(Wester MF)
(Kvirre FW)

En lite annorlunde uppställning mot vad vi vanligtvis spelar, men uppställning är inte lika viktigt som inställning!

Dom yttre förhållandena var inte dom bästa. Disigt och regnet låg i luften men som tur var kom det aldrig någon riktigt skur. Lite lätt duggregn gjorde dock isen lite knottrig och spelet därefter, mer långt än normalt och spel med större marginaler.

Matchen börjar ok från våran sida. FAIK skapar ingenting i princip! Vi håller 10 man på rätt sida bollen och krigar med stort hjärta. Målen görs av Björken på frislag. En riktigt kanon! Minst en studs innan den slank in vid målvaktens högra stolprot... Domaren bröt matchen en bit in i halvleken för att ta ett snack med FAIKs lagkapten. Han trötnade snabbt på deras gnäll på varenda domslut, och bestämde sig nu för att ta ut ALLA som yttrade sig det minsta mot honom och hans kollegor. Sagt och gjort, offside som FAIKS nr 10 ("Hollywood") reagerade på med ett nej, kostade honom 10 min på botbänken. När han sedan suttit av sin utvisning kom han i läge strax utanför vårat straffområde, Martin bröt, men "Hollywood" flög lite extra (Läs: flög som om han skulle blivit skjuten i ryggen) och domaren dömde straff samt utvisning för bentackling. Som sig bör, felaktigt dömda straffar resulterar inte i mål. Bollen tog i ribban.

Halvtidsresultat: 0-1

Andra halvlek börjar med en stark FAIK press. Dom pressar oss hårt och kommer till lite strö chanser. Farligt blev det en gång, men bollen tog denna gången i stolpen.
TIME OUT Köping. (Risig regel, resulterar i mycket skridskoåkning för oss målvakter)
Efter detta fick vi bättre kontakt med dom och deras press avtog. Vi har hörna, skott i rusen, returen i ruset och bollen studsar upp och Björken bestämmer sig för att skjuta på volley. En FAIKare hinner emelllan och blir träffad av Björkens klubba strax ovanför midjan. Efter lite kalabalik lyfter domaren upp den röda kortet, matchstraff.
En man mindre sista halvtimmen, det skulle visa sig bli lite för jobbigt.
När Martin efter en tilldömd FAIK hörna skrek "IHOPSLAG" blev han naturligtvis utvisad för olämpligt uppträdande och FAIK kvitterade på efterföljande hörnan till 1-1. Tid 76 minuter.
Fyra minuter senare slås en perfekt djupledsboll fram till Mr FAIK, Stefan Andersson, som sätter friläget till 2-1.
Ännu en utvisning och nu var vi tre man mindre i jakten på en kvittering, men istället gör FAIK 3-1 på hörna.
Ridå! Två mål till hinner FAIK med innan domare Augustsson sätter pipan i munnen.

Resultat: FAIK - KIS  5-1 (0-1)
Målskytt:
Björken

Dagens BZZ: FAIKs nr 8, Denis In-Fa-Lin.
KIS hade en man skadad, slår ut bollen över sargen och när Denis ska slå tillbaka den till oss dunkar han upp den på läktaren och träffar en äldre dam i bröstet. Inte så smidigt, undrar hur han tänkte.....

Summa summarum: FAIK hade ett stort spelövertag, utan att skapa riktigt vassa chanser. Klart rättvis seger men efter den heroiska kämpainsatsen vi gjorde i närmare 80 minuter så är det klart man vill ha en poäng med sig hem...
Nu laddar vi om inför LUCIABANDY mot Tillberga!