Tb - KIS 6-5 (0-1)

Torsk mot Tillberga i returen, ännu en förlust med uddamålet. Känns bra ändå, vi kämpar ända in i det sista och visar publiken och framförallt oss själva att vi tagit stora steg framåt och kan störa riktigt bra lag. Segern för Tb är inte mycket att säga om... Två matcher, två poäng och 7-7 i målskillnad mot ett Tb som före säsongen tippades vinna våran serie lätt. Det tycker jag är helt klart godkänt.

*****

Inte godkänt får BBL. Dom hade en reporter på plats, positivt. Han första ord efter matchen: "Jag har bråttom". Om du nu har så jävla brådis, skriv inget eftersom det inte verkar intressera dig.
Svarta rubriker om lagbrott också. Sjukt. Finns det inget att skriva om? Vill ni ha tips? Vad sägs om "inför matchen" reportage? Ett samtal halv tio kvällen innan räknas inte som ett reportage. Klassisk bolliga? Utsände från tidningen får dela ut bollar till matchens lirare som sammanställs efter säsongen. Nej, idag BBL så bröt ni en sak. Min prenumeration...

*****

Kvällens träning,  turnering med småmål, fyra lag. Vita (Elme, Nagget, Glenn Da Man, undertecknad) dominerade från start till mål. Med ett stort spel, en riktig striker i målvaktstrasan var dom vita oslagbara. Endast svarta laget (Danne, Björken, Smulan, Anders, Jocke) lyckades vinna en match mot oss. Röda (Wester, Dennis, Marcus, Eric) var totalt kass och gula gänget (Martin, Bissen, Per, Axel) levde verkligen inte upp till dom stora förväntningarna laget hade innan start. Tack grabbar, det var en skön turneringsvinst!  MVP: undertecknad

*****

Sömsta drog en klassiker. Nämner den inte här, än.... låter den mogna ett tag.

Nu är det välbehövlig vila, träning åter på måndag och laddning för Fläkten hemma på lördag.


/// 0221


Ljusdal-KIS 3-2 (2-0)

Uddamålsförlust trots en stark upphämtning. Surt! Har inte mycket att säga om matchen. Vi fortsätter att vara täta bakåt så som vi varit hela säsongen (bortsett från Kalix borta och Ljusdal hemma) och framåt så skapas det lägen men det rätta flytet saknas. Ännu en missad straff, mål på 4 av 10 är inte ett smickrande facit. Nya tag på onsdag mot Tillberga, undrar om dom är revanchsugna? Vi tänker fan inte ge oss i första taget....

*****

Bäst att passa sig för vad man skriver. Man vill ju inte att någon förening tar illa vid sig och polisanmäler ett inlägg, pga brist på humor. Det vore tråkigt. YNWA Mayborn, YNWA...

*****

Ledigt måndag, träning tisdag och Tillberga i ABB på onsdag. Skönt att spela inomhus då snöstorm är att vänta. Enligt SMHI ska dock sägas, hinner ändras ett par gånger.

*****

Uppsnappat under helgens miniturne:

- Bissen sover med strumporna på. Ett tips för "Pinch"?

- 2012, varför Linus? Varför?

- Dannes roll i laget efter spelarkarriären klar. Doktor Dan!

- 2012, fy fan... Roland Emmerich är skyldig KIS en skriftlig ursäkt.

- Två målvakter i samma rum. En prata i sömnen och den andra snarka som en 80 kubikare.

- Hotellet saknade en nyckel. 1.10 i odds på att den låg i Bissens ficka.....

- Helgens Bzz: 2012 och "Sommaren med Göran"


/// 0221


Rapportering från Järvsö!

Hej hallå!

Just i skrivande stund ligger vi på våra hotellrum i Järvsö och ska snart somna. Rummen är mysiga och tapeterna är från mitten 1800 talet skulle jag tippa på.  Rumstemparaturen ligger runt 13 grader i rummen så är lite små-chili. Resan upp har varit bra. Björken har suttit och plinkat på guran och kommit på en nya låt för att hedra får busschaufför. Riktigt klämmig bit ska jag säga. Elme har kollat på Extreme Movie och nästan skratta ihjäl sig. Vi har även ätit på tönnebro värdshus där maten var helt okej enligt dom flesta.

Om dagens match som vi hade mot söderfors kan vi väl säga att vi tar två poäng det som är det viktiga. Söderfors var det bättre laget i många stunder av matchen och måste säga att det är ett mysterium hur dom kan ha noll poäng. Men som dom gula krigarna vi är så kämpar vi på och vinner till slut med 3-2 Målskyttar Per Engström , Johan Björkdahl , Linus "Mr Glass" Barklund.Pers första för säsong riktigt kul för han, är han värd.

Inför morgon dagens drabbning är vi riktigt taggade och ska ha revansch för att vi tappade 4-0 ledningen senast mot ljusdal. Ställer upp med samma lag som vi hade idag mot söderfors om det inte händer nåt under natten isf ska jag få hoppa in och prova avlasta (sömsta). Provade på att åka idag och kändes bra och hoppas var helt återställd från min lårkaka på onsdag när nästa viktiga match är.  

Vi säger God natt från Järvsö Hotell här och kommer förhoppningsvis med en uppdatering imorgon. //#7  



Inför helgen....

Match imorgon, Söderfors står för motståndet. Ett lag som spelat bra men förlorat på att dom inte gjort mål. Endast förlust med 3-0 är imponerande siffror. En motståndare som inte får underskattas och ett lag som tar poäng mot oss OM vi inte gör jobbet som krävs. Men det ska inte hända! Alla utom Sömsta (lårkaka) och Jocke Falk (ont i halsen på morgonen) tillgängliga för spel.

*****

Efter matchen, när alla skridskor är slipade och material packat, drar KIS iväg norrut. Ett matstopp och sedan övernattning på Hotell Järvsö. Söndag är det match på klassisk mark, Ljusdals IP. Avslag på klassisk bandytid. Förhoppningsvis har vi lärt oss läxan från hemmamatchen, och lyckas knyta ihop säcken...

*****

Hoppas på mycket folk på Krillan imorgon. Vädret verkar bli bra, "kan förekomma lokala snöfall", det vet vi i KIS vad det betyder - SNÖMATCH! :)

/// 0221


PS. Snyggt tryck på matchtröjorna från våran nya sponsor, Kennedies "INDEPENDENT DRESSING".


Rättvik-KIS 1-4

Äntligen en tvåa igen för de gula krigarna. IFK Rãttvik stod för motståndet i deras nya hemmaborg. Det var ett laddat gäng som började resan på onsdagseftermiddagen. Efter diverse problem med glömda matchtröjor och ett evigt tugg om mat mellan Björkdahl och chaufför Carla så anlände vi äntligen till Rättvik. Så till matchen... Vi började matchen riktigt bra med bra släpp och hög bollfart. 1-0 kom efter en straff där Bissen var lika säker som Miko var vid statistikblocket i afton. Bra genomåkning av Elme som fixade straffen. 2-0 gjordes av Björken som lirkade in bollen lika fint som han lirkar in oxfilèn i ugnen. Karlsson räddar också en straff med en fin benparad. Tyvärr slãpper vi in en billig hörna det sista som händer av första halvlek. Men det var aldrig oroligt hos de gula utan den andra halvleken spelades bara av på ett mycket bra sätt. Lugnt och tryggt och ingen panik. Vi hann även med att göra mål på hörna. Äntligen! Bissens andra påse för kvällen. Som avslutning punkterade Wester matchen efter en kalasmacka av Bissen. Fri med målvakten gjorde Wester inget misstag, dra vänster upp med bollen högt i högra x:et. Vackert anfall! Gött med seger som sagt. Nu väntar en tuff helg med fighter på lördag och söndag, motståndare är Söderfors respektive Ljusdal. Bara att ladda om och kriga lika bra som i dag. Drygt 280 personer bevittnade matchen i kväll och vi hoppas det blir fler på Krillan nu på lördag. Tack för i afton och hälsningar från ett glatt gäng på bussen hem mot Köping. / 18

KIS - Ljusdal 4-6 (3-0)

Våran första halvlek - det bästa vi presterat. Alla lag i serien hade haft svårt mot KIS!
Våran andra halvlek - det sämsta vi presterat. Alla lag i serien hade troligtvis slagit KIS.

*****

6 insläppta sista 32 minuterna. Som Edström antagligen hade sagt, det måste vara världsrekord.
Tankarna efteråt var många. Saker har pratats igenom. Resultatet är glömt, spelet från första halvlek tar vi med oss. 4 matcher på sju dagar. MEN, något som är viktigt just nu, en match i taget! Klyscha nummer ett...

*****

Rättvik borta imorgon, kanske Pers sista chans att få spela där. Men man ska aldrig säga aldrig...
Läget i laget är väl som det har sett ut på sistone; nån med halsont, ett par kråkor och en baksida som stramar...

*****

Träning om 1½ timme, dags för en kopp kaffe.

/// 0221


Tisdagsträning

Igår var vi tillbaka i verkligheten igen. Vi hade en ganska lugn träning med fokus på avslut. Danne vilade pga sjukdom och Mikko känner av sin baksida och vilade även han. Annars deltog övriga i truppen.

Vila idag sen så tränar vi torsdag och fredag inför matchen på lördag mot Ljusdal. Avslag 15.00 på Krillan.



Helgens roligaste glömde vi nog senast.

Det hände på resan upp i Dannes kupé när det var dags att sova:


Någon i kupén säger (kommer inte ihåg vem):
Ujj Danne kan du inte släcka?

Danne: Nej fan, jag fryser.


Om Danne är mörkrädd men inte vill erkänna det så borde han kommit på något bättre kanske...

Igår ringde ju dessutom Danne till PG och meddelade att han inte kunde träna för han kände sig hängig och frusen. Prova och tänd lyset Danne!


Vi hade i alla fall tur med vädret!

Kalix-KIS 9-1 (2-0) Jaha inget bra resultat alls. Vi gör en ganska bra första halvlek och är nog bättre än Kalix då. Förstår om vissa har svårt att tro det när man ser resultatet. Beviset är väl att vi ändå hade 9 hörnor tyvärr resultatlösa och så 0-2 i baken på halvlekens sista skott.

Andra halvlek är inte lik den första utan vi är rätt pinsamt dåliga samtidigt som Kalix är bra på att utnyttja det. Dennis "pangade" in en strut från "felhållet" iaf.

*I övrigt så funkade det rätt bra på resan och vi hade kul tillsammans som alltid.

*Dessutom perfekt bandyväder med någon minusgrad och vindstilla.

*Lite älgsafari var det ett tag på söndagen, med älgar både här och där runt vägarna.

*Linus kommer bli sjuk i veckan enligt honom själv, efter att ha sovit utan filt på hemresan. Glenn sov gott i bädden bredvid med dubbla filtar...

*Någon kanske tog lite bilder från helgen som vi kan lägga upp inom en snar framtid

*Nu laddar vi om i veckan inför lördag och Ljusdal hemma!

Buss från Boden

Efter att ha blivit stående på Bollnäs station i drygt 4 timmar pga rälsbrott är vi nu äntligen framme i Boden. Buss till Kalix framför oss, en resa på 1 timme och en kvart. 2 plusgrader i Boden, femton minusgrader i Kalix på morgonen.... tur våran busschaufför fixat värme!

framme i sthlm

Hej cyberspace! Nu är vi i huvudstaden. Många vilsna köpingskillar med packning upp till öronen. Johan är hungrig.

På köpings station

Tåget är försenat, lokfel. Bra start på resan. Björken har för övrigt glömt sina bullar.

Kalix nästa....

Dåligt med uppdateringar. Ber om ursäkt för det... kanske.

Söderforsmatchen, inte mycket att säga om den. Första halvlek var ganska dålig igen och i den andra dominerar vi. Som dom flesta matcherna iår så borde segermarginalen varit större men det är 2 poäng som är det viktiga! Bäst på plan: KIS muren på hörnorna - grymt tät!

Ljusdalsmatchen uppskjuten, ohumant kallt!
Den matchen spelas nu istället söndag den 24 januari.
Spelschemat i januari ser ut som följer:

10 januari - Kalix borta
16 januari - Ljusdal hemma
20 januari - Rättvik borta
23 januari - Söderfors hemma
24 januari - Ljusdal borta
27 januari - Tillberga borta

18 dagar 6 matcher. Lägg därtill ett antal träningar. Kul med bandy!

Resa till norrbotten i helgen. Avresa lördag eftermiddag, hemkomst måndag lunch. Ska försöka få till lite blogginlägg samt ev. videoblogg så ni kan hålla kolla på KIS resa genom det avlånga landet falukorv...

Tills första videoklippet dyker upp, håll tillgodo med skönsång:





/// 0221


Köpings superform håller i sig - ny seger igår

Köpings segertåg fortsätter i norra bandyallsvenskan. Senast i raden att åka på stryk var Finspång AIK. I förra omgången slog Köping överraskande seriefavoriten Tillberga. Igår var det dags igen när Finspång kom på besök.

Stor segerherre blev lagkapten Mathias "Bissen" Larsson - som tidigare spelat i bland annat Bollnäs - med två mål. Han kunde ha gjort ett hattrick, men sköt straffen rakt på målvakten.

Köping har nu vunnit sex av åtta matcher och ligger överraskande på en delad andra plats. Det innebär att laget i allra högsta grad har chans att få kvala till elitserien.

I nästa omgång väntar tabelljumbon Söderfors, som hittils inte vunnit en enda match och släppt in 49 mål.

Finspång - som de senaste säsongerna varit ett allsvenskt topplag - har överraskat negativt och riskerar att få kvala sig kvar i allsvenskan.

Anders Fallenius
[email protected]


(saxat från Expressen 1/1 2010)


RSS 2.0