Helenelunds IK

     http://www.helenelund-bandy.nu/

Hemmapremiären för KIS kommer att spelas den 22/11 på "Krillan", motståndare då är Helenelunds IK från Sollentuna. Också det en anrik förening där det har spelats bandy ända sedan 1930. Laget spelar sina hemmamatcher på Sollentunavallen.


Förra säsongen gjorde laget comeback i näst högsta serien och slutade då på en åttondeplats och kom därmed som sista lag ovanför nedflyttnings- och kvalstrecket i den norra Allsvenskan. Till den här säsongen har laget flyttats till den mellersta Allsvenskan, vilket borde göra åtminstone kassören i klubben glad. Dessutom kan laget se fram emot derbymatcher mot Gustavsberg.


Senaste gången KIS och HIK möttes var säsongen 99/00 då lagen möttes hela fyra gånger. Först två gånger i division 1 östra, matcher som HIK vann med 5-3 på "Krillan" och 11-0 i Sollentuna. HIK vann även grundserien då medan KIS slutade på femte plats. Tack vare ett lite halvkonstigt upplägg skulle lagen mötas två gånger till under säsongen, då i kvalet till Allsvenskan. Dit kom HIK tack vare en tredje plats i Play off-serien medan KIS var bäst av dom "sämre"lagen. Ingen bättre lycka för KIS den här gången utan torsk med 3-10 hemma och 2-17 borta. Som tur är för KIS så är det nog bara Anders Svensson och Johan Björkdahl kvar från den säsongen. HIK fick dock nöja sig med en andraplats i kvalserien bakom Katrineholm och därmed fortsatt division 1-spel.


Till säsongen har Helenelund ny tränare i form av Stefan Johansson tidigare tränare för bland annat UNIK bandy. Dessutom både svensk och norsk mästare som spelare. Nytt på spelarfronten är Fredrik Larsson från Djurgården. En annan som tränat med HIK är Calle Klingborg (förra säsongen i Sirius), vilket skulle vara ett mycket bra nyförvärv. På minussidan finns Martin Mentell, Patrik Jonsson, Patrik Lundin, Christopher Lunde och Jasper Felder. Försäsongens resultat har varit  både upp (såsom vinst mot Västanfors 7-2) och ner (såsom förlust mot Ljusdal U23 8-3).


Det som talar för HIK är att det är ett ganska rutinerat lag med spelare som gjort ganska många säsonger i näst högsta serien, plus att truppen är bred. Dock så ställer vi oss frågande till spetskompetensen. En åttonde plats förra året, ok som nykomlingar men inget som skrämmer direkt. En klassiker är ju att andra året alltid är svårast. Dessutom med mera spelare tappade än antalet nyförvärv så tippar vi laget i den nedre regionen av tabellen.


Kommentarer
Postat av: Hikare

Klockren analys! Riktigt bra, du har ju världens koll på oss!

2008-10-30 @ 17:22:06
Postat av: # 1

Lite dåligt att inte ens nämna Butta... hittade det här på råttornas hemsida: http://www.aik.se/fotboll/aikindex.html?/fotboll/historik/500aikare/bjorjoha.html

2008-10-31 @ 14:15:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0