Gästblogg från en geting!



Vespula vulgaris
"En gul och svart 11-16 mm lång stekel, tillhörande familjen getingar. Den har en hullingförsedd giftgadd som, till skillnad mot tambiet kan användas upprepade gånger."

Getingarna, Köping IS hejarklack. Ett gäng nogrannt utvalda individer, handplockade för ändamålet, som skapat en supporterklack.
Vi vill skapa stämning och glädje kring vårat älskade bandylags matcher. Med våra sinnrikt ihopkomponerade ramsor och våra trummor som ljuder oavbrutet i nittio minuter så tror jag vi har lyckats, med vårat oändliga engagemang att skapa en extra krydda över matcherna. Det där lilla extra som ett hemmalag ska ha i ryggen när de kliver ut på hemmais. Det där som gör att du som hemmaspelare sliter lite mer, Är villig att offra dig lite mer och vill vinna lite mer. Den där lilla skillnaden mellan vinst och förlust.
När det går som sämst så finns vi alltid där, som en vägg att luta sig mot, som ett extra vindskydd när det blåser som hårdast. En tolfte spelare som aldrig viker ner sig, som står upp i vått och torrt, som aldrig sviker sitt älskade hemmalag.

Vad är det då som gör att vi älskar bandy så mycket?
Låt oss säga så här: Det är det olustiga som är lustigt. Det är det jävliga som är tjusningen. Det är de där små ögonblicken vi lever för. De där nästan omöjliga, de där som nästan aldrig händer, som att solen skiner och det är vindstilla nere på "Krillan" eller att Bissen sätter en hörna i krysset.

Sitter och funderar på vad som egentligen är bäst!?
Att titta på bandy i en grå, tråkig och opersonlig inomhushall för hundra spänn, eller att se en gastkramande fajt i snöstorm på Kristinelunds sportfält, där vilja och hjärta bara är förnamnen. Välj själv.
Som gammal spelare och hängiven IS-supporter vet jag att det finns inget bättre än att vinna en sån där riktig grismatch, en sån där match som egentligen inte ska gå att genomföra. Jag väljer alltså snöstormen framför det perfekta alla dagar i veckan.

Imorgon är det hemmapremiär för IS i Allsvenskan mellersta. Låt oss heja fram våra gulsvarta till seger!

Väl mött på Östra stå. Boom Boom Köping...!

// Henke, trogen Geting.


Kommentarer
Postat av: # 4

Kommer att slita lite mer

2008-11-21 @ 14:08:13
Postat av: Per Svan-Pettersson

Fan jag ryser när jag läser det där. Att sitta i båset och höra er ger ett välbehag som kan liknas vid 6. Vi ses på Lördag!.

2008-11-21 @ 14:13:59
Postat av: Anonym

Fan fint skrivet Henke=)

2008-11-21 @ 14:39:34
Postat av: Anonym

Lökit, Utan okrydd

2008-11-21 @ 14:45:47
Postat av: #1

Det surras rätt så mycket bandy nu... Bzzzz!

Lät mycket på hemmamatcherna förra året och även en bortamatch, fast då i ett helt annat sammanhang! Tack för allt stöd alla GETINGAR!

2008-11-21 @ 14:57:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0