TB Västerås

http://www.tillbergabandy.se/


På luciakvällen kommer det första länsderbyt spelas på "Krillan" då Tillberga kommer på besök. Vi får hoppas på bra väder och mycket publik. Vädret är dock något vi inte behöver bry oss om i returmötet, då TB spelar sina hemmamatcher i ABB Arena i Västerås.


Tillberga har dem två senaste säsongerna varit på sin topp i klubbens lite drygt 78-åriga historia, dessa två har man tillbrigat i högsta serien. Man fick dock lämna högsta serien efter förra säsongen efter en gastkramande avgörande match hemma mot Sirius som slutade med 1-2-förlust. Senast KIS och TB möttes var säsongen 99/00 i division 1. Två gånger i grundserien, 7-2 till KIS hemma och 7-7 borta. Dessutom ytterligare en gång i fortsättningsserien på "Krillan" då det blev 3-3.


Spelare som lämnat Tillberga inför säsongen är Patrik Wiman, Jarno Väkiparta och så förstås Per Fosshaug som nu istället endast tränar laget. Nyförvärven är Patrik Eidenert från Hammarby, Peter Winbäck från Gustavsberg dessutom Robin Cras, Robin Adolfsson och Joakim Björkman från Edsbyn U-19. Tyvärr kommer KIS bidra till Tillbergas framgångar, då truppen innehåller tre "urkisare" som tydligen gått vilse i bandyvärlden.


Tillberga har tränat bäst och mest, gjort bäst resultat på försäsongen, har en bred trupp med mycket rutin och säger att man ska vara tillbaka i Elitserien redan till nästa år..... Det är gjutet att TB slutar i toppen i tabellen.


Kommentarer
Postat av: funderaren

Varför spelare inte tb`s köpingsspelare i köping?

2008-11-07 @ 11:06:41
Postat av: v-ås

Allt är så mycket bättre i tillberga.Det blir tvåsiffrigt i bägge mötena till tillberga

2008-11-07 @ 11:57:36
Postat av: Zocke

Hej hopp!



Tillberga Bandy ville i och med färgbytet knyta an till den stad man är hemmahörandes i, dvs Västerås. En av de viktigaste anledningarna var givetvis de marknadsmässiga. Det är lättare att få Västeråsföretagen att sponsra ett lag med uppenbar anknytning till Västerås. Därav; TB Västerås (Tillberga Bandy Västerås)



Lycka till i serien och vi syns på Lucia. Niclas "Frosty" Berglund har bjudit styrelsen till middag, samkväm och vidare transport till Krillan.



Lite kuriosa från senaste mötet som slutade 3-3; Tillberga ledde med 3-2 i 90:e då Anders "Kvirre" Kvist kommer i högervinkeln och får på ett riktigt uruselt avslut. Skottet går 8 meter utanför målet. Domherren fick då ett brinn och bedömde att bollen tog på Tomas Lönn. Trots vilda protester blev det hörna och "ett skott". Som ett brev på posten satte givetvis tidigare nämnde spelare hörnan istället och matchen var över.

2008-11-08 @ 10:47:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0