Kast med liten boll

Jaha, vi har nu inget val, det blir kval. Slut på rimstugan. Kval nästa vecka med match BORTA på onsdag och HEMMA på lördag. Om ni läst något annat, så stämmer det ej. Kan vi sortera in i facket faktafel. Djurgården väntar, dock ej klart officiellt, det ska tas på största allvar och ska då inte skapa några större problem för oss. Försäsongens match lagen emellan slutade med KIS seger, 9-3 vill jag minnas.



Match imorgon mot Finspång, hemma kl 14. Betydelselösmatch? Ja. Vill jag vinna? Ja. Ogillar Finspång och tycker vi är jämnbra med dom och eftersom dom vann hemma borde vi också göra det. Inställningsfråga helt klart då inget av lagen har något att spela för.



Hemresan från Kalix gick bra. Fritjofson delade ut gratis vintips och resenärer ändå från Bangkok fick äran att träffa Köpings bandyhjältar. Tungt att följa Rättviks underliga poäng mot Örebro men det är som det är. Tydligen så var båda lagen färdigspelade med 5 minuter kvar då oavgjort passade bägge lagen. Örebro tar kvalplatsen och spelar allsvenskt även nästa år.
 


Faluns landslagsmeriterade målvakt verkade behöva öva på kasten då han var i Köping. Hade han frågat snällt så hade jag såklart ställt upp. Svenska målvakter har ju svårt för det där med att kasta boll, vi pesäpallospelare har det ju i blodet. Men en kastövning där bollar sprids upp på tennishallens tak, Sibylla och till slut ishallens tak... njae, inte riktigt rätt va? Räkning kommer.



Nu ska snabel-draken dras fram, sen ner på träningen och då får vi se hur många friska spelare vi har att tillgå.

/// 1

Kapten har ordet...

Hej alla. I skrivande stund sitter ett laddat KIS gäng på bussen från Boden i riktning mot Kalix. Natten har varit bra för de flesta tills klockan 04 då Sömstas klocka väckte hela kupén inklusive närliggande vagnar.Björkdahl var inte nöjd och sa ifrån och sen vart det lugnt. Så till det sportsliga, en oerhört viktig match väntar och kylan påverkar givetvis. Men alla är laddade och jag är säker på att vi kommer leverera en bra insats. Vi har gjort en riktigt bra säsong med tanke på alla förutsättningar och alla i laget inklusive ledare och styrelse har bidragit med stort hjärta och kämpaglöd. Det värmer här uppe i den kalla kylan! Men vi kan samtidigt inte vara nöjda här utan det är nytt kontrakt som gäller och det ska Kalix och FAIK få känna på de sista två matcherna här. Vi kommer att ge allt som bara går för att spela Allsvenskt även nästa säsong. En del nya uttryck och smeknamn har kommit till under resan. Kent B har myntat båda och Mikko heter numer Mikko Maikola, Kent tyckte även att det tråkiga franska ordet baguette behövde en ansiktslyftning i form av det lite mer italienskkryddade bugatt. /18

Liggvagn is the shit

Nu har vårat tåg äntligen rullat mot Norrland. Vi är inlagda i fyra hytter. Den sistnämnda är vi mest oroade för. ;) Hytt 1, äldre spelare: Mikko, Sömsta, Björken, Per, HenkeGurra, Grändås. Hytt 2, små barn: Wester, Dennis, Jocke, Marcus, Axel, Apel. Hytt 3, pro: Svante, Kent, Tuomo, L-O Falk, Twine. Hytt 4, backar: Glenn, Pierre. Pro hytten har nu dragit sig till restaurangkupen, utom Twine, han kom in till oss. Inne hos snackas det duktigt med skit, allt från bandy till Thailandsresa. Juniorerna spelade kort, Jocke fegspelade och tog hem segern i plump. Glenn och Pierre sitter mittemot varandra med varsin laptop. Dom har även två damer som sällskap i sin hytt, spännande. ;) Strax bädda ner sig, Twine springer och Ser till att alla borstat tänderna. God natt och på återseende! /// 1

På väg mot Stockholm

Jaha, då var vi äntligen på väg. Bra start, bara försening med 12 min. Kvist sjuk och Peter blir hemma pga familjära skäl, annars truppen bekväm med resan. Fick precis meddelande om att tåget från Stockholm är försenat med två timmar. SJ är skit utbrister Skyttekungen. Vi får väl se hur det här slutar....

Kampen går vidare...

Skön vinst mot Falun igår men vilken kaotisk match!

Matchstart uppskjutet pga trafikolycka. Några röda kort. En ganska orättvis halvtidsledning. Onödiga insläppta mål. Vinst med stort V! 2 poäng och vi är i allra högsta grad med om en direktplats till nästa års allsvenska.


Alla har åsikter om situationen som inträffade igår som gav Falun ett rött kort. JAG vill ändå påstå att om man står vid sidan av plan, på utvisningsbänken, och en straff skall skjutas så ska man kunna urskilja själv om den går i mål eller inte. Bör man klara av utan hjälp från varesig ett sekretariat eller en domare. Tex när lagets egna målvakt kastar ut bollen från korgen, ja, det är väl ett ganska bra tecken på att det inte blivit mål. Min åsikt, spelaren gör ett fel och skall bestraffas.

Kalixresa i helgen. Prognoserna visar nedåt 36 minusgrader. Blir spännande. Ni kan nog följa det äventyret här om någon nu är intresserad. Så här ser iaf resplanen ut just nu, förutsatt att det blir match på lördag:

Avresa Köping fred 15:30
Ankomst Sthlm 16:53
Avresa Sthlm 17:57
Ankomst Luleå lör 07:39
MATCH Kalix - KIS 15:00
Avresa Luleå 20:09
Ankomst Sthlm sön10:02
Avresa Sthlm 11:07
Ankomst Köping 12:28

Oddsen på att denna tidplan spricker? Ganska lågt... Heja SJ :)

/// 1

Rätt viktig match

Jodå så att, det var ett tag sen det skrevs här i bloggen. Hoppas alla haft en bra jul och att det nya året börjat bra. :) En hel del har ju hänt i vårat gäng på sistone. En del tråkigheter men också mycket skoj. Vet ju inte riktigt var man ska börja eller i vilken ordning saker skall tas så jag kör bara på!



Just nu sitter vi i bussen på väg upp till Rättvik. Spännande match att spela. Personligen kommer jag inte ihåg när man senast spelade en match som var så viktig. U-17 SM-final 1997? Vinst som gäller idag för att spela till oss en allsvensk plats till nästa säsong. Fan va kul! Jag vet att det kommer gå vägen, har det på känn bara. Kommer skrika mig hes idag så att alla verkligen ger järnet där ute och har även lovat Grändås och Dennis att jag kommer att göra en räddning idag. Borde räcka. Inomhus och perfekt is, gula krigarna vinner med 6-1.


Mycket skador och sjukdomar har vi haft den här säsongen. Erics båtbensbrott som allvarligaste och antagligen Sömstas fotknöl som den äckligaste. Grotesk den där knölen alltså, kanske återkommer med bild. Känsliga läsare varnas! Inget ont som inte har något gott med sig, Henrik Olsson har snörat på sig sina hockeyrör igen.

"Fan va kul för dig Twine, nu är du inte äldst längre" säger Sömsta. Otur för honom då att Henke är 4 år yngre.

Henrik och Patrik stod o strechade i mittgången nyss, såg bra ut. Gammal är äldst.



Till vänster just nu: Lappens gatukök. Var är vi? :)



Nu är det nog dags för mig att dricka kaffe, kopp nummer tre i ordningen. Kan även bli en kaka om inte våran käre busschafför moffat i sig alla. Risken är väldigt stor...

/// 1

RSS 2.0