Gustavsberg-KIS 2-3 (1-2)

Fett nice Björken hängde 2 Bissen only...

We are back on track!

ÖSK-KIS 7-4 (2-1)

Tung förlust igår, trots att vi fick hjälp tidigt av den nya regeln att man är ansvarig för sin egen klubba som kostade ÖSK ett matchstraff. Eric kunde dock inte spela mer efter att ha fått just den klubban olyckligt svingad i ansiktet.

Vi kom inte alls upp i våran bästa nivå, ganska långt ifrån faktiskt även om vi jobbade hundraprocentigt och aldrig gav upp. Men vi går bort oss för mycket taktiskt.

Dessutom saknades effektiviteten och det där "flytet". Vid 3-1-underläge träffar Bissen målramen två gånger inom en minut och minuten efter det gör ÖSK 4-1.

ÖSK är bra också och var helt enkelt lite tyngre än oss igår och förtjänade att vinna.

Fin hall var det och väldigt skönt att spela inomhus när regnet vräkte ner.

KIS mål: Björken 2, Marcus och Elmesiöö.

Nu åker vi till Värmdö på lördag för en ny viktig match mot Gustavsberg.

Dags igen imorgon!

Efter en ledig helg så tränade vi igår igen. Dessutom träning ikväll med finslipning på det sista inför matchen mot Örebro imorgon i nybyggda Behrn Arena.

Vädret har inte varit på bandyspelarnas sida senaste veckorna därför är det extra skönt att matchen spelas inomhus. Att vara meteorolog måste vara enkelt just nu eftersom det är regn varje dag...

Avslag 19.00.

ÖSK har inlett mycket bra med vinster mot Tillberga och Kalix.

Vi vilar torsdag sen tränar vi fredag igen och åker till Värmdö på lördag för match mot Gustavsberg som också inlett med två vinster.

Tuff vecka men också rolig, efter den väntar vila igen i en och en halv vecka. Finns risk för att Allsvenskan norra blir den mest haltande serien genom tiderna...

Nu laddar vi på!

Vem vill ha bandyhall?

Ännu en blöt tillställning avklarad. Ja, en bandyträning alltså...
Finns väl inte så mycket att rapportera. Måndagars träningar börjar med ett snack om matchen vi spelat på helgen. Denna måndag var det mycket positiva tongångar vilket en seger naturligtvis ger. Dock finns det detaljer vi måste fortsätta att förbättra och vara noggranna med.

Lite kort om veckan som varit.

- Elme har kastat kryckorna. Medverkade på dagens träning. Inte hundra men på G.
- Anders har plockat ur stålpinnen ur fingret och ersatt med en skena. Tränar för fullt.
- Marcus Kåberg, längst på måndagens träning.
- Perra gipsar klubban innan träning. Man gör tydligen så i Norge?!
- Björken äter något som ger oönskad bieffekt, p-piller?
- Kent berättade anekdoter, tydligen cyklat in i två traktorer och ner i ett vägbygge. Otroligt...

Kan även passa på att göra reklam......

Bandy på stan 29 november mellan 12-15.


Danne är redo att grilla igen... är du redo för Danne?






KIS - Skutskär 3-2(1-1)

KIS premiärlag:

                                                      Mikko

                                                      Martin

                             Nagget       Marcus        Eric       Jocke

                                                      Perra
                                    Linus                           Bissen

                                          Björken        Sömsta

(Johan)
(Dennis)
(Pürkner)
(Danne)

Allsvensk debut från start för två ungtuppar, Marcus Kåberg och Jocke Falk.
Per som enda nyförvärv från start då Elme är skadad.
Danne med på bänken som "extraspelare". Spelade inte mycket men testcykeln gick varm.

Första halvleken var väl isen ok så det gick att spela längst densamma. Vi hade första 20-25 minuterna, Skutskär tog över innan vi mot slutet av halvleken skapade mest. 1-1 är definitivt i underkant då vi hade ett par bollar i virket och dom bla. ett friläge.

Andra halvlek och regnet vräkte ner. Lite bandy spelades längst isen innan pölarna blev för många. Vi hann med att göra 2-1 och 3-1 efter en kvart och då börjades det slås långa bollar. Enorm kamp framför vårat straffområde där Martin var en gigant och var på nästan varenda boll och vårat mittfält hjälpte bra till med andrabollarna. Lägena Skutskär fick parerades av Mikko. I andra tilläggsminuten rullar dock en boll snöpligt in vid högra stolpen men närmare än så kommer inte Skutskär och segern är vår!

KIS-Skutskär 3-2 (1-1)
Målskyttar:
Bissen, Marcus, Dennis.


Dom gula krigarna. Mer bilder på J&J FOTOs blogg.

Analys från Skutskärs hemsida hittar ni här
Magazin24 följde matchen live, se referat här.

Västra Mälardalens Television filmade hela matchen. Bra jobbat, skitkul tycker vi!!!
Matchen visas i sin helhet ikväll klockan 22. För fler tider, se deras hemsida.

Kapten inför premiären...

Det märks att det är nära nu...
Grabbarna ser mer fokuserade ut,  tv och tidningar hänger på träningarna,  Mikko är på radio, Martin ska tvätta understället. Då vet man att det är premiär!
Och visst är det något speciellt med premiärer - även för mig som gör min 19e premiär på elitnivå (kanske den sista). Jag kommer mycket väl ihåg min första, det var 1991 mot ett på förhand topptippat Derby - och vi vann med 10-1. Då med spelare som Jotte Nilsson, Kenneth Larsson, Micke Jokela och våran tränare Peter Gustavsson som brutal back. Det var ungefär hur stort som helst att spela då. Jag hade haft målet att spela i KIS a-lag så länge innan min premiär. Jag stod och tittade på Henke Olssons och Jonas Thunbergs pojklag idag, och jag hoppas att de grabbarna och de i våra andra pojklag har samma drömmar och visioner som jag hade.
 
Årets lag ser intressant ut; vi har en bra balans i laget, bra nyförvärv och många av våra egna spelare har tagit ytterligare kliv i utvecklingen. Målsättningen inom laget, som Mikko sa i tv, är att vi ska hålla oss kvar i Allsvenskan utan att behöva kvala. Vår serie är oerhört tuff, precis som en allsvensk serie ska vara. Det kommer att vara 4 lag som slåss om 1 kvalplats till elitserien. Tillberga blir svåra att rå på, vi räknar med att de blir det lag som går direkt upp utan kval. Kommer vi på någon av platserna 5-8 har vi gjort en bra prestation.
 
Vi går ut hårt. I premiären möter vi ett av de lag som slåss om topplatserna när Skutskär gästar Krillan. Skutskär har många unga SAIK-fostrade talanger och är ett taktiskt och skridskostarkt lag. Men jag kan lova, att vi kommer inte att ge bort några poäng på Krillan, oavsett motstånd.
 
Lördag 15:00 - ses vi?


 


Kapten

Dom hade mycket att säga....

3 dagar kvar till premiär. Det märks...

Träningarna har varit lite tjuriga och mediabevakningen enorm, med våra mått mätt.

Sportsnack i P4 Västmanland fick besök av en finsk bandymålvakt som försökte berätta om sina tankar om Hamrén. Kunde helt ärligt inte bry mig mindre men hur bra radio hade det blivit.

Magazin24 gästade oss redan i måndags. Stiliga bilder lär det ha blivit, efter träningen...
Hej helmethead!

Bbl/At skickade ner Bollnässonen Westberg på tisdagen. Blir nog reportage imorgon eller på fredag. Då får ni bekanta er mer med Per och Elme, våra två nyförvärv.

En relativt ny bekantskap för oss är Västra Mälardalen Television. Dom kommer att satsa på idrotten i KAK och börjar med en bandysändning från våran seriepremiär, KUL!
Undrar om VMT med Per i spetsen vet vad dom gett sig inpå när dom ska filma bandy, det kan gå snabbt...
Kort intervju och reklam för deras sändning spelades även in inför tisdagens träning.
Ännu en gång fick våran bittre finska målvakt snubbla på orden, dock denna gång med sitt ansikte i bild. En del människor gör sig bättre på radio av en anledning.

Kaksports Jimmy Bladh fick sig en 2 timmars genomgång om KIS anno 2009/2010 över en god middag. Han är redo och taggad till tusen. Undrar om det kommer bli slagsmål i kommentatorshytten om vem som hörs mest, det är två duktiga talare som refererar på lördag, Jimmy och Tomas "Stor-Jarren" Jansson. Herr Jansson som enligt säkra källor (Ola Johansson, tränare i Edsbyn) ser mest bandy i hela Sverige.

Jaha, då är det bara att ladda på. Träning torsdag och fredag. Regn lördag. Nu är säsongen igång på allvar!


Hallå där...

..."Henkegurra" som haft många roller inom KIS. Bla juniortränare och målskytt i BK. Förra året började han som Geting för att sen bli PGs hjälpreda för att till slut spela i A-laget hemma mot Finspång.
Hej bloggen!

Vad blir det i år?
I år blir det nog ett steg tillbaka. Har som bekant flyttat till huvudstaden för att studera något halvkallt masterprogram i nationalekonomi. Hade dock varit kul att vara lite involverad i föreningen. Men ett gästspel kanske jag kan bjuda på. Får väl scouta Gustavsberg om inte annat...

Var det peaken på karriären förra året hemma mot Finspång eller rankar du målet i Div 2 för BK hemma mot Åtvidaberg högre? Eller har du inte kommit till toppen av karriären ännu?
Klart det var roligt att göra det där målet mot Åtvid, för övrigt ett otroligt solonummer. (Här måste bloggen påpeka att Henke slog in bollen i öppet mål på bortre stolpen kanske någon meter från mållinjen) Men det är klart att Allsvenska debuten smäller högre. Synd att jag aldrig lärt mig skjuta bara. Hade jag lyssnat någon gång på pojklagsträningarna hade min första Allsvenska bolltouch slutat i succé. (Se bild nedan) Bandy är riktigt kul och man får väl drömma? Så dominant i Elitserien borde man väl kunna bli om man tränar lite...

Copyright J&J FOTO

Vad tror du om årets säsong för laget?
Är nog tyvärr lite för dåligt insatt i årets lag för att komma med något konkret vad gäller lagets chanser denna säsong. Vet att IS gjort några intressanta nyförvärv. En avig Elmesiöö kanske kan bli en sevärd och nödvändig spelare offensivt. I somras skyltade Björken om att han var så pass bra tränad att det skulle bli 50 mål i vinter. Uppfyller han detta så kan det bli en trevlig säsong. Tror dock det blir Örebro, Tillberga och Kalix som gör upp om seriesegern. Men tillsammans med Finspång och Västanfors så ska IS kunna vara med och fajtas om en plats bland de fem bästa. Detta kanske är mer en önskan än ett tips då jag vet alldeles för lite om lagen från norr.

Hur ser det ut för Getingarna inför säsongen då?
Det är med sorg i mitt hjärta jag meddelar att Getingarna tillsvidare ligger nere då stommen i klacken är bosatt på annan ort. Till jul är förhoppningsvis de flesta hemma i stan och då kan allting hända. Med tre hemmamatcher dessa dagar (KIS-Kalix 20/12, KIS-Tillberga 26/12 och KIS-Finspång 31/12) kan det nog bli en del drag från de gul-svarta...

Vi tackar så mycket för pratstunden och hoppas givetvis på så bra stöd som möjligt från hemmapubliken redan på lördag!

KIS-VSK U 8-2 (3-1)

Laget fick stuvas om lite efter att Per lämnat återbud pga sjukdom.
Glenn da Man in som högerback och Mackan upp som def.mitt.

Motvind och hög press från VSKs sida fick vårat spel att inte riktigt sitta i första halvlek. Idén var god men timingen i åkningar och passningar var väl sådär. Andra halvlek i medvind fick vi mer ytor och siffrorna rann iväg.

Inte mycket mer att skriva om egentligen. Ett genrep helt enkelt. Nästa lördag, då gäller det.....

KIS-VSK U 8-2 (3-1)
Målskyttar: Björken 5, Pürkner, Mackan, Elme

Bilder finns på J&J FOTOs blogg.....



KIS - VSK U

Dags för genrep, med följande lag:

                                        Mikko

                                        Martin
                          Mackan                 Eric

                 Nagget                                   Jocke
                                         Perra
                           Linus                    Elme

                               Björken      Wester

(Smulan)
(Dennis)
(Pürkner)

Lite småskavanker på Sömsta (lower body injury, day-to-day) och Bissen (upper body injury, day-to-day) ställer dom utanför laget, ska dock inte vara nån fara inför seriepremiären.

Hoppas på bättre väder, iallafall inge nederbörd och ett taggat KIS. Avslag 15:00 på Krillan!

VÄLKOMNA!




Efterlängtad comeback...



Nu kan ni åter igen tippa på KIS matcher i vinter!
Tipset kostar 100 kronor och innefattar alla 22 matcher KIS spelar i norra allsvenskan 09/10.
(ej eventuellt elitseriekval)

Vinstplanen ser ut som följer:
1:a - 2500 kr
2:a - 1500 kr
3:a - 1000 kr
4:a - 500 kr
5:a - 250 kr
Sista plats - insatsen tillbaka!

( Vid lika antal rätt tecken gäller utslagsfrågan: Antal gjorda KIS mål? )

Tipset går att köpa via KIS A-lag, kansliet samt Bissens Intersport.

SISTA DAG för att lämna in tips är 14 november kl 14:55!




Ny skada


Copyright J&J FOTO

När vi ändå är inne på skador kan vi rapportera att kaptenen ådragit sig en "snowboardskada" i tummen. Röntgen visade dock att inget var brutet men något var löst, ett fäste eller nåt liknande skit. Troligtvis ändå ingen långvarig frånvaro men genrepet på lördag kan vara i farozonen.

Skadeuppdatering

Copyright J&J FOTO

Svensson var på is igår för första gången sedan han opererade sitt finger. Deltog visserligen inte i någon övning med fysisk kontakt men ändå positivt.



Sömsta satt på testcykeln medan vi andra tränade ute på isen och rehabbade sin ljumske. I slutet av träningen kom han också utsmygandes på skridskorna och kände efter lite lätt. Sömmen tyckte det kändes bra men PG beordrade vila till måndag från isen.

I övrigt är resten av truppen friska och krya.

Första träningspasset ute på Krillan genomfördes alltså igår. Även träning tisdag, torsdag och fredag innan genrepet mot VSK hemma på lördag.

Ps. har glömt att plussa vaktmästarna för jobbet med isen under förra veckan inför Eskilstunamatchen ds.


RSS 2.0