(Sparven)
(Kvirre)

Linus fortfarande sjuk och på morgonen lämnade även Kapten Bissen återbud pga magsjuka.
Några omplaceringar blev det; Wester gick ner på halven och Dennis upp på mittfältet.
Johan "Smulan" Karlsson gör säsongsdebut i målet och Mikko tar kakätandet till en ny nivå på bänken...
Tunga ben sen gårdagens match, men inställningen var det inget fel på! Vi skulle vinna!

Första halvlek spelades i en ganska kraftig motvind för våran del och defensiven prioriterades för att spara lite på krafterna. Vi hade fått lite information om hur Surte spelade (Tack Andreas!) och det passade oss utmärkt. Mycket boll på nummer 11 och mycket spel i mitten. Vi gick med hem, tätade mitten och gjorde det tjockt för dom, sen ställde vi om snabbt och kontrade. Fungerade utmärkt då dom allt som oftast körde fast just i mitten.
Surte tog ledning men kvitteringen kom genom Björkens första mål innan dagens KISare, Sömsta, gjorde sitt första mål och ledning 2-1. 3-1 gör våran tyske tank, Pürkner, som för dagen spelar iförd ett galler efter gårdagens misshandel. Som vi i bloggen skrev igår, ska mycket till för att stoppa honom. Näsan var tydligen av på två ställen men det hade han rätat till själv men fick hjälp med 4 stygn på lasarettet men inte skulle det stoppa honom idag. Ovanan med ett galler framför sig gjorde att han såg bollen lite dåligt vilket Surte utnyttjade och spikade halvtidsresultatet till 3-2.
I halvlekens sista minut fixade Marcus en straff som dock inte slogs bättre än att målvakten kunde rädda.

I pausen kom Hyllan in och hämtade fler raketer. Undrar om han tittat i kristallkulan och visste att det skulle bli många mål för det var just vad som hände. En ren målexplotion! 6 mål på 10 minuter och resultattavlan visade 6-5.
Efter ytterligare någon minut satte Dennis 7-5 och nu skulle det väl vara klart? Icke då....
Två utvisningar på KISare gjorde att Surte fick övertaget och det resulterade i hårt tryck mot Smulans mål. Med kvarten kvar kvitterar Surte med sitt andra mål på hörna i matchen. Vi såg otroligt sega och trötta ut. Tjurigheten kom krypandes och det klagades allt mer på domaren istället för att lägga energin på sitt eget. Men så med 10 minuter kvar så håller sig Kvirre framme i straffområdet och kan på volley slå in ett ledningsmål till KIS. Ett riktigt Kvirremål!
Surte pressar på för en kvittering men lyckas inte tränga igenom den gula muren. Med endast två minuter får Martin bollen. Surte trycker upp sin backlinje för att ställa våra forwards offside. Istället för en långboll passar han ut bollen till Sömsta på våran höger kant som med en enorm vilja och fart trampar runt hela backlinjen och i friläget gör han inget misstag. Bollen säkert i nättaket, 9-7 till KIS och Svenska Cupen biljetten klar!

KIS - Ale/Surte 9-7 (3-2)