Katrineholm Värmbol BS

     http://www.kvbs.se/

Den klassiska annandagsbandyn kommer KIS i år att spela på Backavallen mot Katrineholm Värmbol BS. KVBS är seriens klart yngsta förening, den bildades för lite drygt ett år sedan genom en sammanslagning av KSK Bandy och Värmbol-Katrineholm BK.


Efter bland annat dubbla segrar mot KIS (6-3 i Köping, 10-4 i Katrineholm) så slutade KVBS på en femteplats i tabellen förra säsongen, placeringen före just KIS. För övrigt var det bara KVBS och vi som tappade poäng mot Djurgården förra säsongen.


Katrineholm har sett riktigt starka ut på försäsongen. Bland annat tvåa i sin egen KK-Cup efter strafförlust i finalen mot Skutskär dessutom spelade man 5-5 mot Elitserielaget Motala. Man har även förstärkt laget med Hampus Krantz (Motala), Tobias Björklund (Bollnäs), Johan Granvik (Djurgården) och Martin Stråhle (Finspång). Även tränaren är ny, Roger "Gubben" Carlsson som de senaste säsongerna tränat Derby. På minuskontot finns Andreas Staaf (Örebro), Andreas Lundkvist (Finspång) och Hugo Johansson (Sirius).


"När vi kvalar till Elitserien skall vi vara fysiskt, psykiskt och spelmässigt väl förberedda. Vi skall kvala senast 2010". Citatet är hämtat från Katrineholms hemsida, vilket klart och tydligt visar var föreningen hoppas ta vägen. Förmodligen hoppas KVBS redan i år på att vara med och bråka lite om kvalplatserna. Vi tror detta är fullt möjligt, stommen har varit densamma i några säsonger nu (tidigare i KSK) och man har många unga egna produkter som snart måste vara redo att ta steget om det någon gång ska bli ett steg för klubben. När säsongen summeras kommer vi hitta Katrineholm Värmbol BS i mitten/övre delen av tabellen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0