De e dags...

Seriepremiär imorgon. Match mot fin enkel bro, men blir ingen enkel match. Tufft i Östergötland, liten plan och svårt att inte bli hungrig då man måste gå genom korvkön för att ta sig till och från planen. Laget tränade idag, blir lite ändringar men dom avslöjas inte här och nu. En mindre bomb tar vi och släpper efter matchen. :)



Många är dom, experterna, som tippar hur våran serie kommer att sluta. Jag hade tänkt låta bli, men kan inte. Försöker mig på en sluttabell, tror nog att det kommer att sluta på följande sätt:

Plats 1-2.
Ljusdal och Örebro kommer att ta en direktplats och en kvalplats till Elitserien. Laget som får kvala kommer spela vidare i allsvenskan. "Light valley" har kvar samma lag som förra året, spelat otroligt bra under försäsongen och får mitt favorittips. "Pennybridge" har tappat Erik Säfström till SAIK men tagit "Nagget" från KIS. Same same but different.

Plats 3-5.
Här hittar vi fjolårets elitserielag plus Kalix. Sistnämnda kommer ta många poäng hemma, för att det ligger där det ligger, och KVBS och Falun är starka. Dessa tre lag kommer störa lagen ovanför men över en serie inte mäkta med dom. Kalix har tappat duktige halven Rintala till VSK och målvakten Pasi sitter på Haparandas bänk/buss nuförtiden. Falun har Mr Glass och KVBS försöker vinna domarnas favör genom att ha likadana tröjor.

Plats 6-9
Skutskär, Västanfors, KIS och Finspång. I sina bästa stunder kan dessa lag spela jämt mot vilket motstånd som helst. Trupperna ser dock lite urholkade ut jämfört med tidigare säsonger. Kan bli jobbigt över en lång säsong. Skutskär är svårt att veta, dåliga träningsförhållanden och tappat nyckelspelare till ÖSK men har mycket bandykunnande i sin trupp och tränare.

Plats 10-12.
Gustavsberg har en mycket klen trupp. Jimmy Limma får storspela (vilket han ofta gör) för att laget ska klara kvalplatsen. Tror dock Rättvik kniper den. Väl där är det lugnt. Har hallen en större påverkan ändå? Kommer Rättvik klättra? Finsk målkung värvad och alla vet ju vikten av en finne i laget. Typ 85kg i KIS fall. Borlänge är en nykomling med risiga tröjor. Tillbaka i division 1 nästa säsong.


Tabellen efter 22 omgångar, enligt vad jag tror, fast det är ju klart. Jag vet ju ingenting. Hur dum får man vara som ställer sig i ett bandymål, liksom...

1. Ljusdal
2. Örebro
3. KVBS
4. Falun
5. Kalix
6. Skutskär
7. Västanfors
8. Finspång
9. Köping
10. Rättvik
11. Gustavsberg
12. Borlänge



Nej, nu är det sömn som gäller. Viktigt inför match. Imorgon smäller det!!!

/// 1

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0