#skärpning


Som jag borde förstått så har Zocke svårt att hålla sig ifrån allt som har med sociala medier att göra. Jag får höra ett och annat om att det uppdateras för sällan här på bloggen. Som jag brukar säga, skit ska skit ha! Jag tar åt mig av hans kritik och försöker härmed leverera några rader, något oftare.
 

 
 Tack till Getingarna som verkligen försökte skapa stämning i betongarenan. Hoppas verkligen ni kommer till Krillan på måndag. Lovar att dom gula krigarna ska göra sitt yttersta för att resultatet ska bli annorlunda.
 
 

 
Läser om Sveriges 25-mannatrupp till VM. En Martin finns med men med efternamnet Johansson?! Va f**, felstavat eller? Andreasson till landslaget! Ingen Simon Jansson heller. Tråk-Franco. 
 
 

 
Igår fick vi ledigt från träning men jag kände för att få några extra skott på mig så jag lurade ner några vänliga själar för att sysselsätta mig. Glenn kommer ner med en påse från McD och frågar Dennis vilka som är här. Dennis berättar varpå Glenn utbrister: "Aha, vi som inte har något liv...."
 
 

 
Nagget tillbaka i KIS. Mycket kul för bägge parter. Ska bli kul att se nummer 27 dominera sin höger kant.
 
 

 
Marcus sköt ett skott rätt i röven på Kingen. Satt som ett smäck! Finns bildbevis på bollmärket. Beroende på hur man bemöts i framtiden i omklädningsrummet så kanske sådana bilder börjar florera här i cyberspace....
 

 
Träning imorgon kl 12. Matchstart på Nyårsafton klockan 13.00. Vi ses väl på Krillan?! Finns väl inget bättre sätt att börja avslutet på detta år än att kolla bandy. Väl mött!
 
 
 
/// # 1

Heja Kent!

Många är dom som jobbar i det tysta i föreningar, så även i Köpings IS Bandy. Det är dom som får det hela att gå runt men dom blir aldrig uppmärksammade. Jag hoppas att vi i spelartruppen visar er den uppskattning ni alla ska ha, ingen nämnd och ingen glömd, för jag vet att vi alla verkligen uppskattar det jobb ni gör för oss och föreningen!
 

Jag tänkte lyfta upp en person nu dock som är en väldigt färgstark profil och som verkligen ger järnet för KIS och oss grabbar i laget: Kent Bertil Björkdahl. En spontan...
 
I onsdags så opererade han sin rygg. Han har länge gått med smärta i både rygg och höft men kämpat på ändå. Försöker nu sammanfatta vad han gör en normal träningskväll: Cyklar ner på Krilan, gör rent kaffebryggaren och svär, sätter på kaffe, hänger upp träningströjor och svär lite till, städar golvet, går ut med soporna, städar toaletten och svär, nu har grabbarna sakteliga komma ner så då sitter han ner och svär lite med någon, träningen drar igång och Kent ut och plockar bollar, taskig höftkula och ond rygg men går på sen blankspolade isen ändå, "Jag har isbroddar, dom ligger därinne....", in och sätter på bastun, fixar en kanna kaffe till (ibland), diverse utrustning skall in från isen och ställas på rätt plats medans alla grabbar bara går av plan, sen väntar han ofta till sist och låser efter att sista slashasen tagit sig ut, hoppar på cykeln och hojar hem över hala vägar och snöhögar. Ungefär sådär brukar en kväll se ut, sen hur mycket han städar och donar på dagarna vet nog bara han. Skulle jag göra hälften, skulle jag nog få uppsöka läkare för utbrändhet. Dagens ungdomar är lata.
 

Igår efter att dom flesta lämnat det underbara bandykomplexet på Krillan så skulle Kent snällt sudda ut taktiktavlan. Då utspelar sig följande scenario och konversation:
 
Kent börjar sudda och märker snabbt att det svarta sitter kvar:
- Vem fan har ritat med fel penna?! Jävla pundhuvud.
Han sprutar på lite sprit och går för att hämta papper.
- Det var Micke Carlsson säger vi som sitter kvar.
- Var det Micke Carlsson??! Ta hit såna jävla amatörer....
 
Ja, som ni ser så är Kent hård men rättvis. Heja Kent!

Jaha, eftersom dom där indianerna hade fel så lär jag börja rusta för jul. Ett par klappar till ska inhandlas och sen skall jag nog försöka slippa laga mat på hela helgen. Ska nog inte vara så svårt, ligger en pizzeria i grannhuset....
 
/// # 1

Vi föll mot Falun. Framåt...

 
Det som på förhand kändes som att "det här kan vi bara inte förlora" gjorde vi. 3-6 mot Falun är dock ett fall framåt. Många spelare var väldigt laddade och lyckades hålla sig på rätt nivå, det var en av många positiva saker vi tar med oss från matchen. Nya spelare, gamla spelare på nya positioner, nya rutiner - med facit i hand hade det kunnat gå riktigt illa. Wester fick hela sin värld vänd upp och ner då löpningen innan isvärmningen blev inställd och trots över 600 elitseriemål så är det inte lätt att spela i tröja nr 16....
 

 
GRATTIS MARTIN! Köpings fd libero tillika svenska landslagets kommande fyller år idag. Hurra!
 

 
Jag har blivit med twitter. Förstår inte mycket. Får helt enkelt hålla mig till det här... #hashtag
 

 
Träning imorgon, sen blir det inget förens den traditionsenliga juldagsträningen. Efter det är en av höjdpunkterna på året, annandagsbandy! Två saker kollar man alltid upp när dom släpper lottningen av serien: Vilka möter vi på annandagen och när åker vi till Norrbotten. Jag är så otroligt taggad, någon som är sugen på att köra ett extrapass i helgen? Såg att isen vid Himlabacken var uppspolad.
 

Jag tog idag mitt ansvar och ser till att återväxten för sporten bandy får en ärlig chans.
Årets julklapp i Edsbyn, "Pekbok för blivande bandyspelare", finns att beställa på Bissens!
 
Här kommer även min BBW-utmaning:
- 20 kr för varje straffräddning (40 kr hittils)
- 1 kr för varje personligen insläppt mål (19 kr hittils)
- 50 kr för varje påbörjat kilo jag väger över 85 dagen för BBW.
Någon annan i laget/klubben som är med på den sista utmaningen?
Flera som borde det i alla fall. Jocke Falk, pratar inte om dig! :)
 
Det var allt för mig. Nu sova. Jobba några timmar och sen träning. Får inte glömma en sak... sätta på bastun!
 
 
/// # 1
 
 

Nystart, nyförvärv och bojkott

Var ett tag sedan jag skrev något här och då känns det väl passande med ett Hej!
Varför väljer jag då att skriva nu? Jaa, det har hänt en hel del det senaste dygnet runt Köpings IS Bandy. Vi kan väl försöka att få en kort sammanfattning av allt - och ingenting....
 
 

 
Vi har sedan seriepremiären haft en resultatmässigt motig säsong.  Vi har i flera matcher spelat stundtals bra bandy men inte räckt till i allt för många. Flera resultat har varit i överkant, vilket inte är allt för roligt. Det finns ingen anledning att tänka på detta nu, utan nu blickar vi framåt med tillförsikt. Tyvärr har denna dåliga trend gjort att förändringar måste göras och en förändring är att Patrik Twine inte längre är våran huvudtränare. Absolut INGEN skugga skall falla över hans insats, vi har påbörjat denna resa tillsammans och vi som lag är tillsammans ansvariga för vad som presterats. Vill härmed tacka Skottlands meste landslagman Patrik Twine för allt han gjort för klubben, hoppas vi träffas på golfbanan i sommar och kan ta en runda under trevliga former. Men tänk inte mer på det nu....
 
 
Ny tränare - Anders "Änsen" Carlsson. "Esset" som Sömsta snabbt döpte honom till kommer närmast från Västerås där han med framgång tränat deras juniorlag. Som spelare var han en målvakt som enligt mig tillhör bland dom bästa genom tiderna (lite smör fungerar alltid.... Okej, Micke Forsell i Boltic var GUD när jag var liten). Till sin hjälp kommer han att ha Nils "Nisse" Fredriksson, känd som mångårig far till Axel, samt Carla. Dessa herrar kommer att få en närmare presentation i framtiden här på bloggen. 
 
 

 
Nya spelare har också anlänt till vårat hemtrevliga omklädningsrum på Krillan. Vi börjar med ett lån:
 
- Pierre "Pirre" Turborn
Spelade med oss två säsonger och gick inför denna tillbaka till EBS av en okänd anledning. Finns liksom ingen mening till denna flytt, men han är lika välkommen tillbaka i KIS för det. Dessutom så klär han mycket bättre i gul/svart (Källa: hans mamma).
 
- Tobias "Zocke" Johnsson
Han är minst lika mycket legend i dom sociala medierna som det sista nyförvärvet är på bandyplan. Ett geni bakom tangentbordet som ofta skriver det han tycker och tänker. Fyller ut den gula tröjan väl och ser till att den tunna truppen får lite bredd. Kommer att överraska positivt på många tror jag, blir inte förvånad om han kommer att ha ett målsnitt på närmare 1,5 mål per match.
 
- Michael "Micke" Carlsson
 82 A-landskamper 6 SM-guld och ett VM-guld.
 

 
Nu kommer jag försöka att hålla liv i den här bloggen. Sån inspiration och sug efter bandyn som jag fått från att ha träffat alla nya kommer förhoppningsvis även hjälpa skrivandet. Om det går troll så har jag en liten aning om att Zocke kan hjälpa till. Kanske även Grinder ska få tillgång till tangentbordet någon kväll.
En annan anledning är att ni bandyintresserade läsare nuförtiden inte har så många alternativ längre. En "tidning" blev visst ledsen i ögat igår. Mer om detta kanske kommer senare, vi får se på vilken nivå dom vill lägga sig...
 

 
Till sist en liten filmsnutt där våran nya tränare iklädd en stickad tröja med härlig färgkombination levererar ett utkast till Kingen som mycket oväntat missar i friläge...
 
Det var allt för denna gången. Hoppas ni läsare kommer ner på Krillan imorgon och ser på när "nya KIS" tar sig an knätofsarna från Falun. Tid 19:00. Vi ses.
 
Tack för mig - HEJ!
 
 
/// # 1

RSS 2.0