Tranås BoIS Bandy

      http://www.tranasbois.se/


Nedräkningen till seriepremiären har som sagt börjat, första matchen för KIS spelas på Bredstorps IP mot Tranås BoIS Bandy. Där har dom spelat sina hemmamatcher på konstfrusen is sedan 1970. Tranås är en anrik förening som bildades 1941, och har hela 22 säsonger på nacken i högsta serien.


Förra säsongen kom man på andra plats i division 1 södra Götaland, bakom IF Stjärnan. Detta betydde kvalspel där man i första omgången slog Borgia BK från Norrköping med sammanlagt 8-2 på två matcher. I slutkvalet väntade sedan Jönköping Bandy där man missade uppflyttning med minsta marginal: 2-2 borta och 5-5 hemma. Alltså mindre gjorda bortamål. Dock så skulle Tranås få jubla, den enes bröd..... BK Derbys spelarmaterial visade sig vara för tunt för att spela i näst högsta serien och begärde sig ner en division. Tranås som stod först i kön tackade ja till friplatsen och tog Derbys plats rakt av i Allsvenskan mellersta.


Vad tror vi om säsongen för Tranås då. Jo det är en nykomling som är väl rustade för spel i Allsvenskan. Tranås spelade så sent som säsongen 06/07 i näst högsta serien och åkte då ur med liten marginal. Många spelare finns kvar från då och vet vad som gäller. Dessutom har dom bland annat förstärkt med ännu mer rutin från spel högt upp i seriesystemet. Så som bröderna Hagström från BK Derby och Henrik Hermansson från Örebro SK. Dessutom finns meriter från högsta serien i form av Jon Ljungberg och i tränaren Patrik "Putte" Johansson.


När vi tippar utgången på säsongen är vi lite fega och för att inte ge dom andra lagen i serien allt för mycket extra tändvätska kommer vi placera lagen i delar av serien. Antingen nedre regionen av tabellen, mitten/övre regionen eller toppen. Som nykomling så borde målsättningen för Tranås vara att fixa nytt kontrakt, något som vi mycket väl tror laget kan göra. Dock så tror vi på en slutplacering i den nedre regionen. Något vi inte hoppas få äta upp den 15 november.


Om det är någon som vet när KIS och Tranås möttes i tävlingssammanhang senast kommentera gärna det med resultaten också.


Kommentarer
Postat av: Svante Svedberg

Hej!

Jag vet bara att senaste säsongen som KIS låg i allsvenskan (som elitserien hette förr) var 1976/77.

Och då låg också Tranås i Allsvenskan.

Men då var det två grupper (Norra och Södra) så då mötte nog KIS inte Tranås. Däremot minns jag att Köping mötte Tranås i Kval till allsvenskan någon gång i mitten på 60-talet. Tyvärr minns jag inte resultatet.

Jag ska forska vidare.



Hälsningar

från en trogen supporter.

Lycka till i vinter!!



2008-10-29 @ 13:15:36
Postat av: Bandyspanare

Tranås Bois är ett lag som kommer bli "mittregionlag" (enl Köpingsbloggens rankingsystem) i Allsvenskan Mellersta. Tranås är bättre än vad övriga lagen tror i Mellersta då Södra Ettans "bottenlag" är bäst i landet och där i Söder brukar ju Tranås Bois alltid spela och borde gjort det nu också på Otterbäckens "bekostnad".

2008-10-31 @ 20:57:43
Postat av: MP

"Södra Ettans "bottenlag" är bäst i landet"



Men om Tranås är bäst i landet, bör man då spela i allsvenskan??! Nu hängde jag inte riktigt med... I vilket fall som helst så tror jag att södra serien är den sämsta allsvenskan överlag. Har alltid haft mycket bra topplag (Kungälv och Gripen bla.) men längre ner har lagen varit avsevärt mycket sämre. Så att tippa Tranås som ett bottenlag verkar helt klart vettigt enligt mig, dock så tror jag inte dom blir sist!

2008-11-03 @ 21:58:35
Postat av: Boisare

Tack för tändvätskan! Ses på Bredstorps IP den 15 november!

2008-11-07 @ 12:06:54
URL: http://www.tranasbois.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0