IF Boltic Karlstad

 Klicka här för att komma in!
http://www.bolticgota.com/


Sista laget ut att presenteras är också den mest meriterade klubben, Boltic. 31 säsonger har det spelats bandy i den högsta divisionen på Tingvalla Isstadion. Lägg därtill att nio utav dem säsongerna slutade med SM-guld. Den 16:e februari 2007 vart det dock klart att den klassiska föreningen från Karlstad fick lämna bandyns finrum. Att det varit kris i klubben de senaste åren är väl absolut ingen överdrift, dock så ser man positivt på framtiden nu och det ser ut som att föreningens existens ska kunna räddas, trots mer än fem miljoner kr i skulder. Bland annat genom bildande av aktiebolag.


Förra säsongen slutade laget tvåa i Allsvenskan mellersta bakom Örebro. Man slog KIS i premiären på Tingvalla med 9-4 och i avslutningen på "Krillan" med 7-4. Andraplatsen betydde dessutom kval till Elitserien där man föll på mållinjen endast en poäng bakom Gripen.


Till den här säsongen har man tappat stjärntrion: Jonas Nilsson, Fredrik Rinaldo och Daniel Svedberg, alla till Elitserien. Man har istället fyllt på till större delen med yngre och oetablerat spelarmaterial. Lägg därtill att man på grund av sin dåliga ekonomi matchat väldigt sparsamt på försäsongen. Så Boltic är nog inte det laget i serien som kommer bäst förberedda. Dock så har resultaten i de matcherna laget spelat varit bra.


Föreningen har också gått ut med att det kommer bli ett par mellanår i Allsvenskan för att sanera ekonomin innan man ska vara redo att ta steget tillbaka till Elitserien. Vi räknar dock med Boltic i mitten/övre regionen av tabellen, och tror att dem kommer kunna störa många lag. Trots spelarförlusterna så finns det en hel del spelare med Elitserierutin kvar i laget.


Kommentarer
Postat av: Publik

Hoppas inte Boltic fans kommer i år heller. Då törs man ju inte komma och titta. Såg att en hamna i fängelse nu, för nåt upplopp

2008-11-12 @ 10:59:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0