6 i baken...

...redan efter 45 minuter var väl inte direkt vad jag hade tänkt mig innan matchen mot Falun. 9 totalt. Länge sedan jag skämdes så över min insats på bandyplan. Men men, nu får vi glömma det och se fram emot onsdagens drabbning mot UNIK.



Falun gjorde sin bästa match för säsongen enligt dom själva. En liten tröst trots allt, för vi i KIS vet att vi kan bättre. Mot topplag i serien har man inte råd att slarva och bjuda på lägen. Det fick vi erfara.



UNIK på onsdag. Inomhusmatch. Bra bilder därifrån efter försäsongens match.



Apropå bra bilder, snygg bildserie på Jernbergs bentackling på Sömsta på J&J FOTOs blogg.



Dags att snyta sig, sluta tjura och åka ner o träna.


/// 1

Matchdags

Bra träningar i veckan. Som ni läste i BBL: taktiken är klar. Har tränat på lite speciella grejer inför Falunmatchen, hoppas dom sitter bara.

Samma lag som mot Finspång med endast en ändring: Wiberg ut och in med Eric Olsson. Allsvensk debut, kul!


Två tävlingar avgjordes under fredagen. Oklart om vinnarna med mycket intressanta tävlingar. Första var "Gissa åldern" och andra var "Gissa längden". Sen pratar vi inte mer om dom...



Min slemhinna mår bra.



Folk kanske undrar hur man taggar till i KIS omklädningsrum före match. Förr om åren, då vi kunde spela musik via mp3-spelare/telefon, så taggades det till två finska klassiska låtar. Jag bjuder på dom här.








Nu kör vi! KIS-FALUN kl 15.00 på Krillan! Vi ses där!


/// 1


Sköna söndag

Vinst på Grosvad. Det är vi inte bortskämda med men den här dimmiga novemberdagen blev det dom gula krigarna som gick vinnande ur striden. Eller ja, strid och strid. Sista tio var strid. Resten var nästan ett skämt. Läste på lördagen om Philadelphia Flyers som vägrat spela mot Tampa Bay pga deras defensiva uppställning som kallas för "The trap". Det som Finspång stod för i lördags måste varit bandyns motsvarighet. Så fort laget blev av med bollen så ställde dom sig på egen planhalva. HELA laget. Helt otroligt. Trots underläge med 3-1 och mindre än en kvart kvar, stod dom där på egna planhalvan och väntade på oss. Tråkigt som fan och väldigt puckat, enligt mig. Jaja, men vad vet jag, jag är ju bara målvakt.

Wester var bra. Han spela en egen match mot Nils Wikström. Den vann han. Hoppas han blev bjuden på segerfika, för det var han värd. Kul för honom att minnas en match på Grosvad för en gångs skull.



Habib. Så heter tydligen killen vi bytt buss med. Carla stannade bussen strax utanför Katrineholm för en snabb pisspaus och då stannade en vit Volvo bredvid och ur klev Habib. Han undrade om vi hade problem men det förklarade Mr C snabbt att vi inte hade. Carla passade på att hälsa att kamelen han fått i inbyte mot den bra bussen mådde bra, samt att dom två kilona med pistagenötter som han fick i handpenning smakade gott. En lastbil med couscous står också på Carlas parkering...



Det var såå skönt att vakna på söndagen och ha den här vinsten i bagaget. Nu kan vi fokusera stenhårt på Falun, helt utan att ha pressen på oss att vi måste vinna. Falun är ett topplag i år, vi kan inte räkna med att plocka poäng från dom men vi ska ALDRIG gå in i en match utan tron på att vi kan vinna. Särskilt inte på Krillan, där är vi starka. Det vet dom om...



Läste om Faluns lagkapten. Sånt berör verkligen. Kämpa på! Livet är så mycket mer än bandy.


Dags för träning. Det kommer gå lätt idag känner jag... det är så jävla kul att vinna med KIS!


/// 1



Omgång 2 - FAIK

Jaha, då var det dags igen. Genom en tät dimma tar chafför Carlström oss mot Östergötland och Finspång. Grosvad har fått upp is och där ska nästa 2-poängare bärgas. Stämning i bussen är på topp trots skicket. Carla har antagligen efter ett par skumma affärer med ett gäng finsktalande herrar i finbyxor fått tag på en buss av märket Mercedez årsmodell tidigt 90-tal. Men det är bara gött, det som inte dödar det härdar. Kylan inne i bussen tyder på en bra temperatur för att bandyspel.



Dagens lag: Mikko, Löffe, Pirre, Glenn, Jocke, Grändås, Björken, Dennis, Fredda, Kvirre, Wester, Axel, Wiberg, Sömsta, Apel.





Från vänster: Dennis, Elmesiöö.

Hur dessa herrar får plats att byta om är ett mysterium....



STORT GRATTIS PER! Nu lär du inte ge ut din msn nå mer...



Nu är Carlas påse med bilar slut. Vi börjar närma oss Finspång. Nu tänder vi på!


/// 1


Premiären avklarad, kampen går vidare

Vinst i seriepremiären! Skön...t. Jag antar att dom flesta läst om matchen i Bärsingen, så tänker inte gå igenom den så mycket mer. Mycket bra skrivet Björn! Eftersom jag snabbt som ögat klagar så måste man väl även kunna ge beröm. Fortsätt gärna så BB. Klockren bild också på Kvirre. En klassisk målgest efter ett klassiskt Kvirremål. Känns som han är riktigt på g nu, med ny kompositklubba och allt....

Bilder på J&J FOTO:s blogg. KLICKA HÄR!


Apropå ny utrustning. Min målvaktskollega Apel har införskaffat sig ett par nya handskar. Jag är ju väldigt intresserad av all utrustning så jag tog mig en närmare titt på dom nu i veckan då han hade förhinder att träna. Döm av min förvåning då denna yngling har tagit ett steg i utvecklingen av målvaktsutrustning. Se själva på bilden:



Har läst om att Tena Lady har enorm uppsugningsförmåga men att kombinera detta med målvaktshandskar...? Killen måste vara ett geni!



Äntligen kallare väder. Isen på Krillan blir bättre och bättre. Vaktmästarna har gjort ett enormt jobb. Kan vara så att årets nyförvärv finns bland dom: Selander. Snackades om killen i flera veckor innan någon av oss ens sett honom på sportfältet. Så plötsligt dyker han upp, med min utrustning jag glömde ute efter förra träningen. Kan säga att han nog räddade min säsong med det. Tack ska du ha! Selander - vilken kille!



Finspång spelade sin premiär i Örebros hall. Blir Grosvad spelklar till på lördag?



Anna-Karin Axelsson har en överraskning till oss i bandylaget. Ser med spänning fram emot den... :)


/// 1

PS. Nisse visste inte vad Twitter är så kör vidare här tills Axel lärt honom.


SERIEPREMIÄR!

Det är dags. Tellus hemma. Allsvenskan norra säsongen 2011/2012 är igång!



Hej på er!

Det var ett bra tag sen det skrevs något här. Intresset har väl svalnat en aning men nu är det faktiskt läge att skriva ner ett par rader kände jag. Med tanke på att BBL lade två sidor på fotboll fredagen innan seriepremiär så är det inte mer än rätt att intresserade får sig en inblick i laget och vad som hänt. Kontaktannonsen med Dennis var ju iof intressant läsning men vet inte om bandynörden vill veta om hans medelbetyg hellre än om lagets målsättning och nyförvärven.... Så där, nu är bloggen igång på riktigt när pingisbladet fått sig en känga. ;)



KIS målsättning är övre halvan. Stöddigt? Kanske. Rimligt? Absolut. Vi har fått in flera spelare med klass och genom detta även ökat den inbördes konkurransen som kanske tidigare saknats, vilket i sin tur borde ge en ökad utveckling hos alla spelare. Grundspelet har ändrats från föregående säsonger där vi nu försöker spela ett
snabbare och rakare spel, med bibehållet tålamod. Tanken är god, dom träningsmatcher där vi spelat som vi vill har vi gjort mycket bra resultat i. Dom matcherna där vi frångått grunderna har vi däremot inte spelat bra, rent utav piss! Vi har inte haft möjligheter att träna på detta "nya" spel så mycket pga vädret. Tre ispass på hemmaplan är allt vi fått. Vädret är naturligtvis ingenting någon kan påverka, all heder till vaktmästarna som gjort isen spelduglig till idag. Vore kul att veta vilket liv det skulle bli om KFF bara fick tre träningar på fullstor plan innan seriepremiären...


Snabb genomgång av våra nyförvärv:

#2 Fredrik Johansson, från VSK.
Har spelat 60 elitseriematcher. Stor jävel. Klär sig snyggt. Trevlig prick trots att han är från Västerås.

#8 Anders Grinder, från EBS.
Hörs mest i omklädningsrummet. Tar för sig. Kämpar utan att gnälla. Ofta i Kina.

#12 Eric Olsson, från EBS.
Kort i rocken men med stort spel i sig. Smittad av Pirre med lunginflammation. Stor potential.

#17 Andreas Elmesiöö, från VSK.
Spelat med oss tidigare, nu med mer elitserieerfarenhet. Pådrivare. Lik Kenneth Kennholt med skottet, hellre hårt bredvid än löst på mål.

#22 Mattias Wiberg, från VSK.
Kämpar, sliter, svettas. Genomgått 17 penicillinkurer på ett år. Bra skolad likt dom andra gurkorna.

# PT Patrik Twine, IF Rune.
Tar över tränarrollen efter PG. Skottlands meste landslagsman. Mycket bandy i dom höfterna. Stor energikälla!

# JE Jonny Elf, Kungsörs IK.
Brorsa med zwölf. Hjälpreda till Twine. Go gubbe med positivt tänk. Blir viktig i vinter.


MERA INFO SENARE....



Bloggen kommer eventuellt leva vidare i denna form alternativt så blir vi lite modernare och börjar twittra istället. Vad säger ni läsare? Kommentera gärna! Twitter kanske inte har så stor dragningskraft bland läsarna här, vad vet jag, använder det inte själv så kanske ska fortsätta med bloggandet. Nisse, du har väl koll på vad twitter är? :)

J&J FOTO fortsätter iallafall lägga ut fina bilder, gå in på hans blogg för matchbilder!



Nu är det mindre än fyra timmar till matchstart. Dags att dricka kaffe och äta bullar! SES PÅ KRILLAN!


/// 1

RSS 2.0