Förlust med 7-1 mot Tellus

Det blev en tuff lördag för KIS-gänget, Tellus spelade bra bandy och vann rättvist med 7-1 efter 6-0 i halvtid. Sömsta gjorde KIS enda mål. I gårdagens KIS saknades Johan Rofelt, Jocke Falk och Anders Kvist.
 
Det märktes att Tellus byggt vidare på det fina spel dem hade förra säsongen. Hög fart och många bollsläpp vilket gjorde att vi hade svårt att hänga med i det höga tempot. Tellus bjöd på fina anfall och fina mål men flera av dessa var alldels för billiga, då Tellus mer eller mindre fick köra slalom genom de för dagen vitsvarta gänget. Vi måste bli mycket bättre på att spela fysiskt och inte titta på boll för mycket. Att de får göra mål genom att en man dribblar förbi 3-4 KIS-spelare i straffområdet är under all kritik. Dessutom verkade vi ha alldels för loj inställning när bollarna började trilla in. Vi fick heller inte till våra uppspel som vi fick i förra helgens match mot KVBS. Det ska dock tilläggas att Tellus stod högt och täckte av våra mittfältare så att vi fick svårt att bygga upp våra uppspel. Första halvlek är bara att glömma för den var inte bra.
 
I andra halvlek däremot fick vi igång spelet allt bättre, vi släppte bollen snabbare och fick igång ett bätre samspel mellan halvor och mittfältare Framförallt hade vi bättre fart på skridskorna, vilket vi inte alls hade i första halvlek. Vi tightade också till defensiven mycket bättre och Tellus fick svårare att komma igenom ett kompakt KIS-försvar. Dock hade Tellus en hel del boll men vi hade god kontroll på deras anfall. Vi får ta med oss andra halvleken inför fortsättningen. Att ha två förluster i bagaget är ju aldrig roligt för en som älskar att vinna, men vi är tidigt inne i säsongen och jag är helt övertygad om att segrarna kommer att komma. Dock måste vi höja vår intensitet i varje match och åka mer skridskor. För under första halvlek i gårdagens match var vi inte bra. Men det kommer att komma, nya tag och nya matcher nästa helg då KIS cupspelar i Örebro. Fredag morgon är det match mot Finspång!
 
KIS lag i lördags:
 
Karlsson
 
Kåberg (Engström i andra halvlek)
 
Mathias                              Glenn                                                 Anton                                      Dennis
 
 
                                                         Engström (Kåberg i andra halvlek)
 
                                Sömsta                                                                 Björkdahl
 
                               
 
                                Wester                                                                   Grinder
 
 
Avbytare: Sundberg, Widén, Tim, Jesper
 
 
 
 
 /18
 
 
 

Dags för match mot Tellus i ABB Arena

Idag är det dags för säsongens andra träningsmatch, denna spelas mot Tellus i ABB Arena. Efter förra veckans förlust mot KVBS är laget nu redo att ta säsongens första vinst för säsongen. Spelet förra veckan gav hopp om framtiden då många spelare klev fram och visade prov på bra spel. Rollfördelningen i laget känns tydlig denna säsongen och det är bara att bygga vidare på detta i dagens match!
 
Träningarna i veckan har varit bra med undantag för några sjukdomar och skador som stört. Enligt rapporter ställs dock ett friskt och starkt KIS lag på banan idag. Jocke Falk är inte tillgänglig idag då han tydligen styrt kosan mot varmare breddgrader. Enligt uppgift är han där och värmer upp sina halsmandlar. Hoppas detta ger resultat så vi slipper höra om hans återkommande halsproblem under säsongen :) Nr 15 är grym på isen, inte i sjuksängen!
 
Ska försöka  ta lite bilder idag och lägga upp på bloggen. Ska även försöka knäppa lite kort under träningarna så att ni kan få följa KIS-laget lite mer bakom kulisserna. Skyttekungen har dock avböjt sin medverkan i lite lättare klädsel. Vad detta beror på vet jag inte, men jag vet att han kränger salamikorvar till höger och vänster i omklädningsrummet.
 
Sömsta har levererat sparsamt med floskler denna säsong. Vi väntar fortfarande på en ordentlig kommentar.
 
Kan också rapportera att Twines nervositet har lugnat sig med åren.
 
Avlsag, 15.30 ABB Arena.
 
/18

Förlust mot KVBS

Det blev förlust i säsongens första match för KIS gulsvarta manskap. En förlust som skrevs till 4-1 där ex-kisaren Martin Grändås fick göra mål på sina gamla lagkompisar. KIS mål gjordes av Anders Kvist efter en klassisk snett-inåt-bakåt passning in i straffområdet signerat David "Sömsta" Eriksson. Trots första matchen bör KIS-spelarna se fram emot säsongen 12/13. Bra fart, bra släpp och en bra defensiv är några av de saker som bör byggas vidare på inför fortsättningen. KVBS är ett bra lag, de är täta bakåt och farliga i uppspelen med djupledsbollar såväl efter isen som i luften. Dock kunde KIS-spelarna reda ut dessa anfall allt som oftast. Framåt, ur KIS-ögon sett byggdes uppspelen bra och bollen spelades snabbt utan långa bolltransporter. Anfallsspelarna hos de gulsvarta kan involveras mer, men det var ju som sagt första matchen.
 
KIS lag i lördags:
 
Målvakt: J. Karlsson
Försvar: Kåberg (Libero), Glenn och Engström backar. Falk och nyförvärvet Mathias Johansson halvor.
Mittfält: Dennis defensiv, Björkdahl och Sömsta
Anfall: Wester och Grinder
 
Avbytare: Kvist (Anfall) Tim Pettersson, Jesper Holm (Mittfält) Sundberg (Mv)
 
Träning som vanligt i veckan för att sedan matcha mot Tellus i ABB arena nästa lördag. Tiden är 15.40 för den som önskar ta svängen för att bevittna KIS andra träningsmatch.
 
/18
 

KIS satsar vidare mot säsongen 2012/2013

Tystnaden har varit återkommande från denna blogg sedan avslutningen i våras. Detta har sina förklaringar och på sommaren är bloggandet inte prioriterat. Sommaren är faktiskt inte bara skyttekungens tid (läs grillning inte löpning) utan övriga spelare njuter även de av träning och nöje!
 
Rykten har gått fram och tillbaka om KIS vara eller icke vara, men trots flera spelartapp har nyförvärv tillkommit (mer info om dessa kommer) och KIS kommer att vara ett rustat lag för allsvenskan anno 2012/2013! I
 
KIS-truppen har varit på is i några veckor och i helgen väntar träningsmatch mot KVBS i Örebro. Spännande med första matchen, tillika första framträdandet på stor bana. Dessutom inspirerande att möta ett KVBS som har flera matcher i benen. Senast mot Örebro där laget föll med 5-3. Det ska dock tilläggas att Örebro verkar ha ett riktigt vasst gäng på gång i vinter, klivet upp? KVBS har vidare träningsmatchat mot Åtvidaberg med klara 14-2 i ryggen samt viktorian mot Gustavsberg där segersiffrorna skrevs till 6-3.
 
I övrigt har....
Skyttekungen gått ner ett par kilo (enligt egen utsago).
Busschaufför Carlström, även kallad "ECO CARLA" tagit på sig ett enormt ansvar denna säsong. Carlas buffébord består bland annat av målvaktsspel, kaffekokning, skridskoslipning, barmarksansvarig, inskolningschef för nya elever samt mycket mycket mer. Nämnde jag Carlas matintag?
Jocke haft ont i halsen igen. Att detta återkommande problem sköljer in så här tidigt på säsongen är givetvis inte INTE bra. 
 
Samtidigt vill jag bara uppmärksamma kämpen Mathias "Bissen" Larsson, och den fantastiskt stora skara underbara människor runt om i Sverige som skänker pengar och stödjer insamlingen till Hjärnfonden. Var med och stötta Bissen Brainwalk 2013 du också: Gå in och ta en titt på : http://bissenbrainwalk.rinkab.nu/index.php/tankar
 
Mer information om kommande säsong är på intågande:
 
/18

RSS 2.0