KIS - Berget 10-1 (4-1)

Tredje matchen, tredje vinsten!
Vi har poängmässigt börjat serien perfekt, även om spelet långt ifrån varit det. Dagens match inräknad. Visst är det bra att göra 10 mål framåt och för tredje matchen bara släppa in ett men... vi är inte nöjda. Det däremot, är bra! Vi har utvecklat vårat spel en del, men har mycket jobb kvar att göra.
 
Dagens match; Vi börjar med att sätta hög press på våra unga motståndare vilket ger resultat. 2-0 ledning efter 10 minuter utan att ha haft något vidare eget spel. Berget reducerar och vi gör ytterligare två mål innan halvtidsvilan. Sista tjugo blir det mycket lyft då isen är väldigt sträv och bollen inte går att transportera längst med isen.
"Domaren sa innan matchen att han skulle låta spelet gå tills han blåser.." säger Mathias då vi andra konstaterar att han skött sig bra i första halvlek.
 
Andra halvlek tröttnar dom flesta på den dåliga isen, utom komplementspelaren Kvist. Han stänker dit en hörna, vispar in en retur, skjuter ett backhandskott längst isen och vips så hade han gjort fem mål i matchen. Sista målet var ett väldigt fint anfall av oss. Libero Anders slår en pass centralt till G, han droppar till Wester och tar ny fart ut på kanten. Wester slår ut bollen till G som trampar runt, slår in bollen centralt och där stöter Jonte in sitt första för säsongen. Kul för Jonte!!!
 
Bloggens bollar:
3 bollar - Anders Kvist
Fem mål, räcker så...
2 bollar - Johan Rofelt
Hade ungefär 114 klockrena brytningar. Fick 114 frislag emot sig.
1 boll - Johan Karlsson
Utan hans räddningar i första halvlek hade Berget kunnat göra både ett, två eller tom tre mål.
 
Veckan som kommer ser ut som följande:
Träning tisdag, torsdag och fredag.
Match mot Bissen Brainwalk All-Stars på lördag kl 15.00.
Match borta mot Uppsala BOIS på klassisk bandytid: söndag 18:45.
 
Seriefinal på söndag alltså och vi har tufft motstånd att vänta.
 
 
// 0221
 

GT76-KIS 1-3 (0-2)

Vilken krigarseger! Dom gula krigarna hade tagit på sig det vita blåstället ikväll!
 
Bussresan startade något sent ifrån Köping då vi fick vänta in gymnastikmagister Karlsson vars lektion slutade samma tid som vi andra samlades. Något sena började vi äventyret mot hufvudstaden. Efter att ha plockat upp ett gäng gurkor och en Rasse, så närmade sig matchstart lite väl fort. Köer gjorde inte saken bättre. Sista tjugo minuterna av bussresan var dock chauffören riktigt fokuserad på att svänga in till Gubbängens IP. Till sist kom svängen, vi svängde, som vi svängde och vi var på plats, ungefär 40 minuter  innan matchstart. Uppvärmning är överskattat! 
 
Ca 15 av första halvlek var isen ok. Då spelade vi hyfsat och skapade en del lägen. GT, som står för Gubbängen Tallen, lyfte långt och oroade ibland. Vi gick till paus med 2-0 i ryggen och då hade bägge lagen missat var sin straff. 
 
Samma visa i andra med isen, dock utnyttjades detta inte utan vi körde mest själva och tillät dom vända på oss. Dom redicerade rättviat. Vi drog på oss utvisningar och var under press. Efter en räddning på ett bra läge för kvittering så trampar Hampus till och sätter spiken i kistan, 3-1. Så jäkla skönt!!!
 
Dags att dela ut bloggens bollar:
3 bollar: Ålands-Danne
"Tennisspelare äter bananer inför femte set." sade våran magnifike lagledare och svalde en banan hel. 
2 bollar: Lagledar-Danne
"Pastasallad efter matchen" Perfekt tänkte vi spelare och öppnade en kall matlåda med pasta utan sallad. 
1 boll: G
"Sätt på flight mode så kanske det slutar spraka." G hade en idé om hur vi skulle laga bussen ljudsystem. Riktigt råkef kille! 
 
Kåberg hade en spetsning och en snackutvisning, han sköt dock fler skott idag än sist men det var lyror. Krävs mer från honom för att få bollar på bloggen. 
 
G har nationellt prov imorgon. Bäst jag slutar skriva så han hinner läsa detta innan det är läggdags. Lycka till! 
 
 /// 0221

KIS - WT Bandy 2010 6-1 (3-1)

Strålande solsken. Minusgrader. Vindstilla.

Perfekta yttre förhållanden för en bandymatch. Just då är det inte många som saknar en bandyhall. Skulle vara för den jobbiga solen men sitter man inne på bandysveriges snabbaste solglasögon så är inte heller det något problem.


WT ställer upp med 10 utespelare och en målvakt. Alla dessa placerade på egen planhalva utom vid sporadiska vilopauser då de helt sonika fick spela med en man mindre. Lägg där till ett par utvisningar och några skador, så förstår ni mycket väl varför vaktmästarna bara behövde spola en planhalva i paus. Några tecken på kärnvapenförsvar såg vi inte, dock hade spelarbussen parkerats i eget straffområde.


Första tjugo minuterna spelar vi riktigt bra. Hotar med fart, släpper boll och kommer till flera farliga lägen. Hörnskyttet satt bra, Kvirres båda hörnmål satt nog i samma maska. Hörnvarianten gav just precis inget. Eller jo, en skada på lagkapten Svensson. Får se hur lång konvalescens det blir den här gången. Sist vi körde samma variant var han borta två veckor. Läge att låta bli den? Vi passar på att missa två straffar första halvtimmen och då sticker WT upp, åker från egen planhalva och sätter bollen i nätet. 1 skott, 1 mål. Jag gör en hundraprocentig insats!


Andra halvlek är väl inget annat än en transportsträcka. Vi gör tre mål till, WT har ett anfall. Inte någon bra match från vår sida för att summera händelserna. Vi bör kunna göra fler mål mot ett lag som inte har några avbytare och som bara inriktar sig mot att hålla ner siffrorna. Dom gör det bra, tätar till det i mitten och vi är inte smarta nog att utnyttja ytorna som finns.

Premiären avklarad och 2 poäng på kontot. Nästa match redan på onsdag, borta mot GT 76.


För varje match så delar bloggen ut lite plus för speciella prestationer.

Bloggens bandybollar:

3 bollar: Anders Kvist.

"Han både bar vatten och sköt hörnor."

2 bollar: Rasmus Lindkvist.

"Rasse är otroligt teknisk och snabb, ständigt hot framåt och jobbar hårt bakåt."

1 boll: Marcus Kåberg:

"Längst på plan. Ingen spetsning. Ingen utvisning. 38 avlossade skott - 2 på mål."

Avslutar med en bild som summerar min match ganska bra:

 

Sista (?) matchen i den tröjan. Vad blir det för nummer på nya månne…??
 
/// 0221
 

Hemmapremiär säsongen 2015/2016

Då var det äntligen dags för match!
Första matchen, den egentliga seriepremiären, regnade bort så vi har snällt fått vänta på chansen att få börja spela om poäng. Nu är väntan äntligen över, klockan 13.00 drar det igång på Krillan i vad som verkar under helt perfekta yttre förhållanden: minusgrader, strålande sol och vindstilla (?). På Krillan blåser det ALLTID!

 
Alla i laget är tillgängliga. Dock väljer Wester av förklarliga skäl att inte delta. Han blev nämligen pappa i fredags. Stort grattis till dig, din sambo och KIS. Köpings IS har redan fått tre nyförvärv och årskullen 2015 ser ut att kunna bli hur stark som helst! Får se om man spelar när dessa talanger ska göra A-lags debut, borde bli runt år 2032... 
Återkommer till denna återväxt under vintern. Kan bli några hemma hos reportage känner jag, var beredd med att slå på kaffet Grinder, Rofelt, Wester och Sömsta.
 

 
Dagens motståndare heter WT Bandy 2010:
- WT = Wattholma Tensta.
- Spelar sina hemmamatcher i Relita hallen i Uppsala.
- Har många gamla spelare från Sirius i truppen.
Det är ungefär vad jag vet om dom. Håll koll på Eskhult om han är med. I sina bästa dar trollade han upp många elitserieförsvar på Zinkens läktare. Hoppas han inte trollar upp vårat, för då rasar väl den...
 

 
Har lyckats genom mina kontakter få fram lite om hur dom ser på matchen. Följande rubriker hittades:
 
 
Vi får väl se hur deras försvarspel ser ut.
 

 
Väl mött på Krillan! Glöm inte att tippa KIS-TIPS. Detta går att göra via hemsidan och betalning via Swish.
Köpings IS har tagit ett steg in i framtiden!
 
/// 0221

Välkomna tillbaka kära läsare!

2013-01-19 var senaste inlägget i denna blogg. Mycket vatten har runnit under broarna sen det. Tur vi har vattenbäraren Kvist i laget. Bloggen skapades den 12 september 2008 och första bilden som publicerades var den som lades ut igår. Jag tyckte det var en bra bild att använda sig utav vid denna nystart. Men nu ska jag inte bli nostalgisk och älta gamla saker, trots att man kommit upp i sådan ålder att man lätt kan bli lite gaggig. Dags att rapportera för omvärlden om det nya IS…

 


 

10 juni 2015. Ett datum då bandyn fick sig en rejäl omgång av kommunens folkvalda: Bandyplanen skulle läggas ner. Operation #räddakrillan drog igång och hela bandysektionen fick en enorm respons från hela bandysverige, olika idrottsföreningar i staden och framförallt från invånarna i sportstaden Köping. Summan av detta engagemang blev en klassisk kappvändning, bandyplan blir kvar och kommer att spolas upp. 

Detta blev startskottet för något nytt, något bra… ett nytt Köpings IS.

Ny styrelse. Ny tränare. Nya spelare. Unga spelare. Nya unga köpingskillar!

 


 

Försäsongen har varit precis som en försäsong ska vara: skittråkig. Inte så mycket att orda om egentligen men kan väl dra några anekdoter i alla fall.

-       Träningsmatcher med blandat resultat. Ju bättre motstånd, ju bättre KIS. I första halvlek…

-       Barmarksträning är för utespelare.

-       Ishallen är för dåliga skridskoåkare (läs hockeyspelare)

-       AIK-KIS. Deras träningsmatch: glömde boka domare och ta med sig bollar. Heja AIK!

-       Planera istider verkar vara svårt i Köping. En träning i ishallen fick isen delas mellan KHC:s juniorer och KIS A-lag. Så ni med egen bandyhall kan sluta gnälla…


 

I söndags var det tänkt att serien skulle dra igång men vädret har varit allt annat än bandyvänligt. Isen på Krillan var dock klar och vi kunde genomföra vår första träning. Med de yttre förutsättningarna som varit, en spontan applåd för vaktmästarna! Nu gäller det bara att vi i KIS kommer överens om istiderna. Det är inte det lättaste verkar det som.

 


 

Mer om killarna i laget kommer så småningom. Nu måste jag bara försöka borsta bort lite rost från skrivarfingrarna och leverera några strofer i veckan. Jag lovar inget men jag tror jag kan få er att dra lite på smilbandet emellanåt. Ni måste väl ändå erkänna, lite kul är det att äntligen få läsa om IS?

 


 

Gårdagens citat: ”Vem fan är Filip Andersson?”

”Norrlandsdödaren” Grinder har stenkoll på sina yngre, mer talangfulla lagkamrater.

 


 

Dagens göteborgsskämt:

- Vilken tid avgår det flest tåg?

- 12.59. Tågen går ett i ett….

 


 

Välkomna tillbaka!


Guess who's back?! 😛


RSS 2.0