oss redan inför förra säsongen. Elme är en offensiv spelare som jobbar stenhårt. Rivit som få och måste vara riktigt jävla jobbig att möta! Ett fruktansvärt hårt skott, synd att kompositklubban kom så sent och du inte fick läge att visa upp det på match! Hans gamla lagkamrater tog honom hårt i genrepet och missade därför starten av serien men har spelat regelbundet, både på mitten och i anfallet. I omklädningsrummet har han visat sig, liksom Per, vara ödmjuk och klok. Kan mycket bandy, är proffsig och detta trots att han är bara barnet! ;)


Copyright J&JFOTO
Per Engström - längst klubba i allsvenskan norra.

KISarna då? Jaa, själv har man nog haft en bra säsong, mycket tur inblandat. Martin, blir bara bättre och bättre. Enligt lösa rykten så har Gripen hört av sig. Jocke har gjort flera bra matcher, tagit ett stort steg i sin utveckling. Fortsätt på gymmet bara så blir du ostoppbar på din halvposition. För den är din nu, eller? Ja, skulle kunna skriva mycket om alla men tror ingen orkar läsa mera... Det är nog just som lag vi tagit det största steget, rollerna är klara och vi underkastar oss dessa på ett bättre sätt.

Nu börjar löjliga säsongen, silly season. Vi får väl se om det blir några uppdateringar här på bloggen angående vilka som gör vad. Annars får jag tacka för ordet denna säsong, hoppas Ni läsare gillat det som skrivits här och tack för visat intresse!


/// 0221


RSS 2.0