Revanschsuget KIS mot KVBS

Efter förra helgens debacle är det ett revanschsuget KIS-gäng som samlas på Krillan i eftermiddag! Förra helgen varvades med bra och dåligt spel där det sistnämnda numer är glömt. I veckan har detaljer slipats och det har varit bra fart på träningarna.
 
Vi är väl medvetna om att det kommer spelas en tuff match på Krillan idag. KVBS är ett bra lag med många skickliga spelare. Dock visade vi i en träningsmatch på försäsongen att vi absolut matchar KVBS lag och segerförhoppningarna är som alltid höga i denna trupp! Vi ger oss aldrig!
 
Från serietopp till bottenplacering, det svänger fort i bandyn! Idag ska vi dock klättra uppåt i tabellen!
 
Nu är det bara att skölja ner maten och bege sig till samlingen, lördag och match. Finns inget bättre! Laddningen är på topp!
 
/18 - som ska hålla sig på planen idag.

Helgens spelande resulterade i två förluster

Det blev ingen lyckad helg för KIS-gänget med två förluster som följd. Fredagens match mot Borlänge slutade med en 7-5 torsk efter en dålig första halvlek. I andra halvlek spelade vi upp oss rejält och hade Borlänge på gaffeln. Tyvärr fick vi inte krypa närmre än två mål vilket säkerligen skulle rendera i en kvittering. Borlänge var faktiskt pressat under stora delar av andra halvlek. Borlänge är dock ett bra lag som kommer göra bra ifrån sig denna säsong. Dock är det surt att vi inte lyckades spela bättre i första halvlek för då är jag säker på att resultatet kunde blivit ett helt annat.
 
I gårdagens match mot Haparanda var vi mycket bra med i 30 minuter av första halvleken. Sen rullade tyvärr några skitmål in och vi lyckades inte resa oss. Vi krigar på men får inte den utdelningen vi behöver och under några olyckssamma minuter i andra halvlek trillar tyvärr för många bollar in. 8-2 känns onödigt för tycker ändå att det är något i överkant.

Tyvärr får undertecknad ta på sig två mål och det är inget man är stolt över. Undertecknad la även fokus på dem i randigt för mycket igår och det är BEDRÖVLIGT av mig. Men det är PINSAMT hur det kan tas 125 utvisningsminuter i en match som inte ens i närheten var ful. Kompensationsutvisningar till höger och vänster, folk som skriker och klarar sig, andra öppnar käften och åker ut. Vart finns nivån? Det finns inte tillstymmelse till att hålla dialog med oss spelare. Orkar inte med detta mer alltså. Sluta blås sönder matcherna! Låt oss spela! Detta bottnar inte i enögdhet utan det är samma visa varje gång, för båda lag på planen.
 
Nu är det bara att låta besvikelsen rinna av sig och fokusera på spelet nästa gång. Nästa helg är det viktig match igen!
 
/18
 
 

Next up, Borlanche borta!

Borlänge betyder hemtrakter för mig. Dalarna kommer alltid ligga en varmt om hjärtat. Men imorgon är alla känslor för Dalarna utraderade. Imorgon kommer hela gulsvarta armen att kriga tillsammans för att slå tillbaka Borlänge. 
 
Vad vet vi om Borlänge då? Som stad bjuder dem upp med köpcentret tunatutten. En ruggigt stor bangård för en herrans massa tåg. Snart kommer dem även stoltsera med ett stort blågult IKEA. Som lag vet vi egentligen inte så mycket mer än att dem tuffade hem en försäsongscup i Rättvik. I år är dem dessutom nykomlingar i Allsvenskan Norra vilket egentligen inte betyder ett smack. Norra är superjämn denna säsong vilket kommer leda till att alla slår alla. Sist Borlänge var uppe i Allsvenskan vart det uttåg direkt, dock känns det som att de växt som lag och där organisationen numer är av strukturerad art. 
 
Sist vi var uppe i Borlänge torskade vi i en blytung snömatch. Imorgon lär vädergudarna ha lekstuga och bandyn får spelas med bästa möjliga förutsättningar. Det blir säkerligen tight och tufft, men vi har bra vind i seglen och åker upp med höjda huvuden. 
 
Axat från träningen idag:
 
Twine beskriver hur vi ska dra in målen och minska planstorleken inför tvåmålet. Då utbrister en iaktagande Karlsson, va? Ska vi inte köra något tvåmål idag? 
 
Nyförvärven får overaller, frågan dyker upp om alla dessa fått en varpå Sömsta säger nej. Avd. nya nyförvärv.
 
Vidare...
 
Mikko gör ytterligare ett gästspel på träningen. Tar 20 av 24 skott, bänkar 80kg efter träningen och dömer ut Kåberg i visir. Avd. comeback
 
Ingen kan ha missat vad Carla och Skyttekungen ska äta efter matchen imorgon. 
 
Imorgon kör vi, två friska och skönsång ackompanjerat av Kent Björkdahl på vägen hem hade suttit förträffligt på en fredagsafton. 
 
/18 

Seger med 6-1 i premiären!

Det är inte varje dag de gula krigarna stoltserar med serieledning! Då är det tillåtet att njuta hela lördagskvällen! Efter försäsongens debacle utan segrar var det inte många som trodde på en bra start för KIS. Tur att stämningen inom laget alltid legat på topp! Kapaciteten finns i de gula krigarna och i dagens match visade vi prov på en oerhörd kämpaglöd och vackra anfall!
 
Men vilken is sen, bra jobbat vaktmästarna! Att spela bandy under dessa förhållanden är en njutning!
 
 
Det är svårt att framhäva någon extra idag då ALLA gula krigare presterade stor bandy! Johan Karlsson får ändå en liten slant av mig för hans fina räddning vid ställningen 3-1. Måste även nämna Glenna på backen, han var överallt i andra halvlek. Tenniskungen!
 
Oerhört skönt att vi även får utdelning på våra anfallskombinationer. Tidigare säsonger har vi fått jobba oerhört hårt för att få in bollarna. Nu rullade vi boll väldigt fint vilket även gav utdelning, dessa mål är alltid viktiga inför fortsättningen!
 
Bra domare i dagens match! Det är inte alltid dessa får cred, men idag segrade bandyn. Kul med domare som tillåter tufft spel och som kliver in och stävjar eventuella dumheter. Även mycket MYCKET bra med domare som kan föra en dialog med oss spelare. Det är tyvärr lite för ovanligt i dagens bandy. Låt oss visa känslor, men förklara gärna domslutet efteråt är rådet från en under match adrenalinstinn och hetsig nr 18.
 
Nu gäller det bara att njuta för på måndag börjar allvaret igen och uppladdningen inför nästa helg. Då står Borlänge och Haparanda på tur. Tuffa matcher där det krävs minst lika stort hjärta, bra spel och kämpaglöd som idag.
 
Tack för idag grabbar, tack även de 110 tappra som stöttar oss från sidan!
 
/18
 
 

Äntligen seriestart!

Tyst kring bloggen igen, finns egentligen inga ursäkter men efter konverteringen från studentliv till arbetsliv så lägger jag ändå skulden på tidsbrist. Först av allt vill jag passa på att gratulera EBS till segern i veckan med 3-2. Inget att vara stolt över såklart, i en prestigefylld match, men det gäller att vara en bra förlorare. Nästa gång får ni käka upp det EBS!
 
Försäsongen har inte direkt rosats av de gula krigarna, inte en seger, vilket såklart inte är kul. Men det känns som dessa matcher ändå bara varit ett respass in mot seriepremiären som nu äntligen drar igång! ÄNTLIGEN ALLVAR! För en vinnarskalle som undertecknad är, så känns det oerhört kul att det blir tävling på riktigt igen! Klubban var nära att läggas på hyllan inför säsongen, men hur tänkte man där egentligen? Bandy är passion!
 
Det finns heller ingen anledning att överanalysera träningsmatcherna. Vi har ändå varit med i flera av dem, spelat bra och stämningen i laget kunde inte varit bättre. Det är nu serien startar och det är här och nu som vi ska prestera.
 
Rond 1 i Allsvenskan Norra spelas i dag (läs lördag) hemma på Krillan mot Nyborg. Ett lag som både är Nykomlingar och Norbottningar, Inte så bra koll på detta gäng, men rykten säger att de är ett hårt kämpande lag som säkerligen kommer bjuda upp till tuff dans på lördag. Det innebär att skyttekungen måste slänga ifrån sig vispen och ta fram bössan istället. Men tänker skyttekungen bara på en god och mör hjortfilé lär vi nog se han mer än ett par gånger i målprotokollet. Hur som helst, idag gäller det att lyfta fram KIS signum, kämpaglöden och krigarinställningen. Då är vi svårslagna, speciellt på Krillan, det ska Nyborg få bekänna under denna lördagseftermiddag.
 
 
 
Bloggen har även snappat upp övriga händelser under veckan. Första händelse att rapportera om är Mikko "Mr. Superkropp" Peris  återbesök i klubbens utomordentligt vackra faciliteter. Han verkade glad, lycklig och harmonisk. Mikko slog sig ner i foajen, började förtära ett Supermeal och småsnackade med grabbarna. Gruppen kunde nästan känna lukten av comeback. Förutom två personer, herrar vid namn Carlström och Björkdahl. Dessa två individer kan av agerandet att döma bara känt lukten av bacon. Har aldrig sett Carla så vattnig i mungiporna någongång. Eller jo, så fort Kent öppnar kanelgifflarna förstås. Man kan ju nästan tro, baserat på obeserverad konsumtion att Carla föddes på kanelbullens dag.
 
Sömsta har verkligen lugnat ner sig vad gäller den interna floskeltoppen. Dock finns fortfarande ljusglimtar kvar att hämta signerat Sömsta. I somras fick han med sig Twines bilnycklar hem. Efter torsdagens träning höll han nästan på att klippa Mikkos front på bilen.
 
Vi kan också meddela läsarna att Jocke Falk fortfarande inte drabbats av halsfluss. I år verkar han starkare än någonsin, till och med immunförsvaret har tuffat till sig med åren! Det händer grejer i omklädningsrummets junishörna!
 
 
Twine är tillbaka från hjärnskakningen.  Mr. kan inte bestämma sig för sin vikt, 86,2 - 86,5 - 89,5 - 91,4 - 91,2 kilo Björkdahl proppade Twine olyckligt. Vi är glada att det gick bra med båda! Mest för Twine som vägde litt lätt i situationen, konstigt? Efter detta trodde de flesta att det skulle uppstå en schism mellan tränaren och kaptenen. Dock kan bloggen visa denna nytagna och kärleksfulla bild och därmed bevisa motsatsen:
 
 
Kom gärna till Krillan idag kl 15.00. Köp KIS-tipset också! Sista chansen! Vi ska bjuda vår publik på en bra match och två poäng! Det går jag i god för.
 
Laddad 18 bakom tangentbordet.
 
 
 

RSS 2.0