Inte som man tänkt sig

Bloggen ber om ursäkt, den är stark i medgång men måste bli bättre i motgång.



Cupen blev en besvikelse. Resultatmässigt samt spelmässigt. Bara ta nya tag. Personligen är jag väldigt besviken då jag hade fler utvisningar än räddningar, men va fan. Kampen går vidare. Patrik Twang o PG får ta fram piskan sista veckan innan seriepremiären.



Is på Krillan, läktaren på plats och nytt plank. Vad är det som händer? Minns inte när isen senast var klar så här tidigt på året. Måste varit på den tiden OK-cupen fortfarande spelades på Krillan, typ 1988 kanske? =)
Stor eloge till vaktmästarna och vädergudarna. Nu ser prognosen mindre gynnsam ut dock, plus 10 i helgen... Vädergudarna jävlas bara med oss bandyspelare.



Träning ikväll och sedan en spelledig helg. Tanken var att en match skulle spelas på lördag men den är nu flyttad till tisdag. Återkommer med tid och plats.



/// 1 (Det jag brister i talang kompenserar jag med vansinne!)

Halvvägs...

5-5 mot Jönköping på fredag kväll och 2-1 mot Kareby på lördag förmiddag.
Vi har spelat två av fyra matcher i cupen och vi är fortfarande obesegrade på försäsongen. Matchen mot Jönköping är jag helt fel person att recensera av förklarliga skäl. Spela ju inte hela matchen heller...

Mot Kareby så var spelet ok, tendenserna bra men skärpan saknas. Passningarna sitter inte riktigt och då flyter inte anfallen på så bra heller. Stefan gör en kanonmatch i kassen. Även Jocke Falk fick beröm av Coach Twine:




* * * * *

Resan hit gick bra. Mat i Götene, precis så smaklöst som vi förväntade oss. Efter maten så fick barnen besöka LEKLANDET. Jocke och Axel tog chanser direkt. Marcus var för lång. Genom Lidköping, via Trollhättan, till Ale Arena.
Vi bor på Nordiska Folkhögskolan. Snorresalen är stängd, liten besvikelse. God mat, trevliga rum. Kexdagen idag, blev ett par Ballerina till kaffet efter köttfärslimpan. Vi har det bra här nere på västkusten, vädret är dock hemskt, 4 grader och regn.

/// 1

PS. Kaptens ord kommer ikväll...


Dags för cup

Jaha, då är veckan träningar avklarade. Så talar vi inte mer om dom...

****

Senaste åren har Edsbyn fått besök av dom gula krigarna men iår styr vi västerut, mot Surte. Absolut inget ont om cupen i Hälsingland men det ska bli kul att prova nåt nytt. Knåda däremot, det kommer vi definitivt sakna. Dock kanske bra för vissa.... Björken, tänker på dig. :)

Jönköping, Kareby och Frillesås skall vi möta.
JB vet vi att vi kan slå, mot Kareby blir det internmatch (KIS mot KIS) och Frillesås vet ju hur en bandyboll skall slås. På söndag blir det placeringsmatch och enligt pessimisten Kent så spelar vi första matchen, det skall vi då fan bli två om. Final är målet! Avresa på fredag kl 15. Två minibussar och några bilar skall föra oss till Sveriges framsida... eller är det baksida?

****

Under helgen kommer vi(jag) försöka att blogga så mycket som möjligt och ni har även möjlighet att följa oss live via cupens hemsida. Länk finns på förra inlägget. Liveblogg under match kan jag lova att det blir det inte. Kolla gärna in vad Karebys ass.tränare tror om cupen, Köping som segrare. Hoppas han får rätt

****

Till sist, en efterlängtad comeback:

KISTIPSET

Kommer finnas tillgängligt från och med imorgon. Under helgen blir det kanske svårt att få tag på något men vill man så går det. Tar med mig ett par till cupen. Tipset ser precis likadant ut som förra året, förutom att matcherna naturligtvis bytts ut mot årets. 100 spänn kostar det, 2500 till vinnaren. Kontakta någon ur A-laget för att få tag på ett tips, eller skriv en kommentar här så kan jag se vad jag kan göra.


/// (022)1




Obesegrade

Vinst mot Skirö med 5-4.
Målskyttar: Kvirre 2, Grändås, Björken, Eric.
Kvirre avgör med 45 sekunder kvar med en riktig kanon på hörna. Skönt, alltid roligt att vinna.
En höjdpunkt från matchen var Henkegurras friläge där hans fotbollstakter verkar sitta kvar då han plötsligt bestämde sig för att försöka glidtackla in bollen. Inte ok.
Spelet var sådär, ok framåt då vi skapa mer chanser än motståndarna men defensivt kan vi bli bättre.

"Grändås sköt ett skott som inte har ramlat än..."
Sömsta berättar lite andra höjdpunkter

***

Två träningar i veckan och sen på fredag åker vi till västkusten. Cup i Surte.
Det blir en tuff helg med fyra matcher mot bra motstånd. Vi siktar naturligtvis på cupseger.

***

Is på Krillans bandyplan slutet av vecka 43. Låter trevligt. Nytt plank på G. Snyggt!
Läktaren är borta. Hoppas den inte kommer tillbaka. Livsfarlig och kall. Bygg nytt.


/// 0221

PS. Kommer ligga på nyförvärven lite i veckan och tvinga dom printa ner ett par rader på bloggen.

Järnkaminerna krossades...

Helgens första träningsmatch avklarad. Vinst mot Djurgården med 9-3 (5-1). Målskyttar: Grändås 2, Wester 2, Kvirre 2, Per, Björken, Dennis. Spelet var inte bländande i första halvlek. Mycket långt lag och individuella misstag i första halvlek. Snudd på kaos. Andra halvlek bättre spel, mer tålamod och fler kombinationer.


*****

Kul med hejarklack i ABB. Det kanske inte var den fagraste samlingen av järnkaminer men ändå. Stort att stå upp för sitt lag en fredagkväll....


*****

Nu lämnar jag över tangentbordet en stund till ett nyförvärv, Martin Grändås, som får berätta lite kort om sin första tid här i KIS:

tåget går...


*****

Då tackar vi Grändås för denna gång, kommer förhoppningsvis mer senare. Nu ska jag köra ner honom till station! Tack för mig, hej.


/// 0221


Bliire nåå eller?

Jaha, säsongen 10/11 är igång men det är inte bloggen... för jäkligt kan jag tycka!

Laget är igång och tränar för fullt och vi har även hunnit med tre matcher. Obesegrade är vi! Kort om matcherna:

* KUL att junisarna varit framträdande; Jocke, Marcus och Axel.
* Nya backen Pierre är STENHÅRD och skjuter ännu hårdare.
* Muren på hörnorna är omutlig. Äntligen... förtroendet för målvakten måste vara på noll. :)
* Spelet är stundtals bländande, stundtals skit. Precis som det ska vara på försäsongen!
* J&J FOTO, grym från början. Hur bra ska bilderna bli iår? ;)

Ny kapten för iår, Per Engström. Mister Meadowstream är ett självklart val, ödmjukheten själv och pushar allt o alla, i alla lägen. Kommer bli kul att se honom gå i bräschen i vinter! Heja Per!

Sömsta says:
" Man ska inte kasta glas i glashus"
" Man skulle ha likadana dagar som Tomas, sover 18 timmar o är vaken i 2...."
" Han pratar engelska som dom från Afrika, du vet som jamaicanerna."

Sömsta har gått ut stenhårt den här säsongen kan man säga, hoppas låret håller!

Bloggen kommer antagligen leva vidare, vi får se i vilket format. Vad tycker ni?

/// 0221 (eller vad det nu blir för nummer iår...)

RSS 2.0