God fortsättning!

Först och främst vill jag passa på att önska ALLA en riktigt god fortsättning och att julen varit bra med klappar och god mat. Nu är det bara det viktigaste kvar, annandagsbandyn! Men vi kommer till det lite senare...
 

GOIF Kåre - KIS 1-5 (1-1)
14 plusgrader, kan vara det varmaste jag spelat bandy i. Helt sjukt att matchen blev av med tanke på värmen och hur planen såg ut när vi anlände. Vi undrade varför vaktmästarna envisades med att använda ismaskiner istället för traktor med skrapa, då vattnet som låg på plan var över decimetern djupt. Punka höger fram på traktorn var anledningen. Vaktmästarna lyckades ändå göra planen spelbar, en eloge. Räcker insatsen för att ta del av bloggens bollar?
 
Första halvlek hade vi motvind och spelet fungerade inte alls. Till denna matchen hade 4-5 spelare lämnat återbud så en del spelare fick lite ovana roller så där kan vi ha en del av förklaringen. I andra halvlek spelade vi bättre, satte hög press med hela laget och GOIF Kåre fick slå ifrån sig mest hela tiden. Enligt deras hemsida så börjar deras spel sitta bättre. Kanske är det bara jag men klackade panikrensningar känns inte som ett hållbart spelsystem. Kämpa! Vid ställningen 2-1 hade dom några chanser men två snabba mål efter en lite sämre period av halvleken avgjorde matchen definitivt. 2 nya poäng till dom gula krigarna i det vita blåstället.
 
Bloggens bollar:
3 bollar: Marcus Kåberg
"Vikarierade på platsen längst ner i plan. Fortfarande längst på plan."
2 bollar: Hampus Bergman
"Vikarierade som lagkapten. Spåra ur helt på nyss nämnde Kåberg när denne som vanligt skulle prata med domaren och smågruffa lite..."
1 boll: Henrik Olsson
"Storebror Olsson knegar på i det tysta. Lite Gary Neville över honom, ALDRIG dålig - sällan bra."
 

 
Ikväll styrde Lagledar-Danne upp en julmiddag. Vi i laget väntade på inbjudan men det var tydligen bara bröderna Olsson som fått en. Skall tas upp vid nästa sammankomst.
 

Riktigt rolig läsning i BBL inför matchen på annandagen.
Vill bara rätta en sak. Han stod inte på läktaren utan lekte mest i snöhögen bakom mitt mål.
Känns riktigt kul att man faktiskt kan ta sig från snöhögen till isen på bara några år. Kämpa vidare G så ska du se att du får en framgångsrik, rolig och lång bandykarriär. Länk här: Från snöhögen till a-laget
 
Fler bandyinslag i den lokala pressen. Den här intervjun borde Norrlandsdödaren Grinder läsa, så han lär känna Filip ännu lite bättre. "Vem fan är" Filip Andersson är verkligen en stor talang med fötterna på jorden. Hoppas han kan fortsätta utvecklas i KIS, det vore riktigt kul att få uppleva det på nära håll. Blir han ens i närheten lika bra som storebror Henrik så har han kommit långt. Länk här: Unga talanger - Vem fan är Filip?
 

 
 
Hört sen sist i omklädningsrummet:
 
G: "-Vi hade inbrott hemma hos oss hos grannen!"
Resten: "Var det inbrott hemma hos er eller hos grannen?"
Några minuter senare kommer pappa Jonas in:
"-Riktigt otäckt, vi hade inbrott hemma hos oss hos grannen..."
Äpplet faller inte långt ifrån trädet...
 
Lagledar-Dan är mitt uppe i att styra upp laguppställningen.
Johan Karlsson: "Varför gör du kryss framför namnen?"
Dan: "Vad vill du ha för svar?"
ÄLSKAR den här mannen. Det har ni läsare nog märkt. Allt som skrivs är pga ren godhet mot denna mannen och allt jobb han lägger ner för oss i laget.
 
 

Några lag har redan sett våran starka trupp spela och en del verkar göra vad dom kan för att stoppa vårat segertåg, bla har mail skickats till förbundet. Kom över ett mail med följande citat:
 
 
 
Vi får se om segertåget rullar vidare trots detta. Nästa anstalt...jag menar anhalt: Hubbo BK!
 
/// 0221
 

GOIF Kåre away

Ända sedan serieindelning offentliggjordes har jag sett fram emot att få spela mot GOIF Kåre och idag skall det äntligen bli verklighet. 12 plusgrader, styv kuling och GOIF Kåre, en perfekt bandysöndag! 
 
Enligt vaktmästaren på Sollentunavallen är det spelbart. Massa vatten på plan men spelbart. Lagledare Dan har under morgonen haft frekvent telefonkontakt med GOIF Kåres dito. Känns bra med en så stabil pjäs vid sidan av plan! Dan står medans isen smälter. 
 
Laget i stort sett samma som sist, förutom en hel del ändringar. Jag hoppar in i kassen och ska försöka hålla Magister Karlssons klass. Blir tufft men ska göra mitt bästa. Bröderna Svensson saknas, den ena skadad och den andra hade kulturella åtaganden. Wester VABM:ar och Sömsta pre-VAB:bar. Comeback för matprat i bussen, Björken visar vägen och Carla kör. Björken skulle även gjort comeback på plan men nageltrång och risk för ammoniakutsläpp satte stopp för detta. 
 
Idag fyller ex-KIS:aren Martin Andreasson år. Grattis Martin! Som Sömsta hade sagt: Inte så långt kvar i 20-års åldern nu... 
 
Utifall ni inte känner igen G så kan det bero på att han klippt sig. Nu är hans blonda hårsvall hela tre cm kortare. Bara femton för långt nu. Victor Elander står på tur. 
 
3 timmar till matchstart. Dags att äta! 
 
/// 0221

Gästspel

Jag är mycket tacksam över att ha fått detta ärofyllda uppdrag av mr.blogg himself (Mikko Peri) att skriva ett inlägg på bloggen. Leveransen kommer inte bli lika sylvass och skarpsynt som ni läsare är vana med, men jag ska göra ett gott försök. 
 
Jag ska försöka att kronologiskt berätta om den föregående veckans händelser. 
 
Lördagen 5/12  BBW-KIS 4-2 
 
Vi börjar med BBW-matchen, som det tidigare inlägget tangerade (eller till allra största del handlade om). Det var den matchen som skulle kunnat ha kallats och blivit århundradets match och folkfest på Kristinelunds idrottsplats om det inte hade varit för vädret... Om man kort ska beskriva vädret under dagen kan man säga att temperaturen var som en försommarmorgon, regnet var som hämtat från en monsurskur i Thailand och blåsten var som en tropisk orkan som precis skulle skölja inöver land. Konklusionen av detta: inte ett optimalt bandyväder. Trots vädret så blev det ändå en folkfest. Över 700 personer hade letat sig till Krillan för att beskåda detta skådespel mellan Bissens adepter och de gula krigarna. Vilket är en otroligt bra pubiksiffra med tanke på omständigheterna.  Bissens adepter var inte ett gäng man lätt skojar bort. Meriterna i detta lag talar sitt tydliga språk. Långt över 50 SM-guld och VM-guld i bandy, VM-brons i fotboll, ett antal ATP-titlar i tennis och även ett SM-guld i boboll som bloggens grundare kunde stoltsera med. De gula krigarnas meriter kunde inte riktigt möta sig med grabbarna i andra lagets meriter. Undertecknats post SM-guld i futsal slår inte lika högt som ett VM-brons i riktig fotboll tyvärr. Så kan vi hålla på i all oändlighet, att göra mål mot WT-bandy/2010 slår inte riktigt lika högt som att göra mål mot Ryssland i en VM-final. Men trots det är vi ett gäng grabbar som har kul ihop. 
 
Matchen då? Nja, den var väl inte någon höjdare. Isen hade passat bättre för curling, vilket gjorde det svårt att få något ordnat spel på den. Men själva spelet var av sekundär betydelse av den här matchen. De två viktigaste budskapen med matchen var att visa att Krillan och bandybanan behövs i Köping. Samt att uppmärksamma Bissens enorma arbete med Bissen Brainwalk. I skenet av dessa två händelser så blev dagen mycket lyckad. I det fallet spelade det ingen roll att det regnade på tvären och blåste storm. 
 
Saxat från matchen:
- "Jag siktar på kiosken, men bollarna kommer ändå till Sibylla". Detta var hästägare Svenssons kommentar när han slog en lyra under matchen. Detta kan ge en indikation på ungefär hur mycket det blåste. 
 
- Marcus fortsätter spela fysiskt, det spelar ingen roll om han hopptacklar en spelare i EBS eller försöker tackla en före detta världstvåa i tennis. Lycka till i vinter Marcus. 
 
Efter matchen var det bankett på Hotell Scheele. Det har funnits många kända duos genom tiderna. Svenne & Lotta, Filip och Fredrik, Hasse & Tage med flera. Frågan är dock om vi inte såg den mest klassiska duon på banketten, Kent & Ola. Kent stämde upp i stämningsfull sång, där inte ett öga var torrt efter han hade briljerat med den sammetslena rösten i visornas många versar. Ola drog barnförbjudna historier på löpande band. Måste upplevas. Det kanske är ett framtida folkparksprojekt, vem vet.
 
Söndagen 6/12    Uppsala Bois-Köpings IS 4-5
 
Efter lördagens match som var av plojkaraktär, skulle den här matchen få en mer allvarlig karaktär. Det skulle bli seriefinal mellan KIS-Uppsala BoiS. Matchen gick av stapeln på den klassiska bandytiden 18,45, i Relita-hallen i Uppsala. Avresan gick från Köping 15,00 prick. Detta för att undvika den minst sagt stressiga uppladdningen mot G/T76 från någon vecka tidigare där vi endast hade drygt 30 minuter att byta om till matchen. På vägen mot Uppsala plockade vi upp ett gäng Västeråsare vid Hälla som plikttroget stod och väntade på bussen när denna kom inrullande på parkeringen. Efter ett kort stopp fortsatte färden mot Uppsala. Väl framme i Uppsala skulle det finnas tid att byta om, drygt två timmar innan matchstart var vi på plats, vilket innebar att det inte skulle bli en repris på Stockholmsresan två veckor tidigare. Skönt tyckte nog de flesta. Framförallt vår kära lagledare Dan som slapp stressa med målvaktströjor, bananer, matlådor och laguppställningar denna gång. 
 
Matchen bestod som vanligt av två stycken halvlekar. Men under den här matchen blev dessa två skillnaden mellan dessa två halvlekar mycket påtaglig. Första halvleken spelade BoiS mycket bra, eller så var det KIS som inte hade en av sina bättre halvlekar. Tror sanningen ligger någonstans mellan dessa. Köpingspojkarna kom inte alls upp i nivå, vilket även visade sig i resultatet. I andra halvleken var det ett annat lag som kom upp med gula dräkter. Det var en helt annan fart och frenesi i spelet. Detta visade sig även på resultattavlan. Från 2-1 i halvtid vände KIS till 5-4 efter full tid och vilt segerjubel utbröt. Skönaste vinsten för i år, roligaste matchen för året och högsta segersången för året. Kul.
 
Bollutdelning:     
Tre bollar: 
Dan Olsson. Till dagens match hade Dan lärt sig hur värmeskåpen fungerade. Trots att det var pasta så envisades Dan med att lägga in pastan i värmeskåpen så att spelarna skulle få varm mat efter matchen. En eloge till Dan. Det förtjänar naturligtvis tre bollar. 
 
Två bollar: Anders Kvist. När man gör tre mål förtjänar man egentligen tre bollar, men Dans insats går ej att förminska. Därför blir det endast två bollar till Kvirre den här matchen. 
 
En boll: Mikko Peri. "Vi skulle kunnat spela utan målvakt, så dålig var jag" sa Mikko efter matchen. På Köpings is hemsida stod det att Mikko Peri storspelade. Går det att komma längre ifrån varandra i betyget efter en match? Jag håller dock med hemisdan och stämmer in i hyllningskören till Mikkos insats med flera matchavgörande räddningar. Detta belönas naturligtvis med en boll. 
 
Onsdag 9/12   KIS-Norrtelje 10-2
Onsdagen den 9/12 var för längesen uppskrivet i almanackan för julbord med jobbet. Men vad gör man inte för att få tillbringa en onsdagkväll på Krillan med Köpings is. Julskinkan och sillen fick vänta, istället blev det klubba, boll och en bandyplan. I första halvleken såg det dock ut som att hela Köpingslaget var och käkade julbord istället för att spela match. Spelet gick lite i stå. Det ska väl även till spelarnas försvar tilläggas att det var ganska svåra förhållanden att spela bandy på, med många plusgrader. Vilket gjorde isen ganska svårspelad. Efter 39 minuter tyckte dock Glenn att julbordet skulle vara över för den här gången och gjorde 1-0. Sedan flöt det på till halvlekens slut och i halvtidsvilan stod det 3-1 efter mål av Hampus och Kvirre. Andra halvlek kändes mest som en transportsträcka emot slutsignalen. Slutresultatet skrevs till 10-2 
 
Bollutdelning:
Tre bollar: Anders Kvist. Efter att endast ha fått två bollar senast så förtjänar fyramålsskytten tre bollar denna match. 
 
Två Bollar: Marcus Kåberg. Efter 28 skottförsök första matchen och sammanlagt 53 under de inledande omgångarna fick han äntligen göra mål. Försmädligt nog var det genom en rakning, inte genom ett stenhårt skott som den burduse backen hade önskat. 
 
En boll: Victor Elander. "Var det ditt första hörnmål någonsin, Marcus"? Skönt att junisarna sätter seniorerna på plats. Respekt är överskattat. 
 
Söndag 13/12    KIS-AIK 10-1
Referat i kortform: 
-Upplagt för folkfest. Kom 102 personer (folkfest för Krillan?)
- Bästa bandyvädret för i år. 
- Bästa matchstarten för i år. 
- Det var kallt. 
- Typ så. Varken mer eller mindre. En dag på jobbet. 
 
Bollutdelning: 
Tre bollar: Dan Olsson. Efter några dagars sjukfrånvaro var lagledaren med stort L nere på Krillan igen, kul för alla inblandade. 
Två bollar: Anders Kvist. "Kvists målshow fortsätter" som lokalpressen uppmärksammar det. Klart att det förtjänar två bollar. 
En boll: Henrik Olsson. Får denna boll genom en spetsning av högsta klass som renderade i en straff. Nedtagningen i samma situation var dock av den högre skolan, det märks att gammal är äldst. 
 
Nu är gästspelet för den här gången slut. Vem vet, det kanske blir ytterligare gästspel. 
 
// # 1 Johan Karlsson 
 

KIS-Bissen Brainwalk Allstars

Jaha, då var dagen här som många runt omkring Köping och hela landet har väntat på....lördag!
Match för KIS mot Bissen Brainwalk Allstars. Helga har förhoppningsvis dragit förbi så vi slipper trombonvindar på Krillan. Eller som kära Bissen sa en gång i tiden: "Det blåser 14 m/s och storm".
"Man kan inte skylla mycket på hjärnblödningen" som han själv skrev i ett sms nyligen, då han varit inne och läst gamla inlägg i bloggen om upphittade nycklar under hans motorhuv.
 
 
Dags igen för Bissen att spänna musklerna på Krillan!

 
På plan kommer KIS egna stora och tunga skyttekung Johan Björkdahl att göra comeback. Ryktet säger att han fick sin vikt som nummer på matchtröjan. Fick rapporter om hur hans träning gick i tisdags. "Han såg rätt så snabb ut i ett anfall... men sen va han tvungen att sätta sig och vila." Tur vi är många avbytare idag!
Han kommer kanske inte lämna bänken då hans vapendragare i köket och bussen, den eminente Mikael Carlström, finns med som materialare. Kan bli en hel del matprat och missade byten pga det. Bjuder på en bild på ett konstverk jag fått från Zocke. (som för övrigt är väldigt upprörd över att vara petad)
 
"Carla kör och Björken visar vägen"

Nu är det dags att ta sig neråt Krillan. Samling 4,5 timme innan match är inget man direkt är van med, dock är man inte van med äran att få representera Bissens Allstars heller.
 
Idag ska vi visa Köpings kommun att Krillans bandyplan behövs!
#räddakrillan #tillsammans
 
Vi ses klockan 15.00!
 
/// MP

RSS 2.0