Förlust med 7-1 mot Tellus

Det blev en tuff lördag för KIS-gänget, Tellus spelade bra bandy och vann rättvist med 7-1 efter 6-0 i halvtid. Sömsta gjorde KIS enda mål. I gårdagens KIS saknades Johan Rofelt, Jocke Falk och Anders Kvist.

Det märktes att Tellus byggt vidare på det fina spel dem hade förra säsongen. Hög fart och många bollsläpp vilket gjorde att vi hade svårt att hänga med i det höga tempot. Tellus bjöd på fina anfall och fina mål men flera av dessa var alldels för billiga, då Tellus mer eller mindre fick köra slalom genom de för dagen vitsvarta gänget. Vi måste bli mycket bättre på att spela fysiskt och inte titta på boll för mycket. Att de får göra mål genom att en man dribblar förbi 3-4 KIS-spelare i straffområdet är under all kritik. Dessutom verkade vi ha alldels för loj inställning när bollarna började trilla in. Vi fick heller inte till våra uppspel som vi fick i förra helgens match mot KVBS. Det ska dock tilläggas att Tellus stod högt och täckte av våra mittfältare så att vi fick svårt att bygga upp våra uppspel. Första halvlek är bara att glömma för den var inte bra.

I andra halvlek däremot fick vi igång spelet allt bättre, vi släppte bollen snabbare och fick igång ett bätre samspel mellan halvor och mittfältare Framförallt hade vi bättre fart på skridskorna, vilket vi inte alls hade i första halvlek. Vi tightade också till defensiven mycket bättre och Tellus fick svårare att komma igenom ett kompakt KIS-försvar. Dock hade Tellus en hel del boll men vi hade god kontroll på deras anfall. Vi får ta med oss andra halvleken inför fortsättningen. Att ha två förluster i bagaget är ju aldrig roligt för en som älskar att vinna, men vi är tidigt inne i säsongen och jag är helt övertygad om att segrarna kommer att komma. Dock måste vi höja vår intensitet i varje match och åka mer skridskor. För under första halvlek i gårdagens match var vi inte bra. Men det kommer att komma, nya tag och nya matcher nästa helg då KIS cupspelar i Örebro. Fredag morgon är det match mot Finspång!