Två poäng

Hemmamatch mot Rättvik, snöoväder. Känner ni igen det? Precis samma scenario förra säsongen, utgången blev också den samma. KIS vinst och två poäng. Matchen fick spelas 3 gånger 30 min pga det ymniga snöandet och det var tre perioder som var ganska olika varandra.

I första spelade vi med stort tålamod och kontrollerade det mesta. Höll bollen inom lagen och åkte mycket skridskor samtidigt som bollen fick göra jobbet. Vi blev lite frågande efter en situation där kapten Per nästan satte en sträckt vrist i vårat mål. Var han verkligen en gul krigare? Eller klappar hans dalahjärta för klubben på andra planhalvan? Glenn da Man, mål i a-laget, på hörna! Borde skriva om honom lite oftare här på bloggen. :)

Andra perioden han knappt börja innan Rättvik kvitterade på straff. Efter sidbyte så kom svaret på frågan om Pers lojalitet. Han besvarade frågan på bästa sätt, genom att sätta bollen i rätt mål dvs. i Rättviks. 

Tredje periodens gigant: Sömsta. Tre mål på väldigt kort tid avgjorde det hela. Vilket tramp han har, börjar komma igång igen med skridskoåkningen. Riktigt kul att se! 3+1 och fixade en straff, helt ok facit.

Målskyttar: Sömsta 3, Per, Björken, Glenn



Bäst på plan (förutom Sömsta) måste ha varit domare Sjösten. Riktigt jävla bra! Stort beröm till honom för sättet han genomförde matchen på. Okej, jag tycker helt ärligt att vi fick ganska mycket med oss, men samtidigt så hade vi bättre fart under skridskorna och dom hängde ibland inte riktigt med. Det är så mycket roligare att spela med domare som håller en bra nivå, går att prata med och har spelförståelse. Humor hade han också.



LIKA SOM BÄR

 

Ron Perlman?                                              Andreas Falk?



Till sist. Till alla nyförvärv, bara att plugga in texten i våran segersång. Den ska vi sjunga fler gånger.

http://www.youtube.com/watch?v=bI-Vj_MMPlE


/// 1


Inför Rättvik...

Imorgon lördag är det en rätt viktig match.
Så. Där fick jag till det. Tack HG! :)
Laget är laddat kan jag lova efter senaste matchen, då vi visst blev totalt utspelade.

Läget i laget:

* Kapten spelar. Lite ont i knät stoppar inte Per.
* Kvirre skadad. Fotskadan gör sig påmind och han står utanför laget.
* Wester tillbaka. Fri från huvudvärken, skönt för honom och oss.



Axel. Sällan har KIS A-lags verksamhet kretsat så mycket kring detta. Nu tänker jag inte på unge herr Fredriksson utan på kroppsdelen. Dennis skadade sin på försäsongen inne i ishallen. Han skulle tackla Jocke men han ställde sig i profil så Dennis fick väldigt lite yta att sikta på och åkte således in i sargen istället. Luxation konstaterades efter undersökning och gummiband syndes i onklädningsrummet igen. Pottan hade varit nöjd.

Min axel är den senaste att krångla. Förra helgen var det vacker turkos färg. Matchade och framhävde mina ögon. Tyckte jag iallafall. Den här veckan är den rosa. Fjolligt enligt dom flesta i omklädningsrummet men snyggt säger jag. Kräver sin man att bära upp den färgen, eller vad?

Roligaste, om man kan säga så om skador, var nog Glenns. Han satt inför Finspångsmatchen och smorde in sin axel. PG frågar om han har ont och Glenn svarar att han har det. Han berättade vidare att han fick ont efter att på en jobbfest gått in i en betongvägg. FÖR TVÅ ÅR SEN! Jaa, Glenn da Man. Vilken hjälte! Gnäller inte i onödan han inte.



Nummer 6, Glenn Eriksson, Moderklubb: Himmeta IF

Ses på Krillan! Avslag 15:00, som vanligt.


/// 1


12 timmar senare är man hemma...

Jaha, förlust mot förra årets elitserielag Falun. Före säsongen hade jag nog inte sagt så mycket om siffrorna eller förlusten men fyy faan vad den svider. Dom var inte bra. Och eftersom vi inte vann kan vi inte heller ha varit så vidare bra heller. Första halvlek är bara att glömma. Deras första mål en superbjudning från min sida. Inte mycket som stämmer för oss. Inge fart i varken skridskor eller boll. Andra halvlek bjuder vi upp till kamp. Reducerar till 1-2 och Falun har ingenting. Vi kontrollerar matchen helt utan att riktigt komma till dom där vassa målchanserna. Deras 1-3 på hörna kändes så jobbigt. Sen att jag klanta till det ännu en gång hjälpte ju inte direkt...

Björkdahl målskytt på hörna för oss idag.
Bäste KISare: Dennis
Pris: Skruvdragare
Dennis: "Den är inte så stark..."
PG: "Don efter person."


Annars var väl peptalket före matchen ganska bra idag.
"Ta den i munnen" var PGs ord till oss grabbar. :)

Kanske kan ta lektioner från den här killen till nästa gång:
http://www.youtube.com/watch?v=yX39J_YyKbs


Nu tänker iallafall jag bryta ihop och komma igen. Det är så jävla trist att förlora. Det ska Rättvik få sota för, jag själv tänker då fan inte göra någon liknande match igen....

/// 1

Axel med, axel tejpad, nu kör vi!

Då är det äntligen lördag igen, vilket innebär matchdag. Sitter just nu på bussen på väg upp till Falun. Min medverkan var tveksam läste jag i tidningen. Sant med tanke på hur axeln kändes i onsdagskväll efter besök på Slottspraktiken men just nu känns den ok. Fit for fight! Tack till Slottspraktiken, Stefan och Christer, som på kort varsel kunde ta emot mig. Som Christer sa: "Om det inte blir bra, så blir det iallafall snyggt!"



Min axel är tejpad, och SNYGGT dessutom!



Axel "kvar-i-sängen" Fredriksson tillbaka efter sjukdom. Han ser trött ut men vadå? När gör han inte det. Han är taggad precis som alla vi andra. Per höll precis en frågesport bak i bussen. Stor vinnare blev av någon underlig anledning Marcus. Riggat säger vi andra. Helt sjukt. Frågor om fotboll och Marcus vinner över undertecknad, jag skäms...



Nu ringer mat-och-sov klockan. Dags att tanka på med energi för att orka kämpa ner Falun på Lugnet.
NU KÖR VI!

/// 1

Gula krigare

5-5 mot Kalix hemma. Ett slutresultat som norrbottningarna inte verkade så nöjda med men som vi i KIS är otroligt nöjda med. Ett kvitto på att vi kan om vi ger allt. Inte mycket till skönspel från våran sida sista 25 men vilken inställning. Det gav en poäng, våran första iår och det är ju dom vi spelar om.




Matchens Bzz: Domare Kesselbring. Behövs motivering? Jag orkar inte.




Citat: Fan va kul att se ens adapter spela bra...
Agge känner att hans träning gett resultat. Står tom i tidningen, Mikko har hittat formen.



Citat från dagens träning: Vad heter den där dieten där man inte äter kolesterol?
Sömsta ger sig in i Björkens och Carlas matprat.

/// 1


Premiär

Premiären avklarad. Tyvärr slutade den inte som vi hoppats på utan med en förlust. Tråkigt! Det är väl som det alltid är; laget som vinner tyckte dom gjorde det rättvist och förlorande lag tycker dom borde vunnit. Ett försök till att vara objektiv då. Vi började matchen ganska bra, ledning 2-1 och borde ha fått in några fler bollar. Istället kvitterar dom strax innan pausvilan och i början av andra är dom bättre. Går upp till 4-2 och sen får vi jaga resten av matchen. Närmare än 5-4 kom vi inte, tyvärr, även om vi pressade på för en kvittering. 6-4 får väl kanske ses som ett ganska rättvist resultat ändå. Positiva saker finns att ta med sig, så ingen fara för fortsättning. Nu är resultatet glömt och vi får gå in i en ny vecka med fokus på hemmapremiären mot Kalix.

Målskyttar: Kvist 2, Björken, Sömsta.
Pris som bäste KISare: Mikko (Pris: 1,2 kilo Marabou Polka, jeetegott!)



På vägen hem såg Sömsta varg. Kul för honom!



Bomben? Twine snörade på sig och spelade högerhalv då Axel var sjuk. Skillnaden nu från säsongen 90/91 var väl i stort sett bara att kartonghjälmen byts ut.



Kan även rapportera att Wester mår efter omständigheterna bra. Hjärnskakning blev diagnosen, inga skall- eller nackskador. Dock ont i tummen men slapp klippa upp tröjan! Krya på dig Robin.

/// 1

PS. Torres-Chelski 2-0 YNWA!

Kaptenen har ordet

Hej allihop.

Efter diverse påtryckningar från vår käre målvakt är det nu dags att skriva några ord inför den kommande säsongen. En säsong som kommer bli otroligt spännande!
Förra säsongen slutade riktigt bra för KIS och från att vara tippade i botten lyckades vi spela bra mot varenda lag i serien och höjdpunkten var givetvis den heroiska segern mot Tillberga på annandagen.
KIS hade något stort på gång men efter att ha imponerat på de flesta lag så kommer ju också de lite större klubbarna och rycker i talangerna. Därför tappade vi Martin (GAIS), Tobbe (Örebro), Linus (Falu BS), Johan (Borlänge Stora/Tuna). Jag förstår verkligen deras beslut och önskar alla ett stort lycka till i sina nya klubbar. Alla är riktigt bra killar! Hoppas dem återvänder i framtiden och spelar KIS till fina framgångar. Även Danne och Anders har valt att kliva åt sidan men är med lite då och då på träningarna och bidrar med positiva vibbar.
Det kom också som en chock när Bissen drabbades av sjukdom. Men Bissen är en riktig kämpe och det är så kul att se honom på benen igen. Skickar mina varmaste tankar till Bissen och du är alltid välkommen tillbaka och köra lite på träningarna.

Det såg därför inte så bra ut för klubben och det var länge tveksamt till spel för KIS till säsongen 2010/2011. Men jag måste säga att jag är otroligt glad att vi har folk som ställer upp och dessa personer förtjänar så stor tacksamhet. Utan dessa hade vi inte kunnat fortsätta med A-lagsbandy i Köping.

Efter att ha gjort klart med några riktigt vassa nyförvärv Martin Grändås (från Finspång), Anders Kvist (Eskilstuna), Pierre Turborn (Eskilstuna), Henrik Gustafsson (Getingarna), Stefan Apel (VSK P20) samt juniorer från egna led så började vi blicka framåt mot säsongen 2010/2011. Vi får heller inte glömma Patrik Twine som förstärker ledarstaben med otroligt bra bandykunnande. Sen vill jag även passa på att framhäva Svante och alla i styrelsen en gång till, vår lagledare och entertainer Kent Björkdahl, våra materialare i form av Mr. Falk och Mr. Peri. Utan dessa frivilliga som lägger ner så mycket tid runt laget hade detta aldrig fungerat! Tack! Sedan så får vi inte glömma alla som fortsätter i klubben och vi har fortfarande många spelare kvar av hög klass!

Jag fick reda på försäsongen att jag skulle få ta över kaptensbindeln av coach PG och jag vart otroligt överraskad och stolt. Det är riktigt hedrande  att få bära den och jag får väl ödmjukt säga att efter en säsong i klubben aldrig trodde att jag skulle få ta på mig den rollen. Jag ska ge allt och göra mitt bästa för att bära den lika bra så som Bissen gjorde i alla lägen under förra säsongen. Jag har alltid fått så bra stöd från alla i laget och från alla runt KIS. Ett otroligt mottagande sedan man skrev på för klubben förra säsongen. Stort tack! Sammanhållningen i laget är fantastisk och jag ska verkligen ge allt och kliva fram för lagets bästa, i ALLA lägen. Vi ska verkligen visa att vi inte är något strykäng som experterna tippar. KIS ger aldrig upp!

Idag (Lördag) är det premiär mot Finspång och vi har haft problem på bortais mot dem tidigare. Men idag känns det verkligen speciellt för "Nya" KIS. Vi är laddade till tusen och truppen är sånär som på intakt med undantag för Axel som tyvärr fått lämna återbud på grund av sjukdom.

Jag vågar inte tippa något den här säsongen men alla är riktigt laddade och som sagt, vi i KIS kommer ge allt hela tiden! Jag hoppas folk tar sig ner till Krillan i vinter så ska vi också visa att vi kan spela en bra och rolig bandy. Vi har något bra på gång och efter en bra försäsong börjar nu äntligen allvaret!

Vi ses i vinter!
Med vänliga hälsningar.
Per Engström


De e dags...

Seriepremiär imorgon. Match mot fin enkel bro, men blir ingen enkel match. Tufft i Östergötland, liten plan och svårt att inte bli hungrig då man måste gå genom korvkön för att ta sig till och från planen. Laget tränade idag, blir lite ändringar men dom avslöjas inte här och nu. En mindre bomb tar vi och släpper efter matchen. :)



Många är dom, experterna, som tippar hur våran serie kommer att sluta. Jag hade tänkt låta bli, men kan inte. Försöker mig på en sluttabell, tror nog att det kommer att sluta på följande sätt:

Plats 1-2.
Ljusdal och Örebro kommer att ta en direktplats och en kvalplats till Elitserien. Laget som får kvala kommer spela vidare i allsvenskan. "Light valley" har kvar samma lag som förra året, spelat otroligt bra under försäsongen och får mitt favorittips. "Pennybridge" har tappat Erik Säfström till SAIK men tagit "Nagget" från KIS. Same same but different.

Plats 3-5.
Här hittar vi fjolårets elitserielag plus Kalix. Sistnämnda kommer ta många poäng hemma, för att det ligger där det ligger, och KVBS och Falun är starka. Dessa tre lag kommer störa lagen ovanför men över en serie inte mäkta med dom. Kalix har tappat duktige halven Rintala till VSK och målvakten Pasi sitter på Haparandas bänk/buss nuförtiden. Falun har Mr Glass och KVBS försöker vinna domarnas favör genom att ha likadana tröjor.

Plats 6-9
Skutskär, Västanfors, KIS och Finspång. I sina bästa stunder kan dessa lag spela jämt mot vilket motstånd som helst. Trupperna ser dock lite urholkade ut jämfört med tidigare säsonger. Kan bli jobbigt över en lång säsong. Skutskär är svårt att veta, dåliga träningsförhållanden och tappat nyckelspelare till ÖSK men har mycket bandykunnande i sin trupp och tränare.

Plats 10-12.
Gustavsberg har en mycket klen trupp. Jimmy Limma får storspela (vilket han ofta gör) för att laget ska klara kvalplatsen. Tror dock Rättvik kniper den. Väl där är det lugnt. Har hallen en större påverkan ändå? Kommer Rättvik klättra? Finsk målkung värvad och alla vet ju vikten av en finne i laget. Typ 85kg i KIS fall. Borlänge är en nykomling med risiga tröjor. Tillbaka i division 1 nästa säsong.


Tabellen efter 22 omgångar, enligt vad jag tror, fast det är ju klart. Jag vet ju ingenting. Hur dum får man vara som ställer sig i ett bandymål, liksom...

1. Ljusdal
2. Örebro
3. KVBS
4. Falun
5. Kalix
6. Skutskär
7. Västanfors
8. Finspång
9. Köping
10. Rättvik
11. Gustavsberg
12. Borlänge



Nej, nu är det sömn som gäller. Viktigt inför match. Imorgon smäller det!!!

/// 1

Blod, svett och dårar.

Vinst med 7-3 mot Nitro/Nora. Alltså vem vill ha bandyhall när vädret är såhär bra? Spöregn i 90 minuter, 7 plusgrader och riktig tvättbräde-is. Tack till dom i publiken. Hälsning till er, sök hjälp! :) Skämtåsido men vem vill titta på bandy på Krillan när dom yttre förhållandena var som dom var? Närmast sörjande är väl svaret antagligen... Långbollar dominerade, kämpa- insatsen var bra och alltid viktigt att vinna!

Målskyttar: Kvirre 3 ( vem vare som kasta? ), Björken 2, Sömsta, Gräddsås.



Målvaktsträning ikväll. Anders "Agge" Johansson kommer aggera slavdrivare för mig och Apel i vinter. Sitter nu, 2 timmar efter träningen, med blodsmaken kvar i munnen. En del säger bra. Jag säger jävligt bra! Törs inget annat, kan ju bli ännu värre nästa gång. Först prata man med bbl/at:s utsände som sa att han visste att jag inte kan sluta, och samma träning utvecklar man sitt målvaktsspel. Såhär på ålderns kvist. Vem hade trott det i maj?



Matchens Bzzz: Linjemannen
Tar en utvisning för olämpligt uppträdande på våran junis, Tim, då han ej svängde undan en Nora spelare. Han drog ett sk. hockeystopp och skvätte ner spelaren. Lätt värt 10 minuter på botbänken. En klassiker! =)

Förresten, kommer en bild på Tim någon gång i framtiden. Tillsammans med sin tecknade vän Jerry.



Ska tvinga våran käre kapten att skriva ner ett par rader här snart. Kapten Per, vilken kille! Ni som inte har fått chansen att träffa honom har inte träffat en av dom finaste killarna på denna jord. Han är så fin. No homo! som en rappare hade sagt. Ser det framför mig, ett Krillan med läktare, publiken står och sjunger hans namn för fulla muggar.... ungefär som den här hyllningen till kaptenen i världens bästa lag: http://www.youtube.com/watch?v=HZTTj_TH9so



Förresten, någon som såg årets motorsåg i Magazin24? Sjukt bra.
"Vi har en fullgod startelva, men inga avbytare av klass."
Fan, ord och inga visor från PG.... :)


///  1

MATCH

 

KIS möter Nitro/Nora på Krillan imorgon tisdag kl 19:00.

Genrep inför seriepremiären. Välkomna!



RSS 2.0