Sammanfattning 10/11

Jaha, då har vi sugit klart på kvalkaramellen och då är det dags att sammanfatta bandysäsongen 2010/2011. En väldigt händelserik säsong. Av olika skäl kommer inte allt tas upp, dels av censurmässiga skäl men även pga en lättare demens, börjar ju trots allt närma mig gammal... Här kommer, vassego.



VÅREN
Man kan utan att överdriva säga att våren var kaotisk, kändes som om laserturken rört om hela föreningen. Vi stod utan styrelse och därför också utan lag. Svante greppa tag om ordförandeklubban och Grändås skrev sin kråka för Köpings IS Bandy. Det skulle ordna upp sig, vi skulle spela allsvensk bandy på Krillan. Spelarförluster hade vi också som oroade en del. Elmesiöö tillbaka till VSK, Martin gjorde Muhren sällskap i GAIS, Linus köpte knätofsar och for till Falun, Smulan flyttade också till Dalarna, Nagget till hallen i Örebro, Danne och Anders blev för gamla och sedan den otroligt dramatiska sjukdomen som Mathias "Bissen" Larsson drabbades utav. Såhär i efterhand är vi glada att ha kvar människan "Bissen" bland oss, bandy spelar mindre roll när saker som denna sker. Passar på att göra reklam, Bissen Brainwalk den 27 mars. Gå en sväng, skänk en slant! Kämpa på Bissen!

HÖST
Träningsmatchandet skedde mest i Örebro den här hösten. Med tanke på alla spelarförluster så var det ett helt nytt lag KIS ställde på benen. Matchernas resultat var varierande. Spelet likaså. Stundtals kunde vi spela riktigt bra bandy och ibland undrade man om vi någonsin spelat. En cup i Surte spelades, mest minnesvärda för min del var en ny bekantskap, Kesselbring. Vilken kille. Vi mötte lag som Kareby och Frillesås, lite skillnad mot förra årets motståndare Villa och Edsbyn. Träningarna bedrevs i skogen och i ishallen. Vi kom också ut på stor plan rätt så tidigt. För en gångs skull så kolla dom inte i kalendern när dom skulle spola utan gjorde det då det var kallt ute. Vi var nu framme vid det som i maj kändes långt bort, seriepremiären...

VINTER
Finspång borta och en tung förlust. Vi tyckte vi var minst lika bra som dom men drog det kortare strået den här gången. Ett bra kvitto för oss inför fortsättningen. Hemmapremiären spelades mot Kalix. 5-5. Vilken match. Otrolig kämpainsats från allas sida och vi visade alla, framförallt oss själva, att vi är ett lag som kan spela bra och ta poäng. Det skulle vi göra också... på hemmaplan. Enda bortasegern togs på annandagen mot Gustavsberg. Ett kryss mot Rättvik också och kvalmatchen mot Djurgården får vi ju inte glömma. Hur kan vi ta poäng hemma mot serievinnaren och förlora borta mot seriejumbon? Oförklarligt. Lika oförklarligt som hela serien varit. Vad sägs om följande: Gustavsberg-Falun 1-0, Falun-Gustavsberg 14-0. Fjolårets elitserielag KVBS låg på nedflyttningsplats efter 7 spelade matcher. Vi tog 20 poäng förra året och kom sexa, 18 poäng i år och kvalplats. Serien blir jämnare och tuffare.

VÅREN
Säsongens målsättning var att klara sig kvar utan kval. Så blev det inte utan Djurgården skulle tampas med oss om den allsvenska statusen. Inget snack om saken. Efter en dålig match på Spånga IP så spelade vi ut dom på Krillan. Ganska signifikativt för säsongen alltså, dåliga borta och bra hemma. Allsvenskan även nästa år! Med tanke på hur det såg ut på våren så är detta ett bra resultat. Vi har, med stor tyngd på just vi, gjort en bedrift att vara nöjd och stolt över. Med små medel men med stort hjärta! Matchen mot Djurgårdens blev PG:s sista som tränare för KIS. Peter tackar för sig och vi honom för fem fina år! Tack Peter.



Vi kan slutligen titta på ett par bilder från säsongen som varit.


Dom gula krigarna. En heroisk insats hemma mot Skutskär, vinst med 6-4.


Jocke Falk. Säsongen i siffror: 0


Twine klev in som spelare. Mogen klubba.


Vi pissa på Djurgårn. Deras fans på Krillans snöhögar. Osmakligt.


KIS 10/11. Krigare. Kanonsammanhållning. Kärlek.


Det var ett försök till en sammanställning från min sida. Jag får tacka för den här säsongen och nu kommer bloggen gå i verklig dvala. Den har väl inte varit så aktiv under säsongen heller men det är ju som sagt en medgångsblogg. Vi får väl se om det blir någon fortsättning nästa säsong. Tack för mig, hej.

/// 1

Dags för kval, del 2 av 2

Första kvalmatchen spelad och vi tar med oss en vinst. Kommentarer överflödiga. Vi vet att vi spelade dåligt och vi är grymt sugna på att visa lite andra takter om ett par timmar.



Läget i laget. Alla friska och tillgängliga. Skyttekungen kommer att spela med ögonskugga och jag med en kvalmustasch liknande den Antonio Banderas hade när han spelade rollen som Zorro. :)



Viktiga matcher har det talats om här tidigare men viktigare än så här blir det fan inte. Nu är det ingen lek längre, inga livlinor kvar, vi kan inte ringa en vän, live or die. Är otroligt inspirerande. Vackert vårlikt väder ute med så dom yttre förutsättningarna kan inte bli bättre. På Krillan blåser det jämt så det är vi vana vid. Vi får hoppas att ALLA tar sig ner på Krillan och ser till att visa sitt stöd för dom gula krigarna. Gör ni det, så kan jag lova att vi kommer att kämpa till sista droppen blod. INGET ska kunna stoppa oss från att vara allsvenskt nästa år....


/// 1

Dags för kval. del 1 av 2

Jaha, då är man på bussen för sista gången den här säsongen. Våran chafför, Herr Carlström a.k.a. glassgubben, tar oss fram på E18 lika säkert som alltid. Han ska ha en stor eloge för den här säsongen, ännu en felfri insats från hans sida. En stor kram till dig gubben!



Bortamatch på Spånga IP. Vad vet vi om den anläggningen? Sist KIS var där så var spelarna tvungna att lägga ut sargen själva. Twine vägrade.



Djurgårdens IF. Vet ingenting om laget som tappade sin namnkunnigaste spelare mitt i säsongen då Peter Winbäck gick tillbaka till Tillberga. Liberon skall dock vara född 1958. Och vi som tyckte vi hade en rutinerad herre på den platsen. Många försäsonger kvar för dig Patrik...



Träningarna i veckan har varit bra. Måndagen nöttes uppspel och igår var en lugn historia. Mycket tvåmål och hörnor. Själv åkte jag längdskidor. Fina spår runt Krillans sportfält. Skidorna gled bra men tekniken var obefintlig. Känner dock att jag behöver finslipa utrustningen lite. Börja jaga gram som Gunde Svan gjorde på sin tid. Eller kanske kilon som skyttekungen gör i nutid. Jag kom upp i en topphastighet av 13.1 km/h på mina Karhu. Ungefär samma som jag har på bandyplan. Sömsta, serien snabbaste (?), hade en hastighet på 36,4 km/h med skridskor på. Dock bara ett försök och vettefan om det stämmer, han måste åka snabbare.
 

Nu steg Kapten och Apfel på, fullt manskap på bussen alltså. Har en liten grej kvar att bjuda på...



Kvalets pinsammaste kvalmustasch. Man säger att man ska bjuda på sig själv men har man inte mer att bjuda på så då vettefan om det stämmer... :)


/// 1

RSS 2.0