Västanfors IF

    http://www.vastanforsbandy.se/

En vecka efter lucia är det direkt dags för det andra länsderbyt på "Krillan", då gästas vi av Västanfors. Ett riktigt prestigefyllt derby, där det varit många klassiska matcher genom åren på såväl "Krillan" som Västanfors IP. "Fläkten" har 32 säsonger på nacken i högsta serien och till och med ett SM-guld från 1954. Senaste sejouren var säsongen 04/05 den blev dock bara ettårig.


Säsongen 06/07 vann VIF serien efter att ha slagit KIS i båda matcherna, bland annat efter en riktig utspelning på annandagen på IP. Detta ledde till Elitseriekval där man dock inte räckte till. Även förra säsongen hade VIF häng på en kvalplats länge men fick till slut nöja sig med en tredjeplats. Detta något på grund av att KIS tog tre av de fyra poängen i derbyna. 6-6 i Köping på annandagen och 4-3 i Västanfors på nyårsaftonen.


"Fläkten" började försäsongen med ett par magra resultat men har nu på slutet toppat formen med bland annat en vinst över Elitserielaget Örebro. Dessutom fick laget två sena starka förstärkningar genom Rickard Fritjofsson, Boltic och Niclas Stahlén, Sirius. Mera nytt är Stefan Dovås, Heros, Jonas Hildén och Jonas Andersson, båda Grängesberg. Även tränaren Stig Sandberg är ny och ska ersätta förra årets spelande tränare Iivo Wegelius som försvunnit till Finspång. Spelgeniet Lars Gustafsson kommer inte heller han att spela i den röda tröja i vinter då han tagit beslutet att lägga av med bandyn.


Mycket nytt alltså vilket kan ta lite tid att få ihop, men tittar man på träningsmatcherna är det precis det Västanfors börjar få. Truppen är stark och räkna inte med något annat än att minst hitta "Fläkten" i mitten/övre delen av tabellen.


Kommentarer
Postat av: Maja

Hejsan.



Hoppas att du får en bra dag :)



Kika gärna in på min blogg, kommentarer är alltid kul!



/Maja

2008-11-10 @ 08:25:00
URL: http://knockmeoutagain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0